Annons
Dalslands kanal

Stugor i Dalsland

Välkommen till Sverige i miniatyr. Det är så det brukar kallas. Dalsland, landskapet där naturen varierar från jordbruk och slätt till vildmark och berg. Där fartfyllda äventyr blandas med njutbar vandring genom skog och mark. Känn historiens vingslag vid tusenåriga hällristningar eller njut av en lat sommardag vid Vänerns stränder. I Dalsland finns något för alla. Så tveka inte. Gör som många andra redan gjort och boka din stuga redan idag. Tryggt och enkelt med oss på Camping.se

Sök stuga i Dalsland

STUGUTHYRNING I DALSLAND

Selected filters:

StugBYAR I DALSLAND

Selected filters:

Dalsland med barn

Finns det något som alltid går hem hos barnen så är det en dag på stranden. I Dalsland hittar du flera vackra stränder vid både mindre och större sjöar.

Längs med Vänern finns flera barnvänliga stränder med långgrunt vatten, kiosker och faciliteter. Här hittar vi till exempel Vita Sannar, även kallad Dalslands riviera och Örnäs Camping, där du kan bada i en vacker skärgårdsmiljö i norra delen av Vänern.

Vill du ta en paus från sol och bad och stuglivet har du flera roliga aktiviteter och äventyr att välja mellan i Dalsland. 

Låt barnen träffa skogens konung, älgen. I Dalsland finns flera älgranscher där tama älgar gärna tar emot ett äpple och poserar för fotografering. Gå på spännande höghöjdsbanor bland grantoppar eller varför inte pröva på att trampa dressin.

Vill du ta med barnen på en fascinerande och samtidigt lärorik utflykt kan vi rekommendera hällristningarna i Tisselskogs naturreservat. Här finns det över 50 olika hällar fyllda med 3000 år gamla målningar. Passa samtidigt på att promenera runt det vackra reservatet, ta ett dopp i den intilliggande sjön och kanske en fika på det närliggande caféet. 

Älg vid Lake Svärdlången i Dalsland

Älg vid Lake Svärdlången i Dalsland

Upplev Dalslands natur med stugan som bas

I Dalsland är naturen ständigt närvarande. Med sina djupa skogar och tusentals sjöar är det ett populärt resmål vandrings- och paddlingsentusiaster.

Landskapet är Sveriges sjörikaste och anses av många ha ett av Europas bästa paddelvatten. De flesta av Dalslands sjöar är långsmala vilket innebär att det sällan bildas några större vågor. 

Belägna i kuperade områden där de omges av klippor och skog är lätt att föreställa sig hur njutbart det är att glida genom landskapet. Håller du ögonen öppna är det inte omöjligt att du får syn på en och annan älg eller bäver.

Njut av storslagna vyer från bergstoppar eller ta det djupt in i skogen. I Dalsland kan du vandra bland klippor i Vänerns skärgård eller bland glittrande insjöar och spännande gamlar ruiner. 

Runt om i regionen går flera vandringsleder vara många passar utmärkt för en dagstur. Miljön och svårighetsgraden varierar så du har goda chanser att hitta en led som passar just dig. Sörknatten är en kuperad led som går genom skogen där delar av Ronja Rövardotter spelades in, Stenebyleden består av en landgång helt i trä som underlättar för både rullstol och barnvagn och i Baldersnäs kan du en enklare slinga i princip helt fri från backar. 

I Dals ed, precis vid gränsen till Norge, ligger Dalslands enda nationalpark, Tresticklan. Den orörda naturen är varierande med myrar och insjöar omgivna av höga bergsklippor och rogivande tallskog. 

Paddla kanot i Dalsland

Paddla kanot i Dalsland.
Tresticklan National Park i Dalsland

Tresticklan National Park i Dalsland.

Sevärdheter i Dalsland

När du är på stugsemester i Dalsland har du flera intressanta sevärdheter att upptäcka. Vissa är perfekta destinationer för en dagsutflykt medan det för andra räcker med ett kort besök. 

Längs med Dalslands kanal ligger akvedukten i Håverud och Håveruds sluss. En spektakulär syn och en av Dalslands mest populära sevärdheter. Akvedukten är helt unik i sitt slag och kan knappt beskrivas, den måste upplevas. 

Här hittar du även Dalslands Glashytta där du kan pröva på glasblåsning och köpa lokalt konstglas.

Runt om i regionen kan du hitta kvarlämningar från förr i tiden. På slottskullen utanför Mellerum ligger Dalslands enda medeltida borg, Dalaborg. Under medeltiden var den här platsen för det mesta som hände i Västsverige. 

Ännu äldre och lika fascinerande är de 3000 år gamla hällristningarna i Tisselskog naturreservat och den lika gamla hällkistan i Åminskog. 

Håverud, Dalslands kanal

Håverud, Dalslands kanal.

Hyra stuga i Dalsland med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det.  Här hittar du utvalda stugor där de flesta välkomnar hundar och andra husdjur. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma. För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Dalsland på Camping.se

Boka din stuga i Dalsland tryggt och säkert här på Camping.se.  Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!

Annons