Annons
Getterön i Varberg, Halland

Boende i Halland

Ska du ut och resa på egen hand eller med familjen och söker boende i Halland? Här hittar du ett brett och varierat utbud av semesterboende. På Camping.se kan du hitta och direkt boka såväl campingplatser som mysiga stugor.  

Halland är ett populärt resmål, framförallt under sommartid. Oavsett om du ska åka på en shoppingresa till Gekås, sola och bada i Apelviken eller cykla längs med vackra västkusten kan du hitta ett bra boende i Halland här.

Våra boenden i Halland

Selected filters:

Här hittar du ditt boende i halland

Selected filters:

Varför välja Halland för semesterresan?

Halland är ett populärt sommarresmål och det av en anledning. Detta landskap längs med Sveriges västkust erbjuder en fantastisk natur, roliga aktiviteter för både barn och vuxna och mycket mer.  Oavsett om du är ute efter en aktiv semester fylld med äventyr eller om du vill ligga och koppla av i en solstol har Halland något för dig. 

Bo nära havet

I Halland är det aldrig långt till kusten och havet. Några av Västsveriges vackraste stränder hittar du i Halland. Snorkla, surfa eller sola, västkusten är en plats för både den aktive och latmasken. 
Det är ingen slump att många väljer västkusten för sin badsemester. Här finns det många vackra sandstränder att välja på och flera aktiviteter. Hallands västkust är ett populärt resmål för snorklare, fiskeentusiaster och vindsurfare. Och såklart soldyrkarna.

Närhet till populära resmål

I Halland hittar du sommarstäder med sol och bad som Båstad, Halmstad, Falkenberg och Varberg. För den shoppingsugne ligger varuhuset Gekås bara en kort bilresa inåt landet. Åk tillbaka i tiden till vilda västern på High Chaparral eller ta en dagsutflykt till Göteborg. Möjligheterna med en semester i Halland är stora. 

De flesta städer ligger bara några mil ifrån varandra vilket innebär att det passar lika bra för den som vill resa runt såväl som för den som föredrar att bo på en och samma plats men göra dagsutflykter.

Tylösand, Halmstad i Halland.

Tylösand i Halmstad, Halland.

Sevärdheter i Halland

Grimeton är ett världsarv som bjuder på upplevelser av flera slag för dig som är intresserad av teknik, historia eller ovanliga upplevelser. Grimeton var en storradiostation som togs i drift 1924. Stationen skulle lösa problemet med att de flesta internationella telegram som skickades från Sverige gick via sårbara och dyra kablar. Idag kan besökare se interaktiva och informativa utställningar, klättra upp i de 127 meter höga antenntornen eller ta sig an ett escape room. 

För mer historia är ett besök till Varbergs fästning och Bockstensmannen att rekommendera. Bockstensmannen är ett av Europas mest spektakulära fynd från medeltiden, med välbevarad dräkt, påle och rekonstruktion av ansiktet.

Runt om i Halland ligger flera intressanta fornlämningar väl värda ett besök. Lis gravfält utanför Fjärås och bautastenarna i Hagbards Galge är bara två exempel värda att nämna. 

Radiostationen i Grimeton är ett industriminne, som sedan 2004 står på Unescos lista över världsarv.

Radiostationen i Grimeton är ett industriminne, som sedan 2004 står på Unescos lista över världsarv.
Varbergs Fästning

Varbergs fästning, historiskt även Varbergs slott, är ett en befäst borg i Varberg, Halland.

Hitta boende att hyra i Halland med oss

Här hittar du flera olika typer av boende i Halland. Oavsett om du bara tar med bilen på färden eller reser med husvagn eller husbil kommer du hitta din trygga punkt för semestern här. 

Alla campingplatser på Camping.se är medlemmar i SCR Svensk Camping, vilket bland annat innebär att de är certifierade vilket innebär att campingplatsen möter förväntningar och krav från gäster, bransch och myndigheter.

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss. 

Har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons