Husvagnssemester

Husvagnssemestern är mer än 70 procent av våra gästers val. Det finns så oändligt många fantastiska platser i Sverige att besöka. Letar du efter äventyr, familjeäventyr, lugn och ro eller kanske är det resan i sig som är huvudsaken? På Camping.se hittar du boendet i närheten av de flesta av Sveriges destinationer och sevärdheter. Mer än 50 000 campingtomter väntar på er.

Hur fort får man köra med en husvagn?

Den högsta tillåtna hastigheten i Sverige 80 km/h. 

Några tips för första husvagnssemestern

-Träna på att köra och på att backa. Alla känner sig nervösa och osäkra första gången de ska köra med husvagn. Det är naturligt. Känner du dig osäker, åk ut till ett bra område där du kan träna på att backa och svänga i lugn och ro. Tveka inte heller att be personalen på campingplatsens om hjälp

-Har du precis köpt en husvagn och känner dig som en nybörjare på det här med husvagnssemester kommer först några tips för dig..

-Åk inte så långt första gången och ett tips är att testa med att sätta upp förtältet hemma första gången. Det kan också vara bra att göra en flightcheck före avresa.

-Oavsett om man åker båt, husbil eller husvagn kan det vara bra att fråga andra gäster om råd. Överlag brukar det vara väldigt go stämning på campingar och många älskar att ge andra tips.

-Har du ett Camping Key Europe ingår en ansvars- och olycksfallsförsäkring som innebär att hela familjen är försäkrad vid eventuell olycka.

Läs mer
Om du är ny husvagnsägare kan det vara bra att få tips av andra. Hos Caravan Club finns 30 000 andra gäster som gärna delar med sig av erfarenheter.

Hitta din campingplats

Selected filters: