Annons
Jämtland

Hyr stuga i Jämtland

Beläget i södra Norrland, angränsande till Norge, ligger Jämtland. Ett av Sveriges största län som årligen lockar tusentals besökare. Ett paradis för vandringsfantaster och dessutom Sveriges bästa skidåkning.

Här hittar du ett mytomspunnet odjur, förhistoriska hällristningar och älgjakt. Snötäckta berg, täta granskogar och djupa insjöar. Som du förstår finns det mycket att uppleva i Jämtland. 

Upplev Jämtland du med. Gör som tusentals andra redan har gjort. Hyr en stuga med oss på Camping.se. Enkelt och tryggt!
 

Sök stugboende i Jämtland

Stuguthyrning i jämtland

Selected filters:

här hittar du stugor i jämtland

Selected filters:

Att göra i Jämtland 

Gå på upptäcktsfärd i den jämtländska naturen, kasta dig utför skidbacken eller träffa tama älgar. Hyr du en stuga i Jämtland har du alltid ett alternativ till en spontan utflykt eller spännande dagstur. 

Oavsett om du reser med barnen, din partner eller kompisgänget har Jämtland något för dig. 

Jämtland med barnen

Reser du med barnen till Jämtland behöver inte oroa dig för tristess eller att det inte finns något att göra. Behövs det en paus från stuglivet finns det gott om aktiviteter för både de yngre och äldre barnen.

Ta en paus ifrån stuglivet och gör en utflykt till Storsjöbadet i Östersund. Flera bassänger och rutschkanor som lockar till många skratt. För en mer naturnära upplevelse rekommenderar vi ett besök till Moose Garden där du får träffa skogens konung, älgen, på nära håll.

Sommartid bjuder Surfbukten på härligt badliv, beachvolleyboll och skateramp. Vintertid klär du på barnen skridskorna för en härlig utflykt eller varför inte åka på en fartfylld skotertur. 

Runt om i Jämtland finns det flera, enklare vandringsleder och naturområden dit du med fördel kan ta barnen. Familjestigen på Andersön, S:t Olavsleden eller Ladängsbacken upp till Frösötornet är tre exempel på utflykter som passar hela familjen.

Frösötornet, Östersund

Frösötornet, Östersund.

Bo i stuga på skidsemestern

Fjällen i Jämtland anses av många erbjuda Sveriges bästa skidupplevelse. Huruvida det stämmer låter vi vara osagt men vi kan konstatera att det är ett populärt resmål som varje vinter lockar tusentals skid- och snowboardåkare.

Här finns såväl lugna familjebackar med skidskola och barnklubbar som branta pister. Vill du ha ett avbrott från utförsåkning finns det ofta möjlighet till att åka längdskidor, skridskor eller skoter.

Bor du i stuga under skidsemestern har du full frihet i hur du spenderar dina kvällar. Häng med på after ski eller stanna kvar i stugan, spela brädspel och koppla av med dina vänner. 

Hyr stuga i Jämtland under sommaren

Jämtland bjuder på en storslagen naturupplevelse även under vår och sommar. Genom fjällen och skogarna löper flera vackra vandringsleder som passar utmärkt för en kortare utflykt.

I Strömsund går det flera fina vandringsleder som bland annat tar dig till ett av Sveriges högsta vattenfall, Hällingsåfallet eller till de häftiga grottsystemen i Bjurälvens naturrreservat. 

I Lofsdalen och Valådalen vandrar du bland vida fjäll med en utsikt som får dig att tappa andan. Längs med lederna kan det växa både svamp och bär så håll ögonen öppna. 

Fisket i Jämtland är varierande och du välja mellan fjällfiske, sjöfiske och strömfiske. Vintertid erbjuder någon av de tusentals sjöarna på oförglömligt pimpelfiske. Vanligt förekommande fiskarter är bland annat öring, harr, röding, gädda och abborre.  

Skidåkning i Jämtland

Sevärdheter i Jämtland

Besöker du Jämtland har du flera fascinerande sevärdheter och historiska platser att besöka. Hyr du en stuga under semestern har vi flera tips till dig som vill ge dig ut på en intressant och lärorik dagsutflykt. 

Hällristningar vid Gärdesjön

I området kring Gärdesjön levde människor redan för över 7000 år sedan, något de många hällristningarna är ett bevis för. Här hittar du den största figurristningen i Sverige, en älg i naturlig storlek

Storsjöodjuret

I flera hundra år har det berättats om odjuret i Storsjön. Vittnesmålen är flera men ännu har det inte bevisats vad det är för varelse som lever i sjön. Runt sjön finns det flera observationsplatser att besöka. Kanske visar sig odjuret för dig?

Frösöstenen

Är du intresserad av vikingatiden bör du göra ett besök till Östersund där Frösöstenen står. Detta är Jämtlands enda bevarade runsten och den mest nordliga i Sverige. 

Åre kyrka & Thailändska paviljongen

I Jämtland hittar du inte bara en utan två byggnader som sticker ut, minst sagt. Åre Kyrka byggdes redan under 1100-talet och är den enda medeltida stenkyrkan i hela den Skandinaviska fjällvärlden. 
20 mil öster om Åre, i den lilla byn Utanede, hittar du något så märkligt som en thailändsk paviljong. Det är den enda kungliga thailändska paviljongen belägen utanför Thailand och vi kan lova att synen av den här byggnaden mitt i den jämtländska skogen är en syn utan dess like.

Pyramiderna i Valådalen

Pyramider i Jämtland? Ja, du läste helt rätt. I Valådalen ligger dessa spektakulära berg som har bildats naturligt genom erosion av inlandsisen. Pyramiderna själva är numera förbjudna att beträda för att skyddas från kraftigt slitage. Men genom området går det vandringsleder med utmärkta utsiktsplatser.

Hyra stuga med hund

Finns det någon mer naturlig destination för hundfamiljen än Jämtland? Regionen har ju till och med sin egen hund. Självklart ska även våra fyrfota vänner följa med på stugsemester.

Här på Camping.se hittar du campingplatser som erbjuder utvalda stugor som välkomnar hundar och andra husdjur. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Jämtland på Camping.se

Boka din stuga i Jämtland tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.
 

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons