Annons
Bauers Brygga, Munksjön i Jönköping

Boende i Jönköping

När du bokar ett boende på någon av våra campingplatser i Jönköpings Län har du möjlighet att uppleva både lugnet i den småländska naturen och samtidigt restauranger, shopping och nöje i någon av regionens städer. 

Lata dig på någon av Vätterns alla stränder, gör ditt egna godis i Gränna eller åk skidor i Isaberg, valet är helt och hållet ditt. Boendet däremot bokar du tryggt och säkert med oss på Camping.se

Våra boenden i Jönköping

Selected filters:

Selected filters:

Mängder att hitta på under semester i Jönköping

Jönköping ligger nära mycket – både vad gäller natur och stad. Strax utanför staden ligger Huskvarna och Gränna, perfekta för en dagsutflykt. Vättern bjuder in till bad så väl som fiske och runt om i regionen ligger flera naturområden för dig som uppskattar att vistas i skog och mark.

Äventyr i Jönköping

Runt Jönköping finns det gott om äventyr i naturen. De större sjöarna, Vättern och Munksjön, passar båda  utmärkt för stilla kajakpaddling, fisketurer och så klart sol och bad.

Föredrar du fast mark under fötterna rekommenderar vi att ta dig ut på några av vandringslederna, som är lika vackra under vår och höst som på sommaren. Längs vägen kan du ofta hitta grillplatser och vindskydd, men framförallt vackra vyer av vatten och land.

Dumme Mosse är ett naturreservat väl värt ett besök. Här finns spångade vandringsleder i ett område som har kallats södra Sveriges sista vildmark. 

Funderar du på att åka till regionen under vintern är Isaberg Mountain Resort länets populäraste skidanläggning. Förutom flera nedfarter finns här även längdspår, skidskola och mycket mer. 

Vandra med barnen i Smålands skogar

Isaberg
Baka polkagrisar i Gränna.

Gränna

Sevärdheter i Jönköping

Det finns många intressanta sevärdheter att ta del av i och runt Jönköping. 

Tändsticksområdet är en självklar destination för dig som är historieintresserad. Jönköping var under tidigt 1900-tal center för svensk tändstickstillverkning och flera av byggnaderna från den tiden är bevarade än idag, däribland välbesökta Tändsticksmuseet. Även Länsmuseet, som visar upp regionens konst- och kulturhistoria, är värt ett besök.

I polkagrisstaden Gränna kan du testa på att göra dina egna rödvita godisstänger, ta del av dess historia och få reda på hur dessa godsaker uppfanns. 

Nära Jönköping ligger även Huskvarna, som är välkänt för tillverkning av allt från motorsågar till symaskiner och motorcyklar. Huskvarna Museum är en intressant vandring genom svensk industrihistoria. 

Jönköping för barnfamiljen

I och runt Jönköping finns gott om alternativ till hela dagar med sol och bad. Vätterstranden, beläget mitt i Jönköping, är en barnvänlig sandstrand med lekplatser, kiosk, caféer och andra faciliteter. Andra populära alternativ är Lovsjö badplats och Rocksjöbadet.

En spännande aktivitet för hela familjen är ett besök till Taberg och fladdermusberget. Gå en guidad visning ner i den nerlagda malmgruvan och träffa de hundratals fladdermöss som numera bor här. 

På Uptech har barnen möjlighet att kombinera lek med lärande genom alla roliga experiment som finns här. På ett lekfullt sätt lär ni er om rymden, naturen och kroppen. 

Jönköping

Jönköping

Hitta ditt boende i Jönköping med Camping.se

När du bokar med oss har du öppet köp i 24 timmar. Du kan dessutom räkna med reko behandling. Trygg E-handel har nämligen gjort oss till en Certifierad E-handel, vilket är Svensk Handels kvalitetsstämpel på seriösa aktörer online. 

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss. 

Kanske har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet. Som tur är erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!