Annons
Barn badar från klippor

Boende på Västkusten

Boka ett boende på en av våra campingplatser på Västkusten och upplev den friska luften, saltstänket från skärgården och den värmande solen. Välj bland lata dagar fyllda med sol och bad, intressanta utflykter till historiska platser och museum eller varför inte spendera en dag på Sveriges bästa(?) nöjespark, Liseberg. På Västkusten är det enkelt att trivas. Gör som många andra redan har gjort, boka ditt boende med oss på Camping.se

Våra boenden på Västkusten

Selected filters:

Därför är Västkusten ditt semesterparadis

På Västkusten finns det alltid något att göra. Sol och bad givetvis men här finns även flera alternativ för dig som tycker om att cykla, vandra och spela golf. Föredrar du stadsmiljö med shopping och restaurangbesök har du gott om valmöjligheter.

Äventyr på Västkusten

Besöker du Västkusten bör du verkligen försöka ge dig ut till havs och upptäcka skärgården. Åk på båtsafari och speja efter säl, följ med på fisketur eller dyk ner under vattenytan och utforska havsbotten.

Längs med kustlinjen går flera vackra vandringsleder, bland annat bohusleden. Leden är indelad i etapper av olika svårighetsgrad varav flera passar utmärkt för en dagstur.

Västkustens skärgård består både mindre och större öar som passar för både en kortare utflykt eller en heldag. Smögen, Fjällbacka och Hönö är bara några alternativ. En av de mest populära destinationerna är Marstrand där du kan botanisera bland mysiga små fiskebodar, äta gott på någon av de många sommarkrogarna eller varför inte gå en guidad tur på Carlstens fästning.

Kajakpaddlare bland kala klippor

Utanför Fjällbacka i Bohuslän ligger Väderöarna.

Sevärdheter på Västkusten

På Västkusten ligger flera intressanta och vackra sevärdheter att ta del av under en spontan dagsutflykt.

Vid Kata Gård i Varnhem ligger ruinen av en av Sveriges äldsta kyrkor, som härstammar från vikingatiden. Kryptan finns bevarad och tros kunna vara landets äldsta bevarade rum.

Akvedukten i Håverud är också en kul avstickare. Strömmen i Håverud är stark och klippväggarna branta, vilket gjorde passagen till en flaskhals för vattenburna transporter. Lösningen kom i form av en akvedukt. Båtar transporteras alltså över forsen i en enorm plåtränna, en fascinerande lösning.

Västkusten har även gott om häftiga historiska byggnader att upptäcka, som Läckö slott, Carlstens fästning och Bohus fästning.

För regniga dagar kan vi rekommendera ett besök till Nordiska Akvarellmuseet, som rymmer konst från hela världen.

Kajaker tar sig över akvedukten i Håverud

Akvedukten i Håverud.
Carlstens fästning från havet

Carlstens fästning på Marstrand.

Västkusten för barnfamiljen

Reser du till Västkusten med barn har du gott om spännande äventyr och aktiviteter att välja mellan.

Gör en dagsutflykt till Göteborg och besök Liseberg eller det närliggande Universeum. I Slottsskogen kan du helt kostnadsfritt hälsa på pingviner, älgar och flera andra djur. Eller så kanske Volvomuseet med mängder av gamla, fina bilar är mer i din smak.

Längre norrut på Västkusten, i Lysekil, ligger Havets Hus. Det här havsakvariet är en populär destination för hela familjen, precis som Nordens Ark i Hunnebostrand. För att få ut så mycket som möjligt av besöket rekommenderar vi en guidad tur med den kunniga personalen.

Västkusten bjuder även på spännande historiska platser som uppskattas av både barn och vuxna. Tanums hällristningsområde består av över 10 000 målningar utspridda över 500 olika platser med Vitlyckeristningen som den mest kända. Passa samtidigt på att besöka Vitlycke museum och ta del av deras olika utställningar.

Slutligen vill vi tipsa om att ta med barnen till Kungsklyftan i Fjällbacka. Här spelades nämligen delar av Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter in och den som är uppmärksam känner säkert igen passagen mellan klipporna. I filmen kallas den däremot för vargklämman.

Vy över Fjällbacka med havet i fonden.

Fjällbacka, alldeles intill Kungsklyftan där delar av Ronja Rövardotter spelades in.

Boka boende på Västkusten med oss på Camping.se

När du bokar boende med oss har du öppet köp i 24 timmar. Du kan dessutom räkna med reko behandling. Trygg E-handel har nämligen gjort oss till en Certifierad E-handel, vilket är Svensk Handels kvalitetsstämpel på seriösa aktörer online.

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss.

Kanske har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet. Som tur är erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

Selected filters:

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons