Annons
Linköping, Östergötland

Boende i Östergötland

Boka boende i Östergötland med oss på Camping.se. Bo nära städer som Norrköping, Söderköping och Vadstena eller längre ut på landsbygden.

Här kan du vandra längs Göta Kanal, hälsa på djuren på Kolmården, besöka Linköpings flygvapenmuseum eller koppla av på Vätterns stränder. Hur du än väljer att bo har du närhet till både spännande aktiviteter och fascinerande sevärdheter.

våra boenden i östergötland

Selected filters:

Selected filters:

I Östergötland finns massor för dig att upptäcka 

I Östergötland har du möjlighet att koppla av vid Vättern eller i skärgården, vandra längs med Göta Kanal, testa surfing, utforska historiska byggnader, industrilandskap och flera andra sevärdheter.  

Äventyr i Östergötland

Längs Göta kanal finns natursköna miljöer, trevliga restauranger och god stämning. Du kan utforska kanalen till fots, med cykel eller på vattnet. Populära platser att rasta vid är bland annat Bergs och Mems slussar.  

För äventyrliga vattensporter som vindsurfing och kitesurfing ska du ta dig till Varamobaden i Motala. Detta är Europas största insjöbad, med en fin sandstrand som sträcker sig flera kilometer intill Vätterns klara vatten. 

Östergötlands skärgård utforskar du bäst från kajaken. Att paddla runt bland alla öar, varav flera är obebodda är en minnesvärd upplevelse. Håller du ögonen öppna kan du få se skymten av både säl och havsörn. 

Föredrar du att ha fast mark under fötterna hittar du Östergötlands kanske vackraste vandring i närheten av Omberg. I sagolik bokskog vandrar du med utsikt över både Vätterns vatten och landskapets vida slätter. 

Kayak, Motala

Göta kanal

Sevärdheter i Östergötland

Östergötland har gott om historiska sevärdheter för dig som är intresserad av religion, historia och arkitektur. Linköpings imponerande domkyrka har anor från 1100-talet, i Söderköping hittar vackra S:t Laurentii Kyrka och i Vadstena är klosterkyrkan, Sankta Birgittas Klostermuseum och Vadstena Slott alla värda ett besök. 

Har du ett intresse för svensk arbetarhistoria har Norrköping mycket att berätta. I stadens centrala delar ligger flera gamla byggnader från dåtidens industrier bevarade än idag. Passande nog ligger även Arbetets Museum här. 

I grannstaden Linköping kan du lära dig en hel del om svensk militärhistoria. Framförallt finns en unik samling med militärflygplan. Missa inte DC-3:an, ett nedskjutet spaningsplan som bärgades efter ett halvt sekel på havets botten.

Östergötland för barnfamiljen

Ett givet besöksmål för barnfamiljer i Östergötland är Kolmården. Här finns över 60 djurarter. Du och dina små kan träffa delfiner, lejon, gorillor och många fler. Dessutom finns åkattraktioner för alla åldrar och möjlighet att träffa världens starkaste björn, Bamse. 

För barnvänlig historisk utflykt, ta dig till Vadstena slott. Här finns utställningar om slottets historia, kanontorn, och våningar med möbler från länge sedan. På rundturer får barnen följa med en prins eller prinsessa (med tillhörande vakt) som söker efter Erik XIV:s porträtt. 

En annan historisk resa bjuder Gamla Linköping på. I det här friluftsmuseet möter du och barnen staden som den kunde se ut runt sekelskiftet 1900. Det är fri entré och nästan alla aktiviteter är gratis. Området blir extra levande under sommaren med möjlighet att klä ut sig och besöka lekvänliga lärandemiljöer. Även under julen lever Gamla Linköping upp, med stämningsfull musik och marknad med mat och hantverk. 

Bamses Värld på Kolmården.

Bamses Värld på Kolmården

Hitta ditt boende att hyra i Östergötland

På Camping.se hittar du boenden i Östergötland oavsett hur du reser. Kommer du med husvagnen eller husbilen hittar du här flera platser att ställa dig på, det finns också flera alternativ för dig som vill bo i stuga. 

Alla campingplatser på Camping.se är medlemmar i SCR Svensk Camping, vilket innebär att de också är certifierade och följer tillämpliga lagar och förordningar samt uppfyller branschens regler för god affärsetik och seriöst företagande.

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss. 

Har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

Semestern är till för nya intryck, men också för att vila. För att få ordentlig vila gäller det att ha ett boende där du trivs. Hos oss gör du en säker bokning, vilket inte minst garanteras av att vi är certifierade av Trygg e-handel. 

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!