Annons
Höga kusten

Boende i Höga kusten

Hyr ett boende längs Höga kusten och ta semestern till nya höjder. Den unika landhöjningen har gett området dess namn, dess storslagna natur och en plats bland UNESCO:s världsarv. 

Här möts du av lummig skog, branta klippor mot vackra vatten och en rik kulturhistoria. Så ta en titt på våra trivsamma boenden, där du kan koppla av mellan dina äventyr längs Höga kusten.

Våra Boende i höga kusten

Selected filters:

Selected filters:

Därför kommer du älska Höga kusten 

Världsarvet Höga Kusten är framförallt känt för sin vackra och unika natur. Se spår från 10 000 år gammal istid, vandra i djupa urskogar och njut av storslagna utsikter. Men här finns även andra sevärdheter och aktiviteter att ägna sig åt. Ta del av surströmmingens historia eller det lokala tunnbrödet. Besök någon av alla charmiga fiskelägen eller ta en båt ut till någon av alla skärgårdsöar.  Oavsett vad du har för preferenser för din semester finns här något att göra. 

Äventyr i Höga kusten

Upptäck Höga Kustens unika natur genom någon av de många vandringsleder som går genom området. Här finns det både längre etapper för en eller flera dagsturer så väl som korta, enkla promenader. Gå över klipporna längs kusten eller varför inte besöka Skuleskogens nationalpark som är full av både korta och längre leder. 

Skuleberget är dessutom en uppskattad destination för dig som ägnar dig åt klättring. Här finns bland annat en Via Ferrata, en aktivitet som går ut på att du tar dig fram längs branta klippor med hjälp av vajrar som är förankrade i underlaget. 

Även Aktivator Park är populärt bland de som vill utforska sin omgivning för högre höjder. Från parkens höghöjdsbana upplever du den täta skogen från högt upp i skyn.
Föredrar du att hålla dig närmare marken finns det möjlighet att paddla havskajak, något som har blivit omtyckt längs Höga Kusten. Här kan du glida fram över en stilla havsyta med bergen som tornar upp sig runt dig - en helt obeskrivlig upplevelse.

Vandring vid Nämforsen

Mjälloms Tunnbröd i Höga Kusten

Sevärdheter i Höga kusten

Längs kustlinjen finns flera öar som är väl värda en dagstur. Till exempel Ulvön som är mest känd för att ha tillverkat surströmming i över ett sekel. På sommaren lever Ulvön upp med evenemang, restauranger, trubadurer och annat trevligt.  

Mjältön är också trevlig och mest känd som Sveriges högsta ö, med sina 236 meter över havet. Du kan ta dig hit med båt eller kajak.  Missa inte heller Slåttdalsskrevan i Skuleskogens nationalpark – som ser ut ungefär som Helvetesgapet i Ronja rövardotter.

För regniga dagar kan vi rekommendera inomhusaktiviteter på Naturum, med en intressant utställning om hur Höga kusten kom till och har formats av geologiska processer. 

Höga kusten för barnfamiljen

Reser du med barn finns här många bra utflyktsmål som både är roliga och lärorika. 

Vid Nämforsen ligger Sveriges största och mest utpräglade hällristningsplats. Ta med barnen hit och utforska runt 2600 bilder som ristats i naturen för länge sedan. 

För mer historia och sommarkänsla, ta dig och familjen till Murbergets Friluftsmuseum där järnbruk, samisk kultur, fäbodkultur och annan lokalhistoria presenteras på ett lättillgängligt sätt. 

Ett säkert kort är annars sol och bad och längs kusten ligger det flera havsbad med långgrunda, barnvänliga stränder. Om det av någon anledning inte passar med havsbad är ett besök på Paradiset ett utmärkt alternativ. Det här är ett stort upplevelsebad, som inte minst kan stoltsera med landets längsta vattenrutschbana. 
 

Kulturarv för både stora och små

Säkra ditt boende i Höga kusten

Med våra boenden får du den avkoppling du söker för resan till Höga kusten. Här finns alternativ för dig som reser med husvagn eller husbil – men även tältplatser och stugor. Givetvis med fräscha servicehus och bekvämligheter i olika former. 

Hyr boende på Höga kusten med seriös aktör

Camping.se är certifierad av Trygg e-handel, vilket är Svensk Handels kvalitetsstämpel på seriösa aktörer på nätet.

Med oss får du också öppet köp i 24 timmar och resegaranti enligt resegarantilagen. 

Om några frågor uppstår kring att hyra boende i Höga kusten? Hör av dig till vår gästservice, som finns tillgänglig varje dag under högsäsongen. 

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!