Annons
Granberget i Värmland

Hyr stuga i Värmland

I natursköna Värmland har du alltid vildmarken runt hörnet. Med tusentals sjöar, ett rikt djurliv och såväl dalar som berg är Värmland ett paradis för friluftsälskaren. Vandra i djupa skogar, fiska i virvlande forsar eller åk på älgsafari. Här finns också en rik kulturhistoria för dig som föredrar lugnare aktiviteter och självklart massvis med spännande äventyr för barnen.  Boka din stuga i Värmland med oss på Camping.se. Tryggt och enkelt!
 

Sök stugboende i Värmland

STUGUTHYRNING i värmland

Selected filters:

Här hittar du stugboenden i värmland

Selected filters:

Se och göra i Värmland

Många förknippar kanske Värmland främst med sin natur och sina djupa skogar. Och visst finns det mycket skog här. Men Värmland har också en rik historia av konst och kultur. 

Här kan du besöka Mårbacka, herrgården där Selma Lagerlöf föddes och växte upp. Värmland är även födelseplats för diktaren Gustav Fröding vars minnesgård, Alsters herrgård är öppen för besökare. 

Den historieintresserade vill säkert göra en utflykt till Morokuliens Fredsplats och beskåda Fredsmonumentet som restes till minne av den hundraåriga freden mellan Norge och Sverige.

Runt om i Värmland ligger flera mysiga hembygdsgårdar och muséer som du enkelt kan besöka under en dagsutflykt. Vi kan bland annat rekommendera ett besök till Ransäters hembygsgård och deras upplevelsecentrum. Roligt för hela familjen. Frammegården erbjuder övernattning i ett äkta spökhus(?) och Älgå hembygdsgård arrangerar midsommarfirande, utställningar och olika musikevenemang året runt.

Selma Lagerlöfs Mårbacka i Värmland

Selma Lagerlöfs Mårbacka i Värmland. 

Stugsemester för hela familjen

Reser du till Värmland med familjen kan du se fram emot en aktiv semester med många äventyr. Med stugan som base camp kan du ta med dig familjen på roliga dagsutflykter och upplevelser.

Skidor i Torsbytunneln, mountainbike i Sunne Ski & Bike eller Höghöjdsbanan i Karlstad är bara några exempel på fartfyllda upplevelser för hela familjen. Men det finns även aktiviteter som inte är lika fysiskt ansträngande.

En unik upplevelse får ni om ni åker ut till Karlstad Alpackagård där man får träffa dessa lugna och fascinerande djur. Var med på alpackavandringen för att få se de på riktigt nära håll, har du tur kanske du till och med får mata de.

Karlstads Stadspark, Mariebergsskogen uppskattas av hela familjen. Här kan man besöka Naturum eller djurparken Lillskogen, leka på någon av de många lekplatserna eller bara ta en fika. Spela minigolf med pirat-tema eller varför inte besöka äventyrsbadet Sundstabadet. Perfekt för en regnig dag.

Torsby Skidtunnel i Värmland.

Torsby Skidtunnel, 1,3 km lång kuperad slinga i Värmland.
Karlstads Alpackagård i Värmland

Karlstads Alpackagård i Värmland. 

Upptäck Värmlands djupa skogar - med stugan som bas

Värmlands rika naturlandskap erbjuder ett varierande friluftsliv. Paddla kanot och kajak i någon av de tusentals sjöar och åar eller fiska öring, lax och mycket mer i sjö och älv.

Glaskogens naturreservat, utanför Arvika, är Värmlands största naturreservat. Här hittar du flera vandrings- och kanotleder och bra fiskevatten. Många av vandringslederna är enkla att gå och du kan ta dig fram med både barnvagn och rullstol.

Att paddla nerför Klarälven är en upplevelse i sig, här kan du ta dig fram på både lugnare vatten så väl som i virvlande forsar. Eller åk på bäversafari och få en närbild på Värmlands djurliv.

Åker du till Värmland för att fiska bör du kolla upp var du behöver fiskekort. I Vänern samt Klarälven behövs inte fiskekort men det finns fortfarande regler du behöver ta hänsyn till. I mindre sjöar däremot behöver du troligtvis skaffa kort. 

Paddla kanot i Arvika, Värmland

Paddla kanot i Arvika, Värmland.

Hyra stuga med hund i Värmland

Självklart ska även familjens fyrfota medlemmar följa med på stugsemester. Här på Camping.se hittar du campingplatser som erbjuder stugboenden där hundar är tillåtna. 

Hyr din stuga i Värmland tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så tveka inte, boka din stuga redan idag.

Fler tips inför semestern!

Annons