Annons
Guö-Järnavik i Ronneby, Blekinge

Hyr stuga i Blekinge

I södra Sverige ligger Blekinge, ett av landets minsta landskap. Har du inte besökt Blekinge tidigare är det kanske dags nu. Här finns en varierad natur bestående av djupa skogar, klipptäckta kuststräckor och skärgård. Missa in Blekingen i semesterplaneringen.

Till Blekinge kommer sommaren tidigt och stannar länge. Perfekt för en stugsemester där du kan njuta av vackra sommarkvällar tillsammans med familj och vänner. Här kan ni bo precis vid havet eller med skogen som närmsta granne, samtidigt som det aldrig är långt bort till närmsta stad. 

Här på Camping.se hittar du ett brett utbud av stugor med närhet till både sjö och hav. Hitta din favoritstuga och boka redan idag.
 

Sök stugboende i Blekinge

STUGUTHYRNING I blekinge

Selected filters:

Här hittar du stugor i blekinge

Selected filters:

Blekinge med stugan som bas

Naturupplevelser, museum, lokalproducerad mat & dryck och historiska platser. Blekinge är fullproppat med intressanta sevärdheter och aktiviteter att sysselsätta sig med den dagen du känner för ett avbrott från stuglivet. Oavsett var du väljer att bo kan vi nästan garantera att du kommer ha många alternativ för en dagsutflykt.

STUGA I Blekinge skärgård 

Stockholms och Göteborgs skärgård är känt hos de flesta men vad många inte känner till är den fantastiskt vackra skärgården i södra Sverige.

Blekinge skärgård sträcker sig över så gott som hela Blekinges kust och består av stora och små öar, holmar och skär med intilliggande fjärdar.

Det är inte långt mellan de olika platserna så med en stuga som bas kan du enkelt åka iväg på mysiga dagsutflykter. Här ligger flera små mysiga öar som du antingen når direkt med bil eller med färja.

Från Sölvesborgs skärgård når du Hanö, känd bland annat för sin imponerande utsikt och sin fyr som lyser upp hela hanöbukten om nätterna. Längre söderut ligger Karlshamn varifrån du kan ta färja ut till flera härliga badställen. Tjärö och Tärnö erbjuda varma klippor medan Östra Bokö och Folsö är ett bra alternativ om du föredrar sandstränder.

Utanför Karlskrona ligger Aspö och Hasslö, två öar som båda är värda ett besök för sin natur, sina historiska platser och byggnader och så klart för sina fina badplatser. 

Oavsett vilka platser du väljer att besöka så kan du se fram emot en idyllisk upplevelse. Charmiga små fiskebodar och stugor samlas med fritt betandes djur. Mysiga bryggor och strandpromenader där caféer och restauranger erbjuder god mat och fika. Vilt, fisk och glass är bara några lokala specialiteter. 

Tjärö, Blekinge
Tjärö, Blekinge

Blekinge - Sveriges golfkust 

I lilla Blekinge ligger det hela åtta golfbanor bara en dryg timmes bilresa mellan varandra. Och variationen är stor, du kan spela på banor längs kusten, mitt i skärgården eller inåt land med tät skog runt omkring dig. 

Ha stugan som bas och unna dig en ny bana varje dag. I Blekinge har du dessutom fördelen att golfsäsongen är ovanligt lång, i alla fall för att vara Sverige. Högsäsongen är givetvis under sommaren men banorna öppnar tidigt på våren och är spelbara till långt in på senhösten.

Utforska åar och vattendrag

Genom Blekinge rinner flera större åar och vattendrag som erbjuder naturnära upplevelser för hela familjen. 

Varför inte hyra en kanot och paddla nerför Ronnebyån. Vi kan utlova både vackra vyer och en och annan pulshöjande fors. En bit västerut hittar du Mörrumsån som är världsberömt för sitt laxfiske. Här hittar du världens mest storvuxna bestånd av lax och havsöring. 

Havskajak, Karlskrona i Blekinge
Havskajak, Karlskrona i Blekinge
Carlskrona Golfklubb, Blekinge
Carlskrona Golfklubb, Blekinge

Sevärdheter i blekinge

Blekinge har ett stort utbud av historiska monument, vackra parker, byggnader och museum. Är du historieintresserad vill du säkert besöka Karlskrona och dess marinmuseum, ta en tur till Drottningskärs Kastell och befästningstornen Kurrholmen och Godnatt.

Tar du dig ut i naturen kan du besöka mystiska Björketorpsstenen, medeltida gravfält som Hjortahammar eller kanske utforska Anglestue grottor som spelade en viktig roll under 1600-talets skånska kriget. Eller varför inte besöka Nordens första renässansstad, Kristianopel.

Uppskattar du lugna parker med blommande trädgårdar kan du välja mellan bland annat Ronneby brunnspark, Blomstergården i Eringsboda och Barockträdgården utanför Blekinge Museum. Museet i sig är också värt ett besök, precis som Hälleviks fiskemuseum och Karlshamns konsthall.

Hyra stuga i blekinge med hund

Till dig som reser med hund. Du kan vara lugn, självklart ska även familjens fyrfota medlemmar följa med på stugsemester.
Husdjur är välkomna utvalda stugor här på Camping.se. För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria. Gör därför gärna en extra kontroll när du bokar, för att vara på den säkra sidan.

 

Hyr stuga i Blekinge tryggt & säkert hos Camping.se

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar. Så tveka inte, boka din stuga redan idag.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!

Annons