Camping på höstlovet

Höstlovet närmar sig och här har vi samlat ihop tips och inspiration både för de yngre och de lite äldre barnen inför höstlovet. Tips på allt ifrån stadsnära campingplatser, campingplatser precis vid äventyrsbadet eller där det finna andra skojiga aktiviteter under lovet. Inspiration och idéer för ett riktigt mysigt, ösigt och kanske lite rysligt höstlov.

Stockholm

Stockholm med barnen

Oavsett ålder är ett besök till Stockholm alltid roligt på lovet. Besök någon av stadens alla museer, gå på teater eller musikal, besök slottet och Gamla Stan. Här hittar du alla campingplatser kring Stockholm. 

Campingplatser i Stockholmsområdet

Spårvagn i Göteborg

höstlov i Göteborg

Gå på Universeum, fika gigantiska kanelbullar i Haga, gå på bio eller bowling, klättra i någon av stans klättergym. Det finns mycket att göra under höstlovet i Göteborg. Ett riktigt centrumnära boende hittar du på Lisebergsbyn som ligger bara ett par minuter ifrån centrum med spårvagnen. 

Campingplatser i Göteborg
 

Höst i Söderköping

Höstlov i Söderköping, bo 3 nätter betala för 2

Gå på höstmarknad och loppmarknad eller bara strosa bland charmiga gränder i småstadsidyllen Söderköping på höstlovet. På Korskullens Camping, Stugor och Café kan du under höstlovet bo 3 nätter för 2 på campingtomt.

Till erbjudandet

Höstmorgon längs Göta kanal

Höstlov vid Göta kanal, bo 3 nätter för 2

Under höstlovet blir det extra mysigt i Söderköping, det ordnas med både höstmarknad och loppmarknad. Följ med på guidad vandring i Madickenfilmernas fotspår och missa inte ”Höstrys” med roliga aktiviteter i staden. Under höstlovet kan du bo 3 nätter för 2 på campingtomt på Skeppsdockans Camping & Vandrarhem

Till erbjudandet

Uppdragsjakten på Saltviks Camping

Njut av familjetid tillsammans utomhus under lovet 

På året runt öppna Saltviks Camping i Bohuslän, har man fixat uppdragsjakt som tar dig och familjen runt på klipporna längs med vackra naturreservatet Tjurpannan. Saltvikspåsen finns att inhandla på Bistro tjurpannan och innehåller tips på leder samt 16 olika uppdrag att lösa läng med promenaden. Påsen går dessutom att återanvända hur många gånger som helst. 

Till Saltviks Camping
 

Halloween på Ursand Resort & Camping

Halloweenpaket på Ursand

Boka in ett rusktigt roligt halloweenfirande på Ursand Resort i år. Här ordnas massor av rysligt trevliga aktiviteter under Halloween. I paketet ingår massor av roliga aktiviteter så som spökvandring, pyssel och tipspromenad med korvgrillning bland annat.

Halloweenpaket med två övernattningar   

Halloweenpaket med tre övernattningar

Halloweek på Destination Apelviken

Halloweekend på destination apelviken

Höstlovet på Destination Apelviken i Varberg bjuder på massor av mys, värme och gemenskap - och lite läskigheter.  27-29/10 & 2-5/11 kan du som vill göra höstlovet lite läskigare, när du bokar boende på Destination Apelviken kan du boka till paketet "Halloweekend". När du gjort din bokning här på Camping.se, mejlar du till [email protected] och meddelar att du vill addera "halloween-paketet". I paketet ingår ett kit för att själv göra husvagnen/husbilen ruskigt fin. Det ordnas även med spökvandring, pumpaverkstad och andra ruskigheter. 

Mellan 27 oktober och 5 november är det dessutom Rys och Mys i Varberg. Då sätts Varbergs Fästning i ljus och de riktigt modiga bokar en ljusvandring genom valv och i underjordiska gångar. Ryktet säger att det kommer köra runt ett magiskt tåg också...

Mer om Destination Apelviken

Halloween Camp på Hafsten Resort

Ruskigt roligt på Hafsten Resort i Bohuslän

Under höstlovet 29/10 - 5/11 ordnas Halloween Camp på Hafsten Resort. Poolområdet har öppet för den som vågar sig på spökbad. Det ordnas spökklättring i höghöjdsbanan, pumpakarvning, pyssel, spökvandring, korvgrillning och mycket mer. Aktivitetspaketet Halloween Camp bokas till separat på Hafsten.se. 

Mer om Hafsten Resort

Höstlov med kusligt tema på Dragsö Camping & Stugby

Rysligt mysigt på Dragsö Camping & Stugor

Spela skräckgolf, gå en kuslig tipsrunda eller agera kriminalare i Murder Mystery på Dragsö Camping & Stugor i Blekinges skärgård. Under höstlovet förvandlas campingplatsen till en kuslig plats med spöken, spindlar och skelett. Halloweek på Dragsö Camping & Stugor pågår mellan 28/10 - 5/11. 

Mer om Dragsö Camping & Stugby

Gustavsvik Örebro

Lost City - Gustavsvik, Örebro

Vilda forsar, ruiner, djungel och häftiga vattenrutschbanor - skattjakt och kluriga uppdrag. På äventyrsbadet Lost City Gustavsvik i Örebro laddas det upp för ett rysligt spännande höstlov. Här lurar hemligheter bakom varje vattenfall under lovet. 

Begränsat antal platser, förbokning av biljetter till äventyrsbadet gör du på lostcity.se.

I anslutning till badet och på promenadavstånd in till centrala Örebro ligger 5-stjärniga Gustavsvik, Örebro. 
 

Mer om Gustavsvik, Örebro

Spökpirater på Daftö Resort

Spöktober på Daftö Resort

På Daftö Resort kan du onsdag-lördag under de norska och svenska höstloven, vecka 40, 41 och 44, uppleva läskigheter som kan få även den modigaste piraten att darra. 

De flesta av aktiviteterna sker inne på Nöjespaken Daftöland där ett par attraktioner också är igång. Aktiviteterna som kan upplevas är bl.a. pumpakarvning, ansiktsmålning, spökhistorier och spökpyssel, Spöktåget och Spökpartaj i restaurangen med mat och show med spökpirater. 

Mer om Daftö Resort

Höstlov på Haverdals Camping

Haverdals Camping

På Haverdals Camping, som ligger längs den halländska kusten (mellan Halmstad och Falkenberg) blir det höstmys på under höstlovet. Campingen är höstpyntad och under Halloween ordnas det nervkittlande aktiviteter så som nattgolf och spökjakt. 

Mer om Haverdals Camping
 

Skånes Djurpark

Höstskoj på Skånes Djurpark

Skånes Djurpark är världens största djurpark med nordiska djur. Förutom att träffa alla djur kan man under hösten även gå på trolljakt, köra traktor i Fåret Shauns Land, häng med på matningsexpeditioner hos djuren och ta sig upp på svajande hängbroar i Expedition UPP.  

Några minuters promenad från djurparken ligger Grottbyns Camping. Här kan man bo som en hobbit i en unik grottby! Det finns också drygt 100 campingtomter och 4 stugor.

Mer om Grottbyns Camping

Höstfint på Lisebergsbyn

Skräck, åk och skratt - Halloween på Liseberg 

Här har en ruskig höststorm ställt allt på ända i parken och i stöket väntar allt från kalla kårar för de stora till mer bus än någonsin för de minsta. Nytt för i år är Skräckhuset 7 -  Dödssyndernas skräckhus... 

Bo kan man göra på Lisebergsbyn, en året-runt-öppen anläggning, belägen mitt i naturen, men bara en åtta minuters spårvagnsresa från centrum och Liseberg. Med boende i stugor, hotell, vandrarhem och på campingtomt.

Mer om Lisebergsbyn
 

Pippi Långstrump på en höstdag på Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld

Upplev ett annat Astrid Lindgrens Värld under höstlovet. Tempot är lugnt men det finns mycket roligt att göra och upptäcka. Träffa Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter, Madicken och Rasmus på Luffen. När det skymmer tänds eldkorgar och lyktor och den friska höstluften blandas med doften från tända grillar och nyrostade mandlar. 

I skogsbrynet i anslutning till parken har Astrid Lindgrens Världs gästboende byggts. Här finns möjlighet till boende i hus, lite mindre stuga med egen uteplats eller på det nybyggda husvagns- och husbilsområdet. 

Mer om Astrid Lindgrens Värld
 

Halloween på Borås Djurpark

Rysmysigt familjeäventyr på Borås Djurpark

Under höstlovet förvandlas Borås Djurpark till ett mysrysligt äventyr för hela familjen. Hoppa på godis-tåget och häng med på en tur till godisträdet, träffa Sjögasten och hjälp honom hitta sitt halsband och stannar du till kvällen, missa inte en magisk eldshow. Parken har öppet 21– 22 oktober och 28 oktober – 4 november.  

Ett stenkast från parken ligger Borås Camping & Vandrarhem, en 4-stjärnig anläggning som har öppet året runt. Här hittar du boende både i stuga, på campingtomt eller vad sägs om att bo i en glas-igloo? 

Mer om Borås Camping & Vandrarhem