Annons
Ett par promenerar hand i hand längs grusväg

Boende i Dalarna

Boka ditt boende i vackra Dalarna med oss på Camping.se. Det här landskapet har varit hem till både Carl Larsson och Anders Zorn, stilbildande skildrare av svenska idyller runt sekelskiftet. Områdets idylliska miljöer finns kvar att upptäcka än idag, året om. Upplev Dalarnas välkända skidåkning under vinterhalvåret. Eller ge dig ut på cykelturer och vandring under varmare månader.

Våra boenden i Dalarna

Selected filters:

Selected filters:

Saker för dig att göra i Dalarna

Snötäckta berg om vintern som bjuder in till skidåkning för både proffs och nybörjare. Sommartid kan du välja bland hundratals vandringsleder över storslagna fjäll och genom lummiga skogar. Folkfester som Vasaloppet och Vansbrosimmet och industrihistoria i städer som Falun och Mora.

Dalarna är ett landskap som erbjuder gott om alternativ av aktiviteter och sevärdheter.

Äventyr i Dalarna

För att hitta äventyr behöver du inte ta dig längre än till campingplatsen där du bor! Till exempel kan det finnas höghöjdsbanor, frisbeegolf, rullskridskoåkning, pool och padelbanor runt knuten.

De här nöjena passar kanske särskilt på sommarhalvåret, men även på vintern har du det roliga på kort avstånd.

Vi har boenden med skidbackar nära intill. Perfekt vare sig du föredrar utförsåkning, längdskidåkning eller en tur med skotern. Vintertid kan du också åka hundspann, ta en ridtur eller unna dig ett varmt bad. Titta på respektive boendes sida för att se vad de erbjuder.

Två kvinnor med cyklar.

I Dalarna finns ett brett utbud av aktiviteter.

Dalarna för barnfamiljen

Runt om i Dalarna hittar du flera roliga lekplatser och aktiviteter för både kortare och längre utflykter.

Vintertid är det uppskattat att krypa ner i en släde och åka hundspann. De flesta underskattar hur fort det går och överraskas av kraften när de starka hundarna ger sig iväg. Möjligheten att åka hundsläde erbjuds på flera håll i Dalarna och passar hela familjen.

En helt annorlunda upplevelse väntar vid Rommehedslägret, Dalregementets mötes- och exercisplats från förr. I Norra baracken finns ett museum med utställning om bönder på krigsstigen och karoliner och deras fruar.

Om du och barnen har vägarna förbi Säter är det roligt att ta ett stopp vid Lilla Säter. Denna lekplats är en miniatyrversion av ”Stora Säter” – eller verklighetens centrum i staden. Barnen kommer stöta på rådhus, stadshotell, väveriet och finkan. Givetvis i lekvänlig utformning.

En rolig och lärorik utflyktsplats är Långbryggan i Rättvik. Detta kan vara den längsta insjöbryggan i världen. Den över 600 meter långa bryggan byggdes i slutet av 1800-talet för att kunna ta emot ångaren S/S Rättvik. Skepp lägger till här än idag men framförallt är det en välbesökt badplats med en barnvänlig, långgrund strand.

Flicka med två husky-hundar.

Åka hundsläde passar hela familjen.
En man och en kvinna fiskar i en sjö.

Dalarna erbjuder många sjöar att prova fiskelyckan i.

Sevärdheter i Dalarna

Om du är intresserad av konst och historia är Lilla Hyttnäs värt ett besök. Karin och Carl Larssons konstnärshem ligger i Sundborn utanför Falun.

Detsamma gäller Zorngården i Mora, där Emma och Anders Zorn bodde en gång i tiden. Zorngården är intressant även för dig som gillar vackra hus. Inspirationen till de uttrycksfulla rummen hämtade paret Zorn från lokal tradition och engelsk Arts and Crafts.

När du befinner i Dalarna har du möjligheten att hälsa på världens största dalahäst, belägen strax utanför Avesta. Passa även på att se världens största dalahästsamling på Dalarnas Museum.

Slutligen kan vi rekommendera ett besök till Falu Koppargruva. Den guidade turen ner i gruvan är en fascinerande upplevelse som är både spännande och lärorik.

Carl Larsson-gården

Karin och Carl Larssons konstnärshem i Sundborn.

Hitta boende att hyra i Dalarna med oss

Oavsett årstid och hur du reser är Camping.se ett bra ställe för dig att hyra boende inför semestern.

Här hittar du flera campingtomter och stugor i Dalarna . Oavsett om du bara tar med bilen på färden eller reser med husvagn eller husbil hittar du boenden för din semester här.

Har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!

Annons