Annons
Örebro slott

Boende i Örebro

I Örebro län behöver du aldrig fundera länge på hur du ska spendera dagen, här finns det alltid något roligt att hitta på.  Kanske blir det paddling på Svartån mitt i staden. Eller ett besök till Lilla spöket Laban och de andra gastarna på Örebro slott. Under sommaren kan du lata dig vid Hjälmarens strand och vintertid ligger det flera skidbackar i regionen. 

Boka ditt boende med oss på Camping.se. Tryggt och enkelt.

Våra boenden i Örebro

Selected filters:

Selected filters:

Välkommen på semester till Örebro 

I och runt Örebro finns det gott om aktiviteter och sevärdheter. Här ligger det kulinariska centret Grythyttan, äventyrsbad, ett medeltida slott, flera naturreservat och vackra Hjälmaren.

Örebro för barnfamiljen

För dig som reser med barn finns här flera möjligheter till spännande äventyr och dagsutflykter. 

Örebro slott bjuder inte bara på spännande historia för de vuxna, utan är dessutom ett spännande museum för de små. Här anordnas aktiviteter för barn med hisnande upptåg och berättelser. Inte minst om slottsspökena – som nyligen har fått sällskap av Lilla spöket Laban och hans familj. 

Lika spännande men ännu mer fartfyllda aktiviteter är höghöjdsbanan i Sörbybacken eller Gustavsviks Resort, vattenparken där du bland annat hittar norra Europas största äventyrsbad - Lost City.  

Lost City, Gustavsvik

Lost City, Gustavsvik  en av Europas största badanläggningar.
Örebro slott

Örebro slott, en medeltida byggnad som är öppet dagligen på sommaren med guidade visningar och utställningar.

Naturnära äventyr i Örebro

Om du gillar en aktiv semester med naturnära upplevelser finns det gott om alternativ i den här regionen. Ta dig upp till Rusakulan, en storslagen utsiktsplats på Kilsbergen 265 meter över havet. Ett av landets bästa boulderområden hittar du i Rosendal där du även kan ägna dig åt klassisk klippklättring.

Storslagen natur hittar du i även i Kilsbergen eller ”de blå bergen” som de också kallas. Här möts barrskog från norr med lövskogar söderöver. Området har blivit populärt för vandring, mountainbike och downhill. Det finns också badvänlig sjö, skidspår, värmestugor och tillgänglighetsanpassade vandringsleder. 

Sevärdheter i Örebro

Hyr du ett boende i Örebro kan du ägna en dag åt att bara ta del av alla intressanta sevärdheter. 

Sveriges mest kända vattentorn Svampen har blivit något av en symbol för staden. Här kan du åka upp i tornet och äta en god lunch med stans bästa utsikt. 

Res tillbaka i tiden på friluftsmuseet Wadköping. Här kan du promenera runt bland trähus och gårdar från fyra århundraden och ta del av dåtidens hantverk. Här finns flera trevliga butiker, utställningar, bagerier och mysiga caféer.

Föredrar du en lugn dag i en vacker park är stadsparken ett populärt utflyktsmål för både turister och Örebros invånare. Här hittar du flera olika trädgårdar med lekplatser, scener för konserter och flera kiosker och caféer.

Brygga vid sjö i Småland

Hyr ditt boende i Örebro med oss

Hyr ditt boende i Örebro med oss på Camping.se.

När du bokar med oss har du öppet köp i 24 timmar. Du kan dessutom räkna med reko behandling. Trygg E-handel har nämligen gjort oss till en Certifierad E-handel, vilket är Svensk Handels kvalitetsstämpel på seriösa aktörer online. 

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss. 

Kanske har du frågor kring bokningen eller boendet, vi erbjuder gästservice varje dag under högsäsong.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!