Annons
Knäbäckshusen vid Stenshuvud på Österlen

Boende på Österlen

Boka ditt boende på Österlen – en romantisk plats för inspiration, eftertanke och avkoppling. Konstnärer har ägnat många timmar i strävan att fånga Österlens särskilda ljus. Kanske är det närheten till havet som får färgerna att dansa på stränderna, mellan träden och mot de vackra husen.

Upplev själv en sommar bland blommande ängar. Lyssna på suset från vinden genom löven och låt den skånska solen värma kropp och själ. Det är intet för intet som Österlen har fått agera kuliss för bland annat Nangijala. Boka ditt boende på Österlen med oss, för öppet köp i 24 timmar i en certifierad trygg e-handel. 

Våra boenden på Österlen

Selected filters:

Boka ditt boende hos oss när du ska resa till Österlen

Det är lätt att förstå varför många flyr storstadens sus och dus för en fri och naturnära tillvaro på Österlen. Med oss kan du sälla dig till den skaran – för en enstaka sommar eller varje semester år efter år.
 

Alla sorters boende för din semester

Bland våra boenden kommer du med all sannolikhet hitta något som passar dina önskemål kring bekvämligheter – och hur du reser. Oavsett om du tar husbilen, husvagn, bara bilen eller åker med annan transport. 
 

Boende på hela Österlen

Hos oss hittar du boenden över hela Österlen, oavsett vilken del som låter mest intressant för dig. Det fina är att våra boenden blir en bra utgångspunkt för dig som vill upptäcka olika delar av denna natursköna skånska pärla. Oavsett om du väljer att bo närmare stranden eller stan så går det enkelt att ta bilen ut och upptäcka nya platser dag för dag. 
 

Det trygga sättet att hyra boende på Österlen

När du bokar med oss har du öppet köp i 24 timmar. Du kan dessutom räkna med reko behandling. Trygg E-handel har nämligen gjort oss till en Certifierad E-handel, vilket är Svensk Handels kvalitetsstämpel på seriösa aktörer online.  Med gästomdömen på våra boenden är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss.  Kanske har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet. Som tur är erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

Haväng, Lindgrens backar på Österlen

Haväng, Lindgrens backar

Varför ska du åka på semester till Österlen?

Österlen bjuder på upplevelser för alla. Oavsett om du är 7 eller 70 – om du reser själv eller med stort sällskap. Sinnebilden av Österlen är lugnet personifierat och det finner du definitivt i den här delen av landet. Men det finns också spännande saker att upptäcka och aktiviteter att testa. 

Här finns massor av små ställen med konst, keramik och hantverk att gotta dig i. Missa inte heller Kivik och deras välkända äppelodling. Vissa föredrar att plocka äpplen, andra provar den svenska calvadosen. Fornlämningen Ale Stenar är också värd ett besök. 

Ales Stenar, Skåne

Ale stenar en fornlämning av typen skeppssättning, belägen vid byn Kåseberga på Österlen
Kiviks äppelodlingar på Österlen

Kiviks äppelodlingar på Österlen.

Österlen med barn

Vissa saker är givna för många när du åker med barnen till Österlen för första gången. Ett besök i Kiviks äppelodlingar. Ale stenar ska besökas. Sol och bad står på listan. Men du gör givetvis som du tycker. När barnen är trötta på äventyr i skog och mark kan du ta till det tunga artilleriet - äventyrslandet Tosselilla. Vi snackar vattenland, gokart, klätterborg och Tarzanskog med lianer. 

I anslutning till många av våra boenden finns också nöjen för barnen, som lekplatser, pool och gemensamma ytor inomhus för att spela spel och titta på film.
 

Shopping på Österlen

För dig som gärna tar med dig en och annan souvenir hem har Österlen det du söker. Runt om i det grönskande landskapet gömmer sig antikbutiker fulla av skatter, små hantverksbodar med spännande alster, gårdsbutiker med lokala läckerheter och givetvis konstateljéer i mängder. Österlen är och har länge varit en inspirationskälla för kreativa människor – vilket märks i butikerna. 
 

Naturupplevelser på Österlen

Så Österlen har gott om fin natur, men hur upplevs den på bästa sätt? Det är givetvis upp till dig, men det finns mängder av markerade vandringsleder och motionsspår att pröva på. Inte minst längs Skåneleden och i vackra naturreservat och nationalparker. Missa till exempel inte Skånes högsta vattenfall i Hallamölla. Ett hett tips är att ta med dig mobil eller kamera, för du kommer garanterat vilja ta bilder. 

Träd i Haväng på Österlen

Träd i Haväng på Österlen

Österlen – känt från vita duken

Känns naturen i Österlen bekant så kan det bero på att du har sett den förut. Här har nämligen både Bregott-reklam och Bröderna Lejonhjärta spelats in. Scener från Nangijalas Körsbärsdalen spelades in vid en äppelodling här, med plastblommor i träden för att ge rätt känsla av körsbär. 
 

Stadsliv på Österlen

I Österlens städer finns trevlig omväxling att få när du börjar bli mätt av livet på landet. Låt dina mest avslappnade kläder få en dag ledigt och ta dig in till restauranger och barer för att testa något nytt.  I Ystad kan du till exempel vandra i Wallanders fotspår och besöka det vackra gråbrödraklostret med anor från 1200-talet. I Simrishamn kan du strosa i den gamla hamnen och besöka Rosentorget, fyllt av kulturhistoriska rosor från just Österlen.
 

Boenden för din resa till Österlen

För att anpassa din resa till Österlen med rätt boende har du hittat rätt. Med oss kan du boka en stuga eller campingtomt mitt ute på vischan eller bo närmare städerna Ystad och Simrishamn. 

BOENDEN PÅ ÖSTERLEN

Selected filters:

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons