Annons
Uppsala domkyrka

Boende i Uppsala

Boka ditt nästa semesterboende i Uppsala län med oss på Camping.se. Bor du på någon av våra campingplatser har du nära till det mesta denna spännande region har att erbjuda. 

Utforska vackra Uppsala och besök den välkända domkyrkan eller vandra i Pelle Svanslös fotspår. Känn historiens vingslag bland någon av regionens alla vallonbruk, hälsa på hemma hos Carl von Linné eller utforska någon av länets fascinerande hällristningar.

Ditt boende bokar du självklart med oss på Camping.se, enkelt och tryggt.

VÅRA BOENDEN I UPPSALA

Selected filters:

Selected filters:

Det finns massor att göra i och kring Uppsala 

I och runt Uppsala finns det en uppsjö med roliga och intressanta aktiviteter och sevärdheter. Fornlämningar som är tusentals år gamla, imponerande byggnadsverk, vackra parker och ett stort utbud av naturområden.

Äventyr i Uppsala

Äventyr i skog och mark tilltalar de flesta och i trakterna runt Uppsala finns det flera härliga naturområden att utforska. Ett exempel är Salstaleden som är en vacker vandringsled mellan Vattholma Station och Skyttorps station. Här passerar du beteshagar, gamla ekar, Salsta slott och Fyrisån.

Ett annat populärt utflyktsmål är Fjällnora Friluftsområde. I det här stora naturreservatet kan du bland annat paddla kanot, bada i sjöarna och givetvis vandra längs med någon av de många stigarna. 

I Uppsala kan du ge dig ut på en hisnande tur längs taket på Uppsala slott, som för övrigt är världens största rosa slott. Turerna tar vägen uppför den vackra trappan till toppen av tornet, där du tar på dig säkerhetsutrustning och ger dig ut för att upptäcka slottets hemligheter. 

Fjällnora, Uppsala

Fjällnora Friluftsområde, Uppsala.
Uppsala Slott och botaniska trädgård

Uppsala slott och botaniska trädgård.

Sevärdheter i Uppsala

Storslagen växtlighet och imponerande byggnadsverk. Är du personen som uppskattar en dag strosandes bland vackra sevärdheter är Uppsalatrakten precis rätt destination.

I Botaniska trädgården hittar du tusentals växter från världen över. Från nordiska fjäll till tropiska regnskogar. Linnéträdgården å sin sida är tänkt att visa hur Carl von Linnés trädgård såg ut under 1700-talets mitt. 

Ett annat givet besöksmål är Uppsala Domkyrka, Nordens största katedral. Här har svenska kungar både krönts och begravts. Här finns även ett praktfullt relikskrin med ben som tros tillhöra det svenska nationalhelgonet Erik den helige.

I Uppsala län ligger flera väl bevarade vallonbruk som ger en fascinerande inblick i 1600-talets kultur- och industriliv. 

En regnig dag är det väl värt att besöka Evolutionsmuseet. Här finns Nordens största samling av äkta dinosaurieskelett, en utställning om mänsklig evolution och möjlighet att lära känna djur från hela världen. 

Uppsala för barnfamiljen

Reser du till Uppsala med barn ska du passa på att ta med barnen på Pellevandring. En vandring fylld av skratt och igenkänning där ni återbesöker kvarteren där Pelle Svanslös och hans vänner höll till. Avsluta turen vid Pelleparken och låt barnen leka av sig på den här populära lekplatsen. 

För en mer fartfylld aktivitet kan vi tipsa om Fyrishovs bad- och sportanläggning. Här finns bubbelpooler, vattenfall, rutschbanor och annat kul i en tropisk miljö. Öppet alla dagar året runt!

Någon mil utanför Uppsala ligger Hammarskogs naturreservat där det, förutom möjligheter till fiske och bad, finns både mindre lekparker och klätterställningar för barnen att roa sig med. Vintertid finns det möjligheter till att grilla marshmallows vid grillplatserna eller åka längdskidor. 

Fyrishovs äventyrsbad i Uppsala

Fyrishovsbadet, Uppsala.

Hitta boende att hyra för din resa till Uppsala

På Camping.se hittar du campingtomter och stugor inför semestern, oavsett årstid eller hur du reser. Hos oss hittar du flera campingplatser med både stugor och campingtomter i Uppsalatrakten. 

Alla campingplatser på Camping.se är medlemmar i SCR Svensk Camping, vilket bland annat innebär att de är certifierade, många är också klassificerade enligt Sveriges kvalitetssystem, SCR Klassificering, för campingplatser. Tillsammans gör de båda systemen det både tryggare och enklare att hitta den bästa campingplatsen just för dig 

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss. 

Har du frågor kring boende eller bokningen erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.
 

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!