Annons
Vandring med utsikt över Marstrandsfjorden.

Boende i Bohuslän

Upplev västkustens vackra omgivning och hyr ett boende i Bohuslän på semestern. Med gott om aktiviteter och sevärdheter att utforska kan du vara trygg i att du aldrig kommer ha en tråkig dag.

Dagsutflykter i skärgården till Koster eller Smögen. En guidad tur i Carlstens fästning eller ett besök till Tanums värlsdsarv. Här finns allt för en härlig semester. Du bokar ditt boende i Bohuslän på Camping.se.

Våra boenden i Bohuslän

Selected filters:

Selected filters:

Bohuslän har allt för din semester 

Med över 3000 kobbar och skär samlat med ett inland fyllt av fascinerande fornlämningar, intressanta museum och charmiga utflyktsmål har Bohuslän alltid något att erbjuda.

Äventyr i Bohuslän

Befinner du dig i Bohuslän har du alltid nära till havet och saltstänkta utflykter. På Hållö kan du ägna dig åt fågelskådning, fiske, en härlig natur och såklart sol och bad. 

Koster är ett annat trevligt utflyktsmål, med sina mysiga restauranger och caféer. Här finns gott om aktiviteter och natur att upptäcka. Inte minst genom snorkling längs snorkelleden på Rörvik, ett dopp i Björnsängen eller besök till fyrarna på Nordkoster. 

Ett av de mest populära besöksmålen är Smögen, inte minst för sportfiskare, dykare och klassiska livsnjutare. Inte minst för sportfiskare och dykare – men även bland klassiska livsnjutare. Här hittar du välbevarad bebyggelse från det gamla fiskeläget, inte minst i Fiskarstugan som visar hur en fiskares bostad kunde se ut runt 1850. 

Vill du utforska skärgården är kajak ett uppskattat sätt. Flera aktörer erbjuder så väl uthyrning, kurser och guidade turer. Vill du utforska havets djup kan du hyra dykutrustning och följa med på guidade dyk.

Koster, kajakpaddling i solnedgången.

Koster, kajakpaddling i solnedgången.

Sevärdheter i Bohuslän

I Bohuslän finns flera fascinerande sevärdheter, både historiska och moderna.

Hagadösen är ett definitivt besöksmål för dig som är intresserad. Det här är en av de äldsta stenåldersgravarna vi känner till i Sverige, med en imponerande ålder på runt 5500 år. Du hittar den runt en kilometer öster om Tegneby kyrka.    

I Bohuslän ligger ett av landets största hällristningsområden. Tanums världsarv är hem åt fler än 10 000 hällmålningar. Den största och mest besökta är Vitlyckeristningen. Här kan du även besöka Vitlycke Museum och Bronsåldersgården.

Pilane på Tjörn är en sevärdhet med naturskön omgivning. Det här är en åtta hektar stor konsthall under bar himmel, med havet nära intill. Du kan komma tillbaka varje år och upptäcka nya konstverk. 

Även Marstrand är en av Bohusläns alla öar väl värda ett besök. Besök de mysiga fiskebodarna, sola och bada eller gå en guidad visning på Carlstens fästning.

Bohuslän för barnfamiljen

Reser du till Bohuslän med barnen har du gott om alternativ för roliga aktiviteter.

Barnen kommer stormtrivas på Nordens Ark, djurparken som fokuserar på att rädda hotade djur. Här finns ett 60-tal arter och raser från världen över. Allt från tigrar till kossor. 

I Lysekil hittar du Havets Hus där du får träffa hajar, rockor, sjöstjärnor och många andra varelser från havets botten. Här har ni dessutom möjligheten att ta med barnen ut på en spännande sälsafari.

Ett annat säkert kort som nästan alla barn tycker om är så klart en dag på stranden. Här finns det givetvis flera barnvänliga stränder och badbryggor där ni kan bada, snorkla, fiska krabbor och bygga sandslott.

Krabbfiske i Bohuslän

Krabbfiske på Hönö, Bohuslän.
Vitlycke museum i Tanums världsarv – ett område med omkring 600 hällristningsplatser.

Vitlycke museum i Tanums världsarv – ett område med omkring 600 hällristningsplatser.

Boende i Bohuslän att hyra till semestern

När du bokar boende med oss har du öppet köp i 24 timmar. Du kan dessutom räkna med reko behandling. Trygg E-handel har nämligen gjort oss till en Certifierad E-handel, vilket är Svensk Handels kvalitetsstämpel på seriösa aktörer online. 

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss. 

Kanske har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet. Som tur är erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!