Annons
Småland

Boende i Småland

Välkommen till våra boenden i Småland. 

Under sommaren kan du bada vid vackra insjöar eller från klipporna vid havet. Gör en utflykt till Astrid Lindgrens värld eller upplev Vilda Västern på High Chaparall. Plocka bär och svamp i skogen på sensommar och höst, åk på älgsafari eller kultivera dig på Glasriket.

I Småland finns alltid något att göra, oavsett tid på året. Här på Camping.se boenden i stugor, hotellrum och vandrarhem. Givetvis finns också campingtomter för dig som väljer husbil, husvagn eller tält. Gör som tusentals andra och boka ditt boende med oss. Tryggt och enkelt. 

Våra boenden i Småland

Selected filters:

Selected filters:

Gör som så många andra – semestra i Småland

Hör du en till av alla de som som tycker om att utforska skog och mark på semestern? Då är Småland destinationen för dig. Det är inte för inte som man brukar prata om Smålands djupa skogar. 

Här hittar du även östkustens strandremsa, sommarstäderna Västervik och Kalmar, historiska sevärdheter och fartfyllda nöjesparker. 

Äventyr i Småland

Med över 5 000 sjöar och hela östkusten tillgänglig är Småland ett perfekt resmål för dig som uppskattar friluftsliv. Vandring, fiske, bad och kanotpaddling är bara några exempel på aktiviteter du kan ägna dig åt. 

Smålands kanske bästa kajakupplevelse får du i Västerviks skärgård. Här kan du glida fram över det stilla vattnet i en storslagen miljö. Vill du hellre utforska havets djup finns här flera dykcenter som erbjuder både kurser och guidade dyk.  

Vill du hellre utforska naturen till fots ligger här flera nationalparker och reservat. Åsnen nationalpark bjuder på en varierande natur med små och stora stigar.  Mitt i reservatet ligger den största sjön, som också heter Åsnen.  Med flera mindre öar och mysiga vikar påminner det mer om en skärgård än insjö.

Klättrar du uppför Uvaberget kan du njuta av Smålands högsta punkt och utsikten den erbjuder, Stalpets vattenfall når du om du följer Anebyleden söderut och i Norra Kvill nationalpark kan du vandra runt i en magisk trollskogsmiljö.
 

Paddla kanot i Småland

Vandra med barnen i Smålands skogar

Sevärdheter i Småland

Småland är hem åt flera intressanta museum och sevärdheter för dig som uppskattar historia och kultur.

Utvandrarnas hus i Växjö har en fascinerande utställning om emigrationen till Nordamerika. Sveriges Glasmuseum och hela Glasriket berättar historien om våra svenska glasbruk och i Älmhult hittar du givetvis IKEAs egna museum.

Många av städerna i Småland är sevärdheter i sig själva. Eksjö är en av landets bäst bevarade trästäder. Flera av husen har anor så långt tillbaka som till 1600-talet. Till Gränna, eller polkagrisstaden som den också kallas, tar årligen emot tusentals besökare som vill lära sig mer om, och så klart smaka på, de rödvita godsakerna. 

På östkusten hittar du sommarstaden Västervik med sin vackra skärgård. Några mil söderut ligger Kalmar med sitt slott och så klart Ölandsbron.

Från Gränna går sedan färjan ut till Visingsö där du kan ha picknick vid slottsruinen, åka en traditionell tur med häst och vagn eller bara utforska den vackra naturen. 

Baka polkagrisar i Gränna.

Småland för barnfamiljen

Det går knappt att prata om familjesemester till Småland utan att nämna Astrid Lindgrens värld. Denna nöjespark bjuder på miljöer från sagorna som har älskats av flera generationer, komplett med skådespelare i rollerna som Pippi, Emil och alla de andra. 

Här ligger också High Chaparall. I den här nöjesparken med Vilda Västern-tema kan du vaska efter guld, uppleva spännande tågrån, åka ånglok och många andra äventyr.
Vill du ta med barnen på en mer naturnära upplevelse hittar du flera älgparker i Småland. Här kan du verkligen komma nära dessa mäktiga djur. Vissa är till och med så tama att det går att mata de ur handen.

Kombinera spänning och lek med historia. Kleva Gruva är en äkta, men numera stängd, nickel- och koppargruva. Idag är den öppen för allmänheten där du har möjlighet att gå en guidad tur ner i gruvan, vaska guld och gå på skattjakt. Alldeles intill ligger det dessutom en hinderbana för hela familjen att ta sig an. 

Boka ditt boende i Småland på Camping.se

Här hittar du flera olika typer av boende i Småland. Oavsett om du bara tar med bilen på färden eller reser med husvagn eller husbil kommer du hitta din trygga punkt för semestern här. 

Alla campingplatser på Camping.se är medlemmar i SCR Svensk Camping, vilket bland annat innebär att de är certifierade vilket innebär att campingplatsen möter förväntningar och krav från gäster, bransch och myndigheter.

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss. 

Har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!