Annons
Glampingtält på Årjäng Camping & Stugor Sommarvik

Glamping - bo i glampingtält i Sverige

Glamping är en förkortning för "glamorous camping," vilket på svenska kan översättas som "lyxig camping." Det är en lyxig och bekväm form av camping som kombinerar upplevelsen av att vara i naturen med ett unikt boende.

I Sverige finns flera campingplatser som erbjuder glamping. Här nedan hittar du campingplatser som erbjuder möjligheten att bo i glampingtält i olika former. Bekvämt och lyxigt, med naturen som närmaste granne.

Glampingtält på Båstad Camping

Glamping med utsikt över Hallandsåsen 

Båstad Camping erbjuder glampingtält inredda i olika teman med trädäck med terrass utanför. Här bor du på campingområdets lugnaste plats med närhet till servicehus med WC, duschar, kök m.m. Tälten är anpassade för fyra personer men med möjlighet att lägga till en extra säng. 

Mer om Båstad Camping

Glamping på Kläppens Camping

Glamping på Kläppens Camping

På Kläppens Camping i Sälen, Dalarna ligger glampingtältet vackert beläget längs Västerdalälvens strandkant. Från glampingtältet är det nära till både badplats och servicehuset på campingen. Njut av bekväm camping med högt till tak och bekväma sängar i fjällmiljö. Vid övernattning här ingår en kanottur på Västerdalälven i solnedgången, bastu i servicehuset, el, wifi, lakan och städning. 

Mer om Kläppens Camping

 

Bo i en glasigloo på Borås Camping.

Sov under stjärnorna på Borås Camping

Som första och enda boende i Sverige kan man nu bo i glasigloo på Borås Camping, året runt. Här finns plats för 2 vuxna och 2 barn. Igloon har en dubbelsäng, 160cm bred, samt två madrasser på golvet till barnen 70x160cm. Kök, dusch, toalett i servicehus. Minikyl i boendet. Städning, lakan och handdukar ingår. 

Boka glampingboende på Borås Camping och Vandrarhem

Glamping på Hafsten Resort

HAFSTEN RESORT I BOHUSLÄN

Här hittar man två naturnära och lyxiga glampingtält med 6 bäddar. Tälten är välutrustade med bland annat kök, badrum med dusch och WC. Här finns ett sovrum med dubbelsäng, ett med två enkelsängar och ett loft med ytterligare en dubbelsäng. Reser du med husdjur är de tillåtna i ett av tälten.

Mer om Hafsten Resort

Glampingtält på Sannabadet

Glamping på Sannabadet

Bara ca 20 min från centrala Örebro ligger Sannabadet. Här bor du mitt ute på landsbygden med utsikt över öppna fält och Kulsbergen. På området finns bland annat uppvärmda pooler, vattenrutschbanor, dusch, bastu och kök samt restaurang med serveringstillstånd.

Glampingtälten har en dubbelsäng och kyl samt altan med grill och utemöbler. Önskar du går det även att hyra extra 90 säng eller spjälsäng. 

På området finns även ett omöblerat tält med plats för 14 personer att hyra. 

Boka glampingtält på Sannabadet
 

Glamping, Wooden Camp på Lagunen Camping & Stugor

WOODEN CAMP PÅ LAGUNEN CAMPING & STUGOR

Förutom mysig sovplats för två + husdjur om man så vill, ingår även gemensam grillplats, egen utedisk, litet kylskåp, och extra mys med plädar, lyktor och ljusslingor.

Mer om Lagunen Camping & Stugor

Glamping, Canvas Camp på Lagunen Camping & Stugor

CANVAS CAMP PÅ LAGUNEN CAMPING & STUGOR

Lyxiga glampingtält i canvasduk som står emot både blåst och regn. Här finns det plats för fyra vuxna och till tältet ingår även egen grillplats, litet kylskåp bord och stolar, lyktor, ljusslingor m.m.

Mer om Lagunen Camping & Stugor

Glampingtält på Vimmerby Camping

Nyhet! Glamping på Vimmerby Camping i Småland

I tältet finns en dubbelsäng, två enkelsängar, en soffgrupp och en värmande brasa (om så behövs för svala nätter) och fläkt. På verandan finns ett gasoldrivet utekök med grill, kokplatta, kylskåp ch rinnande vatten. Det finns också en loungegrupp på uteplatsen och en soluppvärmd utedusch. Toalett finns i ett hus ca 15 meter från huset och sen har man även tillgång till vanliga duschar i servicehuset ca 150 meter bort. Medtag egna sängkläder, städning ingår.  Mer om Vimmerby Camping
 

Glampingtält på Leksand Strand

GLAMPING I DALARNA

På Leksand Strand Camping & Resort kan man njuta av att bo i bekväma och mysiga glampingtält i två utförande. Intill sommarlandet hittar man rejäla tält förankrade i trätrall, med 4-5 bäddar, matbord, element och mysig belysning. Här finns också kyl, kaffebryggare eller maskin och lite husgeråd.  Nära sjön hittar du glampingtält inredda med dubbelsäng, mattor, lampor, sittmöbler, kylskåp, eluttag, fläkt och element. Tälten står på en altan med utemöbler med underbar utsikt över Siljan.

Mer om Leksand Strand Camping & Resort

Glampingtält på Årjäng Camping & Stugor, Sommarvik

Årjäng Camping & Stugor, Sommarvik

På 5-stjärniga Årjäng Camping & Stugor Sommarvik ligger glampingtälten på en terrasserad sluttning med härlig sjöutsikt. I tältet finns el, kyl, vattenkokare och porslin.  Dusch och toalett finns i servicehusen på området. Lakan, handdukar och en uppbäddad säng ingår.

Mer om Årjäng Camping & Stugor, Sommarvik

Glampingtält på Rösjöbaden Camping & Stugby

RÖSJÖBADEN CAMPING & STUGBY

Här bor man 15 km norr om Stockholm. På campingplatsen hittar man dessa tre glamping-tält med olika tema, Indien, Japan och Norden.

Till Rösjöbaden Camping & Stugby

Glamping på Kneippbyn Resort Visby

GLAMPING DELUXE PÅ KNEIPPBYN RESORT VISBY

Nära havet på Kneippbyn ligger tältbyn med uppställda tält och nyheten Glamping Deluxe. Glampingtälten är utrustade med AC, kök med spishäll, micro och kyl med frysfack. Två sovalkover allrum  matplats och dusch/WC i tältet.

Här finns också uppställda familjetält med el. Tälten hittar du nära havet med intill Kneippbyns Sommar- och Vattenland. Tälten är cirka 15 kvm med fyra bäddar, det finns kylbox och tillgång till kokmöjligheter, dusch och toa finns i servicehusen som ligger nära. 

Boka glampingtält på Kneippbyn Resort Visby

Glamping på Gålö Havsbad

GLAMPING PÅ GÅLÖ HAVSBAD

På Gålö Havsbad strax söder om Stockholm vid havet erbjuds glampingtält med två eller fyra bäddar. Tälten ligger med utsikt över havet vid och töver en bekväm natts sömn finns även dusch och wc samt värdeskåp bland annat. Frukost får man dessutom serverad i tältet.

Mer om Gålö Havsbad

Glampingtält på Anfasteröd Gårdsvik

ANFASTERÖD GÅRDSVIK - BEKVÄM TÄLTNING

Mitt i Bohuslän, strax sydväst om Ljungskile hittar du Anfasteröd Gårdsvik. Här kan du ta naturupplevelsen till en bekvämare nivå och upplev den lyxigare formen av tältning. På en höjd, med fantastisk havsutsikt, eller under bokskogens lummiga bladverk, kan du uppleva tält med värme, vattentoalett och dusch, kök, el och sköna dubbelsängar, samtidigt som du hör vinden susa i träden och fåglarna kvittra utanför tältöppningen.

Boka glampingtält på Anfasteröd Gårdsvik

Sov skönt i glampingtält på Kalmar Camping, Rafshagsudden

GLAMPING MED HAVSUTSIKT PÅ KALMAR CAMPING - RAFSHAGSUDDEN

Bo i glampingtält bara tjugo meter från havet på Kalmar Camping - Rafshagsudden. Glampingtältet är utrustat med en bekväm dubbelsäng och kylskåp, utanför tältet finns en mysig terrass med bord, stolar och hängmatta. Blir man hungrig ligger caféet bara 50 meter bort med allt från glass till hamburgare på menyn.

 Boka glamping på Kalmar Camping - Rafshagsudden

Glamping på Hölick Havsresort

GLAMPINGTÄLT PÅ HÖLICK HAVSRESORT

Vid havet längst ut på Hornslandets sydspets, 3mil öster om Hudiksvall ligger Hölick Havsresort. Här hittar du "The Village" nyhet för 2018 med 8 meter höga och 32 kvm stora tipi-tält inredda med dubbelsäng och möjlighet till två extra sängar. Alla bekvämligheter som servicehus, spa, wc och dusch ligger endast ett stenkast bort och från midsommar fram till slutet av augusti ingår en frukostbuffé som serveras på restaurang Verandan med härlig utsikt över havet.

Mer om Hölick Havsresort

Glamping på GrebbestadFjorden

Glamping i Grebbestad 

Bo i glampingtält på Grebbestadfjorden och vakna upp med det glimrande havet som utsikt. Här har alla glampingtält terrass med utekök och eldstad som vetter mot havet. Här kan du koka kaffet över öppen eld och vill du göra det extra enkelt för dig går det även att boka till matpaket. På campingplatsen finns det också både restaurang och minilivs, bastu, cykeluthyrning och aktivitetscenter bland annat.

Läs mer om Grebbestadfjorden

Glamping på Sörälgens Camping

SÖRÄLGENS CAMPING

På Sörälgens Camping i Västmanland finns det möjlighet att bo i Glampingtält med plats för upp till fyra personer. I tältet finns dubbelsängar, kök, toalett/dusch samt värme/luftkonditionering. El, sängkläder och handdukar ingår. Här kan du njuta av tältets atmosfär och bekvämligheten av ett fritidshus.

Mer om Sörälgens Camping

Glamping på Kustcamp Gamleby

GLAMPING PÅ KUSTCAMP GAMLEBY

På Kustcamp Gamleby hittar man glampingtält för fyra personer. I glampingtältet finns pentry/kök och till och med dusch & WC. Utanför tältet finns en veranda med trädgårdsmöbler. Här bor man nära havet i Småland med närhet till många trevliga utflyktsmål.

Boka glampingtält på Kustcamp Gamleby

Glampingtält på Trosa Havsbad

GLAMPING PÅ TROSA HAVSBAD & CAMPING

På Trosa Havsbad & Camping sover två personer gott i en stor Hästens-säng. Tältet är fem meter i diameter och här finns även minikyl, kaffebryggare och vattenkokare samt vilstol att njuta av utsikten i på altanen. Frukostkasse för två ingår också. Det är även möjligt att ställa in extra tältsängar för barn. Mer om Trosa Havsbad & Camping

Glamping på Johannesvik Camping & Stugby

Glamping på Johannesvik Camping & Stugby på Västkusten    

I mellersta Bohuslän ca 3 km från centrala Kungshamn och Smögen, beläget i en naturskön dalgång ligger campingplatsen. Här, med vacker kvällsol hittar man campingens glampingtält. Glampingtälten är 24 kvm stora med en dubbelsäng, en enkelsäng och underbädd, med uteplats, utkök och mysig belysning. Här finns också kyl, vattenkokare, grillplats och tallrikar och bestick. Mer om Johannesvik Camping & Stugby

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!