Annons
Stockholm

Hyr stuga i Stockholm

I Stockholm, Sveriges största stad, är du alltid omgiven av klart vatten och grönska. Byggd över 14 öar erbjuder staden en kombination av storstadspuls och skärgårdens lugn som ingen annan huvudstad i Europa kan komma i närheten av.

När du hyr en stuga en liten bit utanför Stockholm har du fortfarande närhet till nöjesparker, museum och restauranger samtidigt som du kan njuta av lugna morgnar, grillkvällar och fågelkvitter hemma i stugan.   
Boka din stuga på Camping.se redan idag - Enkelt & tryggt!


Sök stugboenden i Stockholmsområdet

Stuguthyrning i Stockholms län

Selected filters:

här hittar du stugor i stockholms län

Selected filters:

Stugor i Stockholms skärgård

Stockholms skärgård är enligt många en av Sveriges vackraste platser. Det är landets största skärgård och består av 30 000 öar och kobbar. 

Hyr du en stuga här ute bor du i en idyllisk miljö, långt bort från storstadens buller och hets. Här ute kan du verkligen koppla av. Fyll dagarna med sol, bad och lugna promenader längs med klipporna. 

För dig som bor inne på fastlandet är det enkelt att ta sig ut i skärgården. Till de inre öarna går det både buss och färjor som lämpar sig utmärkt för spontana dagsutflykter. Är det ditt första besök kan vi varmt rekommendera ett besök till:

Gålö - Mysig halvö i södra skärgården. Vacker natur och obeskrivliga utsiktsposter. Samt en av Stockholms längsta sandstränder.

Fjäderholmarna - Bara 20 minuter från innerstaden. På Fjäderholmarna hittar du flera skickliga hantverkare och konstnärer som visar upp sina verk. Dessutom båtbyggare, chokladtillverkning och många restauranger och caféer.

Vaxholm - En idyll med flera byggnader bevarade från tiden runt förra sekelskiftet. Små, charmiga butiker och caféer. Här finns också möjlighet till att paddla kajak och SUP.   

Vaxholm, Stockholm

Vaxholm, Stockholm.
Gröna Lund, Stockholm

Gröna Lund, Stockholm.

Stugsemester i Stockholm - enkelt att aktivera sig

Stugsemester brukar ofta vara förknippad med lugn och ro, sol och bad och kanske en och annan grillkväll. Men ibland kan det vara skönt att bryta av stugvardagen med något helt annat.

Med närheten till en storstad som Stockholm behöver du inte vara orolig för att inte ha något att göra. Det finns givetvis hundratals alternativ för dig som vill ägna dig åt shopping, restaurangbesök och stadsfestivaler. Men även för dig med andra intressen finns det gott om valmöjligheter.

Stockholm för barnfamiljen

På Djurgården finns det flera trevliga alternativ för barnfamiljen. Ett besök på Gröna Lund är ofta ett säkert kort. Sveriges äldsta tivoli bjuder på karuseller, berg- och dalbanor och så klart spunnet socker. 

För dig som har vuxit upp med Astrid Lindgren kan ett besök på Junibacken uppskattas. Här ligger också Skansen där du kan besöka djurparken, botanisera bland svenskt hantverk och sjunga allsång. 

Stockholms friluftsliv

För dig som uppskattar friluftsliv är kajakpaddling i skärgården nästan ett måste. Ett bra utgångsläge där du hittar flera uthyrare är Riddarfjärden. När du utgår härifrån kan du se bland annat Stadshuset, Gamla Stan och Riddarholmskyrkan från ett helt nytt perspektiv.

Stockholm har också flera naturreservat och nationalparker att besöka. I Tyresta Nationalpark hittar du en äkta urskog som under flera hundra år har fått växa utan människans påverkan. På området finns flera markerade vandringsleder och grillplatser.

Strax norr om Tyresta ligger Flatens Naturreservat. Här kan du promenera runt (och bada i) sjön Flaten - Stockholms renaste sjö. Här finns även grottor och raviner att utforska, samt en del höga bergväggar vilket har gjort området till en populär destination för klättrare. 

Paddla kajak i Stockholm

Konst & Kultur i Stockholm

Om du hellre håller dig inomhus på semestern och uppskattar konst och kultur är Stockholm hemvist åt flera intressanta museum. Varför inte ett besök på Abba the museum för den musikintresserad, The Viking

Museum för dig som vill veta mer nordisk historia eller kanske Nobelprismuseet för dig som vill fördjupa dig i tidigare pristagares smarta idéer. 

Dagsutflykter från Stockholm

Har du en dag då du vill byta miljö från stugan men inte är så sugen på Stockholms stadskärna? Tack och lov finns det massvis med ställen utanför Stockholm som lämpar sig väl för en spontan dagsutflykt.

Väddö Gårdsmejeri norr om Stockholm brukar vara uppskattad av både barn och vuxna. Här kan du besöka mejeriet, träffa gårdens kor, grisar och andra djur och vara med på kosläppet i början av sommaren.

Dessutom serveras förträfflig, närproducerad mat på den intilliggande restaurangen.

M/S Vindhem - Åk på en enkel kryssning. Den två timmar långa kvällsturen bjuder på räkbuffé, livemusik, dans och en fantastisk miljö i Stockholms Skärgård.

Birka - På Björkö i Mälaren ligger några av de äldsta vikingasamhällena i Sverige och finns med på UNESCOs världsarvslista. Ett måste för alla historieälskare. 

Sevärdheter i Stockholm

Historia och arkitektur är något som är ständigt närvarande i Stockholm. Du spenderar lätt en dag genom att bara strosa runt och se dig omkring. Befinner du dig i Stockholm en dag finns det alltid något intressant att titta på.

Drottningholm Slott - En av Stockholms mest populära sevärdheter. Slottet har varit kungafamiljens hem sedan 1662 och är upptaget på UNESCOs världsarvslista. Stora delar av slottet och parken är öppet för besökare året om.

Gamla Stan - Platsen som har sett både glädje och sorg. Här grundades Stockholm 1252 men det är också platsen där Stockholms Blodbad ägde rum, år 1520. Idag är det ett av stadens mysigaste områden med charmiga kullerstensgator, trevliga torg och mysiga caféer och butiker. 

Rosenbad & Riksdagshuset - Sveriges politiska centrum där regeringen och riksdagen håller till. Riksdagen är öppen för allmänheten för den som vill följa debatter eller gå på guidade turer.

Stadshuset - Byggnaden mest känd sina klassiska tre kronor som pryder tornet. Här sitter kommunfullmäktige men byggnaden används även för banketter, fester och vigslar. För besökare arrangeras det regelbundet guidade visningar. 

Kungsträdgården - Stockholms mest centrala park har rötter ända tillbaka till 1400-talet. Här arrangeras det festivaler, kultur- och sportevent året runt, något som lockar besök både från lokalbefolkningen och turister.

Hyra stuga i Stockholm med hund

På semestern ska alla familjemedlemmar vara välkomna, även våra fyrbenta vänner. Reser ni med hund eller andra husdjur ska självklart de också bo med er i stugan.

På Camping.se hittar du många campingplatser som erbjuder stugboende där husdjur är tillåtna. För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det även stugor som är helt husdjursfria. Gör därför gärna en extra kontroll när du bokar, för att vara på den säkra sidan.

Hyr stuga i Stockholm tryggt & säkert hos Camping.se

Här på Camping.se bokar du stuga tryggt och enkelt. 

När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. Planerar du att resa runt kan du boka stugor för hela din resa på ett och samma ställe. Smidigt eller hur?

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping vilket garanterar att regler och riktlinjer efterföljs. Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Boka din stuga redan idag.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons