Annons
Trosa, Sverige

Hyr stuga i Södermanland

Hyr en stuga i Södermanland nästa gång det är semester. Här kan du bo i vacker skärgårdsmiljö, nära Mälarens och Hjälmarens stränder eller i närheten av städer som Eskilstuna och Nyköping. Utbudet för en stugsemester och brett och erbjuder något för de flesta.

Bada, paddla eller fiska i skärgården, vandra i vackra naturreservat, besök vikingabyar eller Pettson och Findus. Oavsett vad du vill göra på din semester kan vi lova att det finns något som passar i Södermanland.

Gör som många andra och boka din stuga med oss på Camping.se. Tryggt och enkelt.
 

Sök stugboenden i Södermanland

Stuguthyrning i Södermanland

Selected filters:

Här hittar du stugor i södermanland

Selected filters:

Se och göra i Södermanland

I Södermanland hittar du flera mysiga städer och områden att både besöka och bo i. 

För närhet till vatten och bad finns bland annat Mariefred vid Mälarens strand, Vingåker vid Hjälmaren eller Nyköping där du har skärgården precis runt hörnet.

I Södermanlands största stad, Eskilstuna, hittar du Parken Zoo och flera andra spännande aktiviteter och i såväl Trosa som Flen kan du ta del av svensk historia.

Oavsett var du väljer att hyra stuga kommer du ha många roliga aktiviteter att välja på. Flera sevärdheter och äventyr ligger nära varandra och passar utmärkt för en omväxlande dagsutflykt. 

I Södermanland finns något för alla.

Mariefred

Mariefred

Stugsemester i Södermanland med barnen

För dig som är på familjesemester det gott om spännande äventyr att ta med barnen på. 

För lekfulla dagsutflykter har du flera roliga alternativ. I Eskilstuna ligger Parken Zoo där du kan besöka se vilda djur från jordens alla hörn, åka karuseller i nöjesparken och under sommaren svalka av dig på parkens egna bad.  

Några mil söder om Eskilstuna, i Katrineholm, har barnen möjlighet att hälsa på hemma hos Pettson och Findus. Deras lilla hus står på Julita gård, komplett med möbler och Pettsons redskap. 

I Södermanland ligger det som anses vara Sverige första stad, nämligen Birka. På ön Björkö, i Mälaren, kan ni besöka platsen som för 1300 år sedan var vikingarnas viktigaste handelsplats. Besök Vikingamuseet och den återskapade vikingabyn, se historiska fornlämningar och är vikingainspirerad mat på intilliggande Restaurang Särimner.

Surikat på Arken Zoo, Eskilstuna

Surikat på Arken Zoo, Eskilstuna
Vikingastaden Birka, anses vara Sveriges första stad.

Vikingastaden Birka, anses vara Sveriges första stad. 

Upptäck Södermanlands natur

Södermanlands naturliv varierar innefattar allt från hav och skärgård till glittrande insjöar och djupa skogar. Här hittar du ett stort utbud för dig som vill spendera semestern ute i naturen. Gå på dagsturer längs med någon av alla vackra vandringsleder, fiska i salt- eller sötvatten eller varför inte utforska något av alla vattendrag från en kanot. 

Sörmlandsleden är ungefär 100 mil lång och går runt hela Södermanland. Den passerar bland annat Trosa, Nyköping, Katrineholm, Eskilstuna och Mariefred. Leden är indelad i flera, olika långa, etapper av varierande svårighetsgrad, 

För vandring i storslagen skärgårdsmiljö kan vi rekommendera ett besök till Stendörren naturreservat. Vandra mellan pittoreska små öar och njuta av den häpnadsväckande utsikten. Öarna är sammankopplade med hängbroar som du använder för att ta dig längre och längre ut i skärgården, en upplevelse i sig. 

Du kan också välja att utforska naturreservatet från vattnet med båt eller kanot. 

Fiskevattnet i Södermanland är varierat och erbjuder sportfiske i ostkustens skärgård, de stora sjöarna Mälaren och Hjälmaren samt flera mindre sjöar, åar och andra vattendrag. 

Sevärdheter i Södermanland

Runt om i Södermanland finns det en uppsjö intressanta sevärdheter för dig som vill kombinera stugsemestern med sightseeing.

Den historieintresserade vill kanske besöka Sigurdsristningen som årligen lockar tusentals besökare, precis som vikingabyn Birka. Nyköpingshus visar tre olika utställningar från olika epoker i svensk historia och på Museispårvägen i Malmberg kan du se gamla klassiska spårvagnar, bussar och andra trafikfordon. 

För dig som uppskattar arkitektur och vackra byggnader kan det vara intressant att få veta att Södermanland är hem åt ungefär 400 slott och herrgårdar varav flera är öppna för allmänheten. 

Gripsholms slott i Mariefred är en imponerande byggnad med en stor samling av målningar och porträtt. Tureholms slott i Trosa är ett vackert slott från 1300-talet som har förekommit i flera svenska filmatiseringar och Säfstaholms slott i Vingåker bjuder på en fantastisk helhetsupplevelse med guidade turer, utställning och en slottspark som gjord för en picknick.

Har du ett intresse för militärhistoria kan ett besök till halvön Femöre utanför Oxelösund vara uppskattat. Här ligger det numera nedlagda Femöresfortet. Fortet anlägdes under 1960-talet som försvar mot Sovjetunionen. Fortet var i bruk fram till 2003 då det lades ned och drivs idag som ett museum öppet för allmänheten. 

Har du inte möjlighet att ta dig till Oxelösund men befinner dig närmare Strängnäs kan ett besök till Arsenalen vara ett alternativ. Detta är Skandinaviens största försvarsfordonsmuseum. Här kan du se militärfordon från tiden runt 1920 fram till idag och ta del av berättelser och historier kring svensk militärhistoria. 

Gripsholms slott vid Mälaren

Gripsholms slott vid Mälaren

Hyra stuga i södermanland med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det. 

Här på Camping.se hittar du utvalda stugor där husdjur är välkomna. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Södermanland på Camping.se

Boka din stuga i Södermanland tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar. Så passa på, boka din stuga redan idag.

Fler tips inför semestern!

Annons