Annons
Lund i Skåne

Boende i Skåne

Boka boende i Skåne under din nästa semester. Koppla av en någon av de många stränderna, utforska de djupa skogarna, strosa runt i något mysigt litet samhälle eller upplev Malmös storstadspuls.

I Skåne väljer du fritt vilken typ av semester du vill ha. Fartfylld med adrenalinfyllda äventyr? Lugn och stilla? Eller kanske lite av båda?

Gör som många andra redan gjort. Boka ditt boende med oss på Camping.se. Tryggt och enkelt!

Våra boenden i Skåne

Selected filters:

Här hittar du våra boendealternativ i skåne

Selected filters:

Att hitta på under din resa till Skåne

I Skåne är möjligheterna till såväl äventyr som avkoppling näst intill oändliga. Med sin storslagna natur, historiska och moderna sevärdheter, djurparker, nöjesfält och sagovärldar är det inte konstigt att fler och fler väljer att spendera sin semester här.

Äventyr i Skåne

För dig som tycker bäst om utforska din omgivning till fots är Skåne och Skåneleden perfekt. Med 130 mil av vandringsleder finns här massvis med möjligheter till att uppleva landskapets omväxlande natur. Leden är uppdelad i över hundra etapper, av olika längd och svårighetsgrad.  
Skåne är även hemvist åt flera vackra nationalparker och reservat. Söderåsens nationalpark är en av flera väl värda ett besök. Här finns det både enklare rundor som kan utforskas spontant utan förberedelser men även svårare slingor där du behöver ha rätt utrustning. Många av stigarna är dessutom anpassade för både rullstolar och barnvagnar.

Skåneleden, Falsterbo

Skåneleden, Falsterbo.

Sevärdheter i Skåne

Förutom en storslagen natur är Skåne hemvist åt flera vackra byggnader och sevärdheter. 

Är du bekant med Henning Mankells romaner om poliskommissarie Kurt Wallander är hela Ystad en sevärdhet i sig. Det är här de flesta av seriens mordgåtor utspelar sig och när böckerna filmatiserades skedde en stor del av inspelningen på stadens gator.

Andra dramatiska händelser utspelar sig på Glimmingehus där det sägs spöka. Huruvida detta stämmer eller inte låter vi vara osagt men faktum är att Glimmingehus är Nordens bäst bevarade medeltidsborg.

Idag är det ett populärt museum där du kan ta del av intressanta utställningar, äta en medeltida lunch på den närliggande restaurangen och strosa runt i den trevliga örtagården.

Trevlig utomhusmiljö finns också vid slottet Sofiero, som har fått utmärkelse som Europas vackraste park. Paret prins Oscar och Sophia av Nassau lät bygga slottet, efter att ha fattat tycke för Helsingborg under en resa 1864. Slottet är väl värt ett besök.

Besöksvärt är också skeppssättningen Ale stenar som ligger ovanför hamnen i det gamla fiskeläget Kåseberga. En skeppssättning är stenar arrangerade i formen av en båt, från bronsåldern eller järnåldern. Varför gjorde man sådana då? Runstenar vittnar om att stenkretsar restes för att minnas döda närstående.

Varför man valde just formen av en båt är inte helt klarlagt, men en teori är att det har ett samband med resan till dödsriket. 

Skåne för barnfamiljen

Reser du med barn finns det gott om roliga aktiviteter och äventyr att sysselsätta sig med i Skåne.

Har ni vägarna förbi Helsingborg ska ni givetvis besöka Tropikariet. Här finns bland annat korallrev, lemurflock och regnskog belyst av månsken. 

Även hos Skånes Djurpark i Höör finns det gott om djur. Från hjort och björn till Fåret Shaun och ”levande” dinosaurier. 

För mer av det sagolika inslaget, ta med barnen till Funnys Äventyr i Malmö. Här kommer berättelserna om Mumin, Funny och Pettson och Findus till liv. 

Känner du och barnen för mer äventyr än sagor, ta er till Multilevel Ziplines & Klätterpark, strax utanför Hässleholm. Här finns gott om alternativ för deltagare utan förkunskaper. Även rullstolsburna kan delta. Dock finns det en undre viktgräns på 20 kg och även en övre som beror på olika faktorer. 

Glimmingehus

Glimmingehus, Skåne.
Ystad i Skåne

Ystad, Skåne.

Ta semester i Skåne – med boende via Camping.se

På Camping.se hittar du campingtomter och stugor över hela Skåne. Oavsett om du bara tar med bilen på färden eller även husvagn/husbil kommer du hitta din trygga punkt för semestern här. 

På Camping.se kan du boka boende i Skåne året om. Alla campingplatser på Camping.se är medlemmar i SCR Svensk Camping, vilket bland annat innebär att de är certifierade vilket innebär att campingplatsen möter förväntningar och krav från gäster, bransch och myndigheter.

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss. 

Har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons