Annons
Badplats i Kalmar

Boende i Kalmar

När du bokar boende på en av våra campingplatser i Kalmar län har du alltid nära till sol och bad, restauranger, historia och nöjen. 

Upplev vackra Kalmar Sund, Ölandsbron och pittoreska kullerstenskvarter i Kalmar. Utforska den småländska landsbygden med flera vandringsleder, fiskemöjligheter i både söt- och saltvatten och många andra utflyktsmål. Besök Sveriges sommarstad Västervik, utforska Öland eller hälsa på i Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. 

Boka ditt boende i Kalmar län med oss på Camping.se - Tryggt och enkelt.

Våra boenden i Kalmar

Selected filters:

Selected filters:

Därför ska du åka på semester till Kalmar 

I området runt Kalmar har du tillgång till allt en stad kan erbjuda i form av nöjen, kultur och historia men i en lugnare miljö än i en pulserande storstad. Samtidigt är det aldrig långt till häpnadsväckande naturupplevelser, adrenalinstinna äventyr och historiska sevärdheter.

Äventyr i Kalmar

Utanför Kalmar, längs med kusten, finns det goda möjligheter att ge sig ut på spännande äventyr. Några mil norrut, i Västerviks hittar du ett av östkustens bästa dykvatten. Här ligger flera dykcenter som erbjuder dykning från både brygga och båt. Gå kurs och ta dykcertifikat eller följ med ut på ett guidat dyk. På havets botten ligger flera förlista skeppsvrak som går att dyka ner till. 

Föredrar du att stanna kvar på båten kanske en guidad fisketur är mer i din smak. Här fiskar du helt fritt så länge du håller dig till spö och andra handredskap.

Om du hellre behåller fötterna på jorden ligger här flera vackra vandringsleder och naturområden att utforska. Flera leder passar utmärkt för en dagstur och kan ta dig genom varierande miljöer. Gå längs med kusten och njut av utsikten över Kalmar Sund och Ölandsbron. Väljer du någon av lederna inåt landet ska du inte bli förvånad om du får sällskap av både vilda och tama djur. 

Båt på havet vid Västervik.

Västervik.
Ölandsbron

Ölandsbron

Sevärdheter i Kalmar

För dig som tycker om historiska platser och vackra sevärdheter har Kalmar mycket att erbjuda. 

Ta dig till Gamla stan, där du inte ska missa Kalmar Slott. Under bebyggelsen från 1700- och 1800-tal gömmer sig den medeltida stadskärnan. En liten bit härifrån ligger den vackra stadsparken som påminner mer om engelskt 1800-tal än medeltid.

Under 1600-talet flyttades stadskärnan från Gamla stan till Kvarnholmen. Här ser du resterna av stadsmuren, Gamla Vattentornet, Klapphuset och andra fascinerande byggnader. 

Även Gamla kyrkogården, som anlades under första halvan av 1200-talet, är ett besöksmål värt att se. 

Kalmar för barnfamiljen

I och runt Kalmar finns flera barnvänliga stränder som gjorde för en heldag med sol och bad. Utanför badplatsen Flundran finns till och med en spännande snorkelled där du kan upptäcka växt- och djurlivet under vattenytan.

Från Kalmar är det inte långt till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Ett säkert kort där barnen får möjlighet att träffa Emil, Pippi, Ronja och alla de andra älskade sagokaraktärerna. 

Ett annat spännande besöksmål som brukar vara uppskattat bland barnen är A world of dinosaurs. Europas största dinosaurieutställning huserar både äkta fossiler och “levande” dinosaurier. 

Slutligen ligger här flera barnvänliga museum. Kalmar Läns Museum med utställningen om regalskeppet Kronan, det största fartyget som byggdes under stormaktstiden. Kalmar slott där barnen kan gå en guidad tur med slottsmusen Petit och Spökkatten Rödben samt sjöfartsmuseet brukar vara uppskattade besöksmål för alla i familjen.

Pippi på hästen lilla gubben utanför villa villekulla på Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld

Hitta ditt boende i Kalmar på Camping.se

På Camping.se bokar du ditt boende i Kalmar län tryggt och säkert. 

Samtliga campingplatser här på Camping.se är medlemmar i SCR Camping och certifierade campingplatser. 

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss. 

Har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!