Annons
Kalmar län

Hyr stuga i Kalmar-området och på Öland

Vackert beläget vid Sveriges södra östkust, med utsikt över Kalmar Sund, är det inte konstigt att Kalmar ofta refereras till Sveriges sommarstad. Med sina ljuvliga sandstränder, historier om förlista skeppsvrak, slottet och domkyrkan och alla mysiga caféer på kullerstensgator är Kalmar-området med Öland ett unikt semesterparadis.

Här kan du njuta av allt en stad har att erbjuda i form av konst och kultur, underhållning, mat och dryck men du slipper storstadens hets. För dagar då du är sugen på lite mer fart finns det gott om intressanta sevärdheter och spännande utflykter att ägna sig åt.

Stuguthyrning i kalmar län

Selected filters:

här hittar du stugor i kalmar län

Selected filters:

Hyra stuga i Kalmar med barn 

När du är på stugsemester med barn kommer du förmodligen någon dag ställas inför frågan “vad ska vi göra idag?”. Hyr du stuga i Kalmar behöver du inte vara orolig över att inte kunna svara på den frågan, Kalmar har ett stort utbud av aktiviteter för hela familjen. 

Nästan alla barn älskar att bada och i Kalmar finns det gott om stränder. Strax utanför Kalmars stadskärna ligger flera badplatser med långgrunda stränder, badbryggor och faciliteter som toalett och kiosk. På flera platser badar du alldeles i närheten av stadsmuren och Kalmar Slott - en imponerande utsikt. 

Men det finns mycket mer än bara sol och bad. I regionen hittar ni välkända Astrid Lindgrens värld där barnen får träffa Emil, Pippi och alla de andra älskade karaktärerna. På Skälby 4H-gård får barnen hälsa på getter, får, grisar och andr djur. På helgerna erbjuds det dessutom ponnyridning. Förhistoriska djur träffar ni på A World of Dinosaurs där urtidens dinosaurier kommer till liv. 

Aktivera hela familjen på en spännande utmaning. Tävla emot varandra i lasergame, go kart eller minigolf. Eller samarbeta och lös utmaningar på Escape Room eller höghöjdsbanan på Upzone Äventyrspark. 

Vad som också brukar uppskattas bland barn är ett besök på något av stadens alla museum. På Kalmar Slott träffar man på slottsmusen Petit och spökkatten Rödben och får följa med de på deras äventyr runt om i slottet. Även Kalmar Läns Museum och dess granne sjöfartsmuseet brukar vara uppskattade besök för hela familjen.

Kalmar slott

Träffa slottsmusen Petit och spökkatten Rödben på Kalmar slott. 
Pippi på hästen lilla gubben utanför villa villekulla på Astrid Lindgrens Värld

Pippi Långstrump på hästen Lilla Gubben utanför Villa Villerkulla på Astrid Lindgrens Värld.

Upptäck Kalmars friluftsliv - med stugan som bas 

Med stugan som bas är du redo att upptäcka Kalmars friluftsliv. Här kan du ägna dig åt aktiviteter ute till havs så väl som på land. 

Längs med Kalmar Sund, ända upp till Västervik finns flera dykcenter för dig som vill utforska havsdjupet. Gå kurser och följ med ut på dykutfärder till förlista skeppsvrak. Dykning kan ske både från land och från båt.

Föredrar du fast mark under fötterna är Kalmar och dess omgivning full med vackra vandringsleder och naturområden. Ljungbyleden är bara 2,5 km lång och perfekt för en kortare utflykt. Vill du gå en längre sträcka bjuder Kalmarsundsleden, Östra Sigfredsleden och Linnéslingan på omväxlande natur, möten med tama (och vilda) djur samt flera historiska sevärdheter längs med vägen.

Fiska kan du göra i både salt- och sötvatten. Längs med Kalmar kust havsfiskar du fritt med handredskap, däremot är nät och mängdfångade redskap inte tillåtet.

Vill du fiska i inlandet och i sötvatten behöver du lösa fiskekort. Men när det väl är gjort är det fritt fram. Vi kan varmt rekommendera flugfisket i Ljungbyån och Hagbyån. Här fiskar du bland annat öring, regnbågslax och gädda.  

Båt på havet vid Västervik.

Båt på havet vid Västervik. 

Sevärdheter i Kalmar

Bor du i stuga är det naturligt att du spenderar merparten av din tid i och omkring stugområdet. Men reser du till Kalmar rekommenderar vi att du passar på och unnar dig i alla fall en dagsutflykt in till staden. Vackra parker, historiska slott och välbevarade gamla stadsdelar. Det finns mycket att se under en dag i Kalmar.

Strosa runt i Kvarnholmen med sina färgglada småhus eller promenera runt i Gamla stan och besök Kalmar slott. Slottets historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1100-talet och har spelat en viktig roll för Sveriges historia. Ett stenkast från slottet ligger Kalmar stadspark där det arrangeras konserter och teater för hela familjen.

Och på tal om parker. Ett något bortglömt smultronställe i Kalmar som du inte får missa är Krusenstiernska gården. En av Sveriges mest välbevarade stadsträdgårdar har anor från 1800-talet och erbjuder en blomstrande miljö, evenemang och god fika. 

Kalmar Domkyrka har en arkitektur som skiljer sig från många andra kyrkor. Byggd 1682 i barockansk stil och väl värd ett besök. Och när vi ändå är inne på byggnadsverk får vi passa på att nämna Ölandsbron. Denna bro, som länge var Sveriges längsta, är en sevärdhet i sig. Unna dig en utflykt till brofästet vid

Svinö, du kommer inte ångra dig. 

Bo i stuga med hund

För oss är det självklart att även vår vän hunden ska få följa med på stugsemester. Hundar och andra husdjur är välkomna i utvalda stugor på de flesta av campingplatserna i området. 

Hyr stuga i Kalmar - Smidigt & enkelt med Camping.se

Hyr din stuga i Kalmar tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons