Annons
Värmland

Boende i Värmland

Upptäck Värmland med ett av våra boende som utgångspunkt. Utforska de djupa skogarna och plocka blåbär eller kantareller. Pröva fiskelyckan i någon av alla sjöar och vattendrag. Besök städer som Karlstad och Kristinehamn eller följ med på en spännande älgsafari.

Det finns mycket att se och göra i Värmland. Boendet löser du enkelt och tryggt med oss på Camping.se

Våra boenden i Värmland

Selected filters:

Selected filters:

Upptäck Värmland på din semester

När man tänker på Värmland tänker de flesta på skogsäventyr och naturnära upplevelser. Och visst finns här många stigar att utforska, berg att besegra - med skidor under vintern och cykel under sommaren - samt ett brett utbud av bra fiske.

Men här finns även en rik historia av konst och kultur, historiska monument och hembygdsgårdar och andra intressanta sevärdheter.

Äventyr i Värmland

Under vintertid är det vintersport som gäller i Värmland. Runt om i landskapet ligger flera anläggningar där du kan åka skidor både utför och på längden.

Branäs är en av de mest besökta skidanläggningar där du hittar 21 liftar och 30 nedfarter i varierande svårighetsgrad. Här samlas såväl barnfamiljer som ungdomar. Runt om på anläggningen ligger flera restauranger och caféer för när du kan behöva en paus från åkningen.

Några mil söder om Branäs ligger Hovfjället, en något mindre men lika trevlig skidanläggning. Här hittar 14 nedfarter, de flesta av enklare svårighetsgrad. Perfekt för barnfamiljer och nybörjare.
För längdskidåkning rekommenderar vi Långberget där du hittar över 60 kilometer välskötta längdspår. Här tränar motionärer sida vid sida med elitidrottare, som bland annat förbereder sig för Vasaloppet. Men det finns även spår i lättare terräng för dig som är ny till längdskidor.

Under våren och sommaren byter du skidorna mot vandringsskor eller cykel. Över hela regionen går det flera leder i varierander svårighetsgrad. Många kortare etapper passar utmärkt för spontana promenader och dagsturer.

Skidbacke i Branäs, Värmland

Skidbacke i Branäs, Värmland
Paddla kanot i Arvika, Värmland

Paddla kanot i Arvika, Värmland.

Sevärdheter i Värmland

Reser du till Värmland och är någorlunda konstintresserad finns här mycket att se. 

Här, närmare bestämt i Kristinehamn, hittar du en av världens största Picassoskulpturer. Pablo Picasso samarbetade med med den konstnärerna Carl Nesjar och Bengt Olsson i ett projekt för att skapa skulpturer i ett nytt betongmaterial. Slutresultatet blev den 15 meter höga skulpturen som invigdes 1965. 

Den populäre konstnären Lars Lerin, ansedd som en av Nordens främsta akvarellister, kommer från Värmland och Munkfors. I konsthallen Sandgrund i Karlstad har konstnären en permanent utställning väl värd ett besök. Hallens modernistiska arkitekturen med panoramafönster mot Klarälven är ett konstverk bara i sig själv. 

Resa till Värmland med barnen

För barnfamiljen finns här flera roliga aktiviteter och spännande äventyr. 

I Mariebergsskogen, som är Karlstads stadspark, kan du och barnen upptäcka Lillskogen, Lekträdgården, badplats, skridskobana. Det finns till och med ett rundturståg. Parken är öppen året om och har fri entré.

Ta med barnen till och Värmlands älgpark och hälsa på skogens konung på ett säkert sätt. En guidad tur i älghägnet är en minnesvärd upplevelse för stora och små. 

Får du och barnen lust till en skidtur mitt i sommarvärmen, ta er till Torsby Skidtunnel & Sportcenter. Här går det bra att hyra skidor på plats. 
 

Torsby Skidtunnel i Värmland.

Torsby skidtunnel

Hitta boendet för resan till Värmland hos oss

På Camping.se hittar du flera campingtomter och stugor i Värmland. Oavsett om du bara tar med bilen på färden eller reser med husvagn eller husbil kommer du hitta din trygga punkt för semestern här. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid på campingplatsen. 

Har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!