Annons
Fyrisån, Uppsala

Hyr stuga i Uppland

Hyr en stuga i Uppland och upplev historiska Sverige. I Uppland hittar du över 150 000 fornlämningar och runstenar från så långt tillbaka som till stenåldern. 

Uppland spelade även en stor roll för Sverige under medeltiden. Det är ingen slump att Uppland bland annat kallas för slottens landskap, här finns nämligen hundratals slott och herrgårdar varav många är flera hundra år gamla.

Gör som tusentals andra redan har gjort och boka en stuga i Uppland med oss på Camping.se. Tryggt och enkelt. 
 

Sök stugboende i Uppland

Stuguthyrning i Uppland

Selected filters:

här hittar du stugor i uppland

Selected filters:

Se och göra i Uppland

Upplands landsbygd bjuder på en rad sevärdheter och aktiviteter för dig att utforska. Upplev den historiska miljön på något av regionens vallonbruk, utforska de tusen år gamla fornlämningar, besök ett eller flera slott eller paddla nedför Uppsalas åar. 

Uppland med familjen

Reser du till Uppland med familjen finns det gott om roliga och intressanta upplevelser att ta del av. 

Viksta traktormuseum är ett populärt utflyktsmål för både stora och små. Utställningen visar upp hundratals traktorer och lantbruksfordon från flera olika varumärken och tidsepoker. Den äldsta traktorn i utställningen är över hundra år gammal och tillverkades 1916.


På Färsna 4H-gård i Norrtälje kan barnen pröva på ponnyridning, lära sig om djurskötsel och såklart träffa getterna, hästarna och alla de andra djuren som bor på gården. 

Mitt i Uppland ligger Uppsala, hemstad för den populära sagokatten Pelle Svanslös. Besöker du Uppsala kan du ta med barnen på en stadsvandring där ni besöker de kvarter där Pelle och hans vänner höll till. 

Pelle Svanslös park i Uppsala.

Pelle Svanslös park, Uppsala.
Uppsala

Fyrisån, Uppsala

Naturupplevelser i Uppland

I Uppland ligger Fjällnora friluftsområde, en uppskattade destination för både lokalbefolkningen och besökare. Här samlas friluftsfantaster både vinter- och sommartid. Vandra runt i området, bada eller paddla kanot. Om snön har fallit finns det flera längdspår att glida fram genom. 

Tycker du om att paddla kanot går det flera vackra åar genom Uppland, bland annat Fyrisån och Vendelån.

Föredrar du att utforska vandringsleder är Salstaleden en enkel och populär sträcka. Den blott åtta kilometer långa leden är perfekt för en dagstur. Promenera i en vacker miljö med gamla beteshagar, imponerade ekar och stanna för pickning vid Salsta slott. 

Fjällnora, Uppsala

Fjällnora, Uppsala

Sevärdheter i Uppland

Är du historieintresserad kommer du älska Uppland. Här finns det ett stort utbud av historiska sevärdheter från både stenåldern och medeltiden men även mer nutida historia.

Kungshögarna i Gamla Uppsala är en fascinerande fornlämning bestående av tre gravhögar från 500-talet. Ännu fler fornlämningar hittar du vid Husby Gravfält där det finns så många som ett 40-tal gravar härstammade från omkring 1000 e kr.

Vallonbruken i Uppland är en samling väl bevarade brukssamhällen från 1600-talet och ger en gripande beskrining av dåtidens industri- och kulturliv. 

Uppskattar du vackra och imponerande byggnader har du mycket att upptäcka i Uppland. Vi har redan nämnt Salsta slott men kan också rekommendera besök till Uppsala Domkyrka, Wiks slott och Krusenbergs Herrgård. 

Hyra stuga med hund i Uppland

Självklart ska även familjens fyrfota medlemmar följa med på stugsemester.

På Camping.se hittar du många campingplatser som erbjuder stugboenden där husdjur är välkomna. För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria. Gör därför gärna en extra kontroll när du bokar, för att vara på den säkra sidan.

Hyr stuga i Uppland på Camping.se 

Hyr din stuga i Uppland tryggt och säkert här på Camping.se. 

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons