Annons
En man och en kvinna blickar ut över vidsträckt skogslandskap.

Boende i Dalsland

Dalsland är landskapet som representerar hela Sverige. Här kan du utforska en varierande natur, från berg och vildmark till slätter och jordbruk. Koppla av i en solstol vid Vänerns stränder eller förundras bland tusenåriga hällristningar - valet är helt och hållet ditt. Boka ditt boende med oss på Camping.se. Tryggt och enkelt.

Våra boenden i Dalsland

Selected filters:

Selected filters:

Mängder att upptäcka på semester i Dalsland

Med allt från fjäll till lummiga skogar och glittrande sjöar är det inte så konstigt att Dalsland har kallats ett Sverige i miniatyr. Här finns äventyr som zipline och kajakturer att ge dig ut på. Du kan fånga din egen middag med trollingfiske. Eller besöka sevärdheter som akvedukten i Håverud och ruinen av Dalaborgs fästning.

Äventyr i Dalsland

Dalslands Aktiviteter har en av de största anläggningarna för utomhusäventyr i norra Europa. Testa höghöjdsbana och zipline – eller ge dig ut på mer avkopplande ridturer och kajakpaddling.

För den fiskeintresserade kan trollingfiske vara ett äventyr att prova. Det går helt enkelt ut på att låta betet släpa efter en motorbåt. Vissa använder vanliga drag efter en mindre båt medan andra väljer en större båt och fler spön för att öka chanserna till fångst.

Föredrar du att utforska området till fots går det flera vandringsleder genom området varav flera passar utmärkt för en dagstur. Väljer du Sörknatten kan du se fram emot en kuperad led genom skogen där delar av filmatiseringen av Ronja Rövardotter spelades in. Baldersnäs är en enklare slinga som är mer eller mindre fri från backar och i Dals Ed ligger landskapets enda nationalpark, Tresticklan.

En kanot på en spegelbland sjö.

Dalsland är som gjort för kajakpaddling.

Dalsland för barnfamiljen

I Dalsland och längs Vänern finns det flera barnvänliga stränder med praktiska faciliteter och långgrunt vatten. Här ligger Dalslands riviera, Vita Sannar, och Örnäs Camping som ligger i en vacker skärgårdsmiljö.

En barnvänlig aktivitet som är något utöver det vanliga är att cykla dressin. I Dalsland finns det flera möjligheter till detta. Välj själv hur långt du vill cykla, du kan välja att vända och cykla tillbaka när som helst. På de flesta sträckor finns det flera möjligheter till pauser för både fika och bad.

Ta med barnen för att träffa skogens konungar och drottningar på Dalslands Moose Ranch. Här är den givna huvudattraktionen älgmatningarna. Allra bäst besökstid är vintern, då du dessutom har färre medbesökare i parken.

Två händer med blåbär.

Dalslands skogar är fulla av blåbär.
Viadukten i Håverud.

Akvedukten i Håverud.

Sevärdheter i Dalsland

I Dalsland kan du ta del av både imponerande arkitektur och medeltida fornlämningar.

Dalaborgs fästning revs för över 600 år sedan men ruinerna finns kvar för allmän beskådan. Dalaborg var centrum för det mesta som hände i Västsverige under medeltiden och revs i samband med Engelbrektsfejden. Du hittar ruinen vid södra delen av Vänern, runt 20 minuter från både Mellerud och Brålanda.

Ännu äldre och lika fascinerande är de 3000 år gamla hällristningarna i Tisselskog naturreservat och den lika gamla hällkistan i Åminskog.

Mer sentida arkitektur hittar du vid Akvedukten i Håverud. Här är strömmen stark och väggarna branta, så en lösning behövdes för att skepp skulle kunna passera lättare. Svaret blev en enorm plåtränna, eller akvedukt.

För en mer naturskön och romantisk miljö, besök Baldersnäs herrgård. Här finns en park i romantisk stil som växte fram under 1800-talet. För hantverksshopping ska du inte missa Steneby hemslöjd som har butik i herrgårdens sädesmagasin. Här finns allt från handdukar till plädar och andra varor från väverier som Klässbol och Klippan. Stanna till på Café Allé för våffellunch eller fika.

Motorbåt i smal kanal.

Dalslands kanal.

Boka ditt boende i Dalsland med oss

Oavsett om du bara tar med bilen på färden eller reser med husvagn eller husbil hittar du boende hos oss. Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping.

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss.

Har du frågor kring bokningen erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons