Annons
Västerbotten

Hyr stuga i Västerbotten

Oförglömliga naturupplevelser för hela familjen, ett rikt djurliv, drömlika sandstränder och snötäckta fjälltoppar. Hyr en stuga i Västerbotten och njut av vackra vandringsleder, spännande äventyr och en matkultur i världsklass.

Gör som tusentals andra och boka din stuga redan idag. Tryggt och enkelt här på Camping.se.

Sök stugboende i Västerbotten

Stuguthyrning i Västerbotten

Selected filters:

här hittar du stugor i västerbotten

Selected filters:

Bo i stuga i Västerbotten med barn

Reser du till Västerbotten med familjen finns här gott om aktiviteter för barn. Havsbad med mjuka sandstränder och flera mysiga insjöar gör att Västerbotten passar utmärkt för sol och bad. Till exempel har Bovikens havsbad en långgrund sandstrand som passar utmärkt för barnfamiljen.

Vintertid åker ni skidor, skridskor eller varför inte skoter. Runt om i regionen ligger flera skidorter med pister som passar utmärkt för såväl äldre som yngre åkare. Vännäs skidbacke har en omtyckt skidskola för dig som är nybörjare och Kittelfjäll erbjuder lekområde och enklare backar för de yngre åkarna men även svårslagen offpist för de mer avancerade. 

Vill du ta en paus från stuglivet och ta med barnen på en dagsutflykt finns det gott om alternativ i Västerbotten. På Lycksele Djurpark kan ni träffa på nordiska djur som björn, lodjur, varg, hjortar, renar och mycket mer. I parken ligger också lyckolandet, en mindre äventyrspark med karuseller, linbana, studsmattor och annat kul. På Älgens hus i Bjurholm kan du träffa på tama älgar och hemma hos Glassbonden i Vännäs kan ni äta fantastisk norrländsk glass, tillverkad från mjölken från de kor som bor på gården.

Cykling i Umeåregionen

Cykling i Umeåregionen.

Friluftsliv i Västerbotten

Vandringen i Västerbotten är svårslagen med sin varierande natur och vackra vyer. Vandra genom urskog, uppför storslagna fjälltoppar eller längs med gnistrande insjöar och virvlande forsar. Här finns flera vandringsleder som passar utmärkt för en lättare dagsutflykt.

Nationalparken Björnlandet är ett av landets mest värdefulla urskogar med över 450 år gamla tallar. Utsikten från svärmors utsikt, Angsjön och spåren från gamla skogsbränder är bara några exempel på sevärdheter du kan ta del av längs vandringsleden som går genom parken. 

Naturstigen på Vitaberget i Skellefteå är utmärkt för hela familjen. Längs med leden finns flera eldplatser då det behövs en paus. Kittelfjällen bjuder på häpnadsväckade fjällvandring och i området runt Storuman kan du gå genom djupa skogar eller bestiga en fjälltopp.

Fisket i Västerbotten är oförglömlig upplevelse. Här finns omkring 170 000 insjöar, mil efter mil av forsande älvar och givetvis den 25 mil långa kusten. 

Skellefteå Älv, Vindelälven och Byskeälv är några exempel på vackra älvar med utmärkt fiskebestånd. Här har du möjlighet att fånga harr, sik, öring och framförallt lax. 

Föredrar du insjöfiske måste vi nämna Storuman, en av Sveriges djupaste sjöar, där du kan fiska både från kusten och från båt. Eller följ med någon av de lokala guiderna ut på en heldag med bra fiske, god mat och givetvis en och annan fiskeskröna.

Fiske, Robertsfors i Västerbotten

Fiske, Robertsfors i Västerbotten.

Maten i Västerbotten

Västerbottens natur, flora och fauna återfinns i det lokala köket. Västerbottnisk matkultur stavas traditioner och lokala råvaror i absolut världsklass. 

Utbudet av vilt är stort, här uppe är det vanligt med till exempel ren, älg, hjort och ripa. I skogen och på fjällen växer det svamp, åkerbär och givetvis hjortron - skogens guld. Mandelpotatisen är extra fin här upp och ätes med fördel tillsammans med färskfångad röding. Mest känd av alla lokala delikatesser är dock den fantastiska Västerbottenosten.

Bor du i stuga i Västerbotten och vill pröva på lokala maträtter finns det flera exempel av husmanskost vi kan rekommendera. Palt tillsammans med lingonsylt är en klassiker, precis som kolbullar och Västerbottenspaj. Kalvdans med råmjölk är en underbar dessert, sitt lustiga namn till trots.

Hyra stuga i Västerbotten med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det.  Här på Camping.se hittar du campingplatser som erbjuder utvalda stugor som välkomnar hundar och andra husdjur. 

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det även stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Västerbotten på Camping.se

Boka din stuga i Västerbotten tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons