Annons
Gotland

Hyr stuga på Gotland

Semester på Gotland är något alldeles extra. Oavsett tid på året finns här alltid något att göra och se. Hyr du en stuga på Gotland har du alltid nära till azurblått vatten, historiska sevärdheter och en oförglömlig natur. 

På Gotland har du nära till det mesta, oavsett om du välja att bo i Visby, öns enda tätort, eller längre ut på landsbygden. Det är en ö som är perfekt för så väl spontana dagsutflykter som lata dagar på stranden eller grillning i kvällssolen. Passa på att boka din stuga redan idag. Smidigt & enkelt på Camping.se.
 

Sök stugboende på Gotland

Stuguthyrning på Gotland

Selected filters:

Karta över stugor på Gotland

Selected filters:

Stränder på Gotland

En av Gotlands mest populära stränder är Tofta Strand. Här samlas både barn, ungdomar och vuxna för sol, bad & vattensport. I vattnet samsas badare med vindsurfare och SUP:are och på stranden spelas det beachvolleyboll och byggs sandslott.

I Visby, på cykelavstånd från centrum ligger Gustavsviks havsbad. Sandstrand, handikappanpassad brygga och långgrunt vatten. I närheten av stranden hittar du dessutom lekplats, grillplatser och tillgänglighetsanpassad toalett. 

Nästan rakt österut, på andra sidan ön, ligger Åminnestrand. En strand med mjuk, härlig sand, långgrunt vatten och bekvämligheter som kiosk, restaurang gör detta till en populär destination för barnfamiljen.

Längre söderut men fortfarande på östkusten hittar du Ljugarn, en flera kilometer lång strand på Gotlands östra kust. Gott om plats för alla och ett stort utbud av toaletter, restaurang och caféer. Här finns också rullstolsramp som går ända ner till stranden.

Åker du istället norrut når du till slut Fårö. Här ligger Sudersand, uppskattad av barnfamiljer på grund av dess långgrunda vatten och den mjuka, fina sandstranden. Längs med stranden finns det gott om caféer, restauranger, kiosker och toaletter.

Strand på Gotland

Hyr stuga på Gotland - året runt

Gotland är mer än ett sommarresmål, här kan du sysselsätta dig året runt. 

Reser du med familjen är ett besök till Visby nästan ett måste. Här kan hela familjen gå på Pippivandring och upptäcka de magiska platser där filmerna om Pippi Långstrump spelades in. En liten bit utanför stan ligger Lummelundagrottan, en spännande upplevelse för alla åldrar. Eller besök Kneippbyns sommar- och vattenland för en dag fylld med studsmattor, flygande båtar, vattenrutschbanor och mycket mer.

Gotland har ett unikt och fascinerande naturliv. Fågellivet är något utöver det vanliga och reser du till Gotland i början av sommaren bör du göra ett besök till Fågelbergen på Stora Karlsö. Här ser du framförallt massvis med sillgrisslor och tordmular men även höksångare, ejder och många fler. Under åren har man observerat över 250 olika arter här.

För fiskefantasten är Gotland en fin plats för havsöringsfiske. Bäst tid för fiske är under hösten, då befinner sig öringen närmare land. Ett tips är att anlita en lokal guide som har kännedom om vilka platser som är bäst.

Gotland står som värd för flera populära festivaler inom flera områden. Mest känd är kanske Almedalsveckan som anordnas i slutet av Juni. För den kulturintresserade går Medeltidsveckan av stapeln i slutet av sommaren. Senare på året, under hösten, arrangerar Tryffelfestivalen. 

Visby ringmur kring den medeltida delen av Visby på Gotland

Visby ringmur kring den medeltida delen av Visby på Gotland.
Raukar på Gotland

I naturreservatet Langhammars på Fårö finns några av Gotlands mest kända raukar, de är närmare 10 meter höga omgivna av klapperstensstrand och ett kargt landskap.

Sevärdheter på Gotland

Naturupplevelser, historiska platser och byggnader. På Gotland finns det otroligt mycket att se. Du kan hitta allt från medeltida kyrkor och ruiner till vackra vikar och fascinerande naturfenomen. Här delar vi med oss av några tips på sevärdheter du kan besöka när du hyr en stuga på Gotland.

Är du historieintresserad och befinner dig på Gotland är Visby nästand ett obligatoriskt besöksmål. Här ser du kvarlämningar från medeltiden lite varstans men det som främst sticker ut är ringmuren. 

Den 800 år gamla muren är med på UNESCO:s världsarvslista och är den bäst bevarade stadsmuren i norra Europa. Gratis att besöka men vill du gå in i vissa torn kan det behövas att du köper biljett.

Uppskattar du lite mer nutida historia är ett besök till södra Gotland och Tomtbods Fiskeläge ett tips. Här hittar du väl bevarade fiskebodar som ger en genuin bild över hur livet kunde se ut förr i tiden.

Annars är Gotland kanske främst känt för sin natur och då framförallt sina raukar. Du kan hitta de på flera platser på Gotland men störst raukfält finns på norra Gotland och Fårö samt på ostkusten. De kanske mest välkända raukarna är Jungfrun, belägen utan Lickershamn samt Hoburgsgubben.  

En annan fascinerande plats är Blå lagunen, ett gammalt kalkbrott som idag har gjorts om till en populär badplats. Det har fått sitt namn på grund av sitt, just det, klarblåa vatten och är ett härligt alternativ för dig som vill ha en liten paus från sandstränder och saltvatten.

Hyra stuga på Gotland med hund

Reser ni med hund vill ni såklart att de också ska bo med er i stugan. Det tycker vi med. Givetvis ska även våra fyrfota vänner följa med på stugsemester. Många campingplatser på Gotland erbjuder stugboenden där även våra fyrfotade vänner är välkomna. 

Hyra stuga på Gotland på Camping.se

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!

Annons