Annons
Vandringsled nära campingplats i Sverige

Campingplatser vid vandringsleden

Att vandra är ett perfekt sätt att upptäcka Sverige och en härlig aktivitet som går att anpassa för hela familjen. Hos oss hittar du nästan 200 campingplatser med bra lägen för dig som vill vandra längs någon av alla landets fina vandringsleder.

Tips för dig som ska vandra med barn. Har man små barn kan en bärsele eller ryggsäck vara ett bra alternativ men när de blir lite större kan man börja testa gå lite kortare turer. Pausa ofta och gärna, en chans för lek och att hinna undersöka naturen lite närmare med kikare eller lupp. Det är också bra att fylla på med energi med jämna mellanrum.

campingplatser vid vandringsleden

Selected filters:

Selected filters:

Några utvalda vandringsleder med tips på boende i närheten

Söderåsens Nationalpark

SÖDERÅSENS NATIONALPARK

Här hittar du både kortare och längre vandringsslingor inom parken som passar även för barnvagn. Utgår du från Skäralid finns där picknickbord med eldstad som blickar ut över den vackra Skärdammen. Nära Söderåsens nationalpark ligger  Skäralids Camping o Vandrarhem. 
Mer om Skäralids Camping

Höga Kusten

HÖGA KUSTEN

Här är vandringen väldigt kuperad och terrängen ofta ojämn men för den som är beredd på det finns det vandringar i olika längder som passar fint för barn och utsikten är verklingen värd besväret.
Campingplatser längs Höga Kusten hittar du här

Tivedens Nationalpark

TIVEDENS NATIONALPARK

Här hittar du vandringsleder i olika längd och svårighetsgrad. Sammanlagt finns över 3,4 mil markerade leder som erbjuder rundvandringar på 0,9–9,5 kilometer i varierande svårighetsgrad. Vid Tivedens Nationalpark ligger Camping Tiveden.
Mer om Camping Tiveden

Åsnens Nationalpark

ÅSNENS NATIONALPARK

Här finns strövarstigar från 0,3 km - 2.2 km och några av dessa är tillgänglighetsanpassade så man kan ta sig fram med barnvagn eller rullstol. För den som är sugen på en längre vandring finns här också längre turer både hel- eller halvdagsturer. Här ligger också Getnö Gård - Lake Åsnen Resort.
Mer om Getnö Gård - Lake Åsnen Resort

Vandra i Trollskogen på Öland

TROLLSKOGEN PÅ ÖLAND

Trollskogens Naturreservat på nordöstra Öland är som hämtat ur en sagofilm: knotiga barrträd som knäats och förvridits av Östersjövindar och bildar en grånad skog övervuxen av murgröna. Här hittar man tre färgmarkerade vandringsleder, Knysselnackestigen är en tillgänglighetsanpassad slinga på 1 km. Murgrönestigen är 2,7 km, stigen är tilljämnad för att det ska gå lättare att ta sig fram med barnvagn. Den längsta stigen är Trollskogsstigen som är 4,5 km, här är stigen till största del naturstig med stenar och rötter som underlag. I närheten ligger Neptuni Camping, Böda Sand Beach Resort, Bödagårdens Camping och Böda Hamns Camping.
Hitta campingplats på Öland

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons