Annons
Sarek National Park

Hyr stuga i Norrland

Hyr stuga i Norrland under din nästa semester. Oavsett om du reser under vintern eller sommaren är Norrland ett fascinerande resmål. Dess storslagna natur är unik av sitt slag och erbjuder magiska vyer, adrenalinfyllda aktiviteter och ett rikt, levande djurliv.

Städer som Luleå, Jokkmokk och Arjeplog har en rik kulturhistoria att ta del av och flera intressanta sevärdheter. 

Gör som tusentals andra redan har gjort och boka din stuga i Norrland med oss på Camping.se. Tryggt och enkelt.

Stuguthyrning i norrland

Selected filters:

här hittar du stugor i norrland

Selected filters:

Att göra och se i Norrland

Norrland är ett område rikt på naturupplevelser. Oavsett om du reser under sommar eller vinter finns det gott om aktiviteter för dig som tycker om storslagna fjällvyer, orörd vildmark och ett rikt djurliv.

Norrland har även ett brett utbud av intressanta sevärdheter att besöka. Upplev den samiska kulturen på samemuseet Ajtte i Jokkmokk, ishotellet i Jukkasjärvi eller silvermuseet i Arjeplog. Besök treriksröset, där

Norge, Sverige och Finland möts eller åk på en dagsutflykt till Gammelstads Kyrkstad och promenera runt i en unik medeltidsmiljö. 

Hyr stuga i Norrland under sommaren

Norrland är för många förknippat med vinter, kyla och snö. Men det är ett fantastiskt område att besöka även under sommaren.

Med sina fantastiska vyer, djupa skogar och virvlande forsar och gnistrande insjöar bjuder Norrland på storslagna vandringsupplevelser. Genom regionen går det många vandringsleder varav flera passar utmärkt för både kortare promenader och längre dagsturer. Håller du ögonen öppna har du goda möjligheter att hitta både bär och svamp längs med vägen.

Fisket i Norrland är en upplevelse i sig. Enbart miljön med de iskalla, kristallklara vattendragen omringat av imponerande fjälltoppar räcker för att du ska bli nöjd. Att chanserna till napp är goda gör bara saken bättre. Flugfiske i vilda forsar, fiska röding i lugna insjöar eller åk ut på öppet hav med en lokal guide - möjligheterna är flera. 

För att verkligen uppleva Norrlands naturlandskap är Laponia, de fyra nationalparkerna, något vi kan rekommendera. Bestående av Stora Sjöfallet, Sarek, Padjelanta och Muddus är detta ett av Europas största sammanhängande område med näst intill orörd natur. 

Stora sjöfallet nationalpark

Stora sjöfallet nationalpark.

Norrland på vintern

Reser du till Norrland under vintertid får du uppleva de snötäckta fjällen, gnistrande isar och inte minst norrsken.

De svenska fjällen är hemvist åt flera populära skidorter som årligen lockar skidentusiaster från hela världen. Riksgränsen är kanske den mest välkända skidorten men även Dundret i Gällivare, Björkliden med utsikt över Lapporten och Storklinten utanför Luleå är väl värda ett besök.

Vintertid finns också möjligheten att åka på fartfylld hundslädestur, känslan när de kraftfulla hundar sticker iväg är obeskrivlig. Lika uppskattat brukar det vara att åka renspann. Det är något lugnare än hundsläde men du har en helt annan möjlighet att njut av den vackra omgivningen.

Ju längre norrut du åker desto starkare norrsken har du möjlighet att se. Detta ljusfenomen av dansande färger över natthimlen är något du inte får missa när du hyr stuga i Norrland.

Norrsken i Sverige

Stugsemester i Norrland med barn

Bor du i stuga med barn finns det flera möjligheter till roliga utflykter i Norrland. 

Reser du med familjen under sommaren är forsränning en spännande aktivitet för hela familjen. Här finns det flera arrangörer som kan ta med er på en häftig upplevelse där svårighetsgraden anpassas efter era önskemål. Även hundsläde och renspann är två aktiviteter som uppskattas av hela familjen.

Vill du ta en paus från stugliv och naturupplevelser finns det givetvis flera alternativ för hela familjen. Ta med barnen till Äventyrsbadet Nordpoolen i Boden för en dag fylld av bad och lek. 

I Boden hittar ni även Bodens Försvarsmuseum som erbjuder en fascinerande utställning över svensk försvarshistoria från 1800-talet fram till idag. Norrbottens järnvägsmuseum i Luleå har en utställning om fordon, byggnader och andra föremål kretsandes runt Malmbanan som fascinerar både äldre och yngre besökare. 

Hyra stuga i Norrland med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det. 

Här på Camping.se hittar du campingplatser som erbjuder utvalda stugor där som välkomnar hundar och andra husdjur. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Norrland på Camping.se

Boka din stuga i Norrland tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons