Annons
Uppsala

Hyr stuga i Uppsala

Hyr stuga i Uppsala under nästa semester. Studentstaden som är välkänd för sina vackra parker och trädgårdar, den imponerande Domkyrkan och vara att vara hemort åt bland andra Ingmar Bergman, Carl von Linné och Pelle Svanslös. 

Kombinera stugsemestern med resor tillbaka till vikingatiden eller gamla bruksamhällen, träffa Pelle Svanslös eller åk på mysiga dagsutflykter till någon av de närliggande städerna.

Du bokar din stuga tryggt och enkelt här på Camping.se. 

Stuguthyrning i upPSALA LÄN

Selected filters:

här hittar du stugor i UPPSALA LÄN

Selected filters:

Se och göra i Uppsala

Promenera omkring i botaniska trädgården, besök domkyrkan eller Carl Von Linnés hem. Paddla i Fyrisån eller vandra i naturreservat. Besök tusenåriga fornlämningar eller mer moderna museer. I Uppsala finns det aktiviteter och sevärdheter för alla. 

Bo i stuga i Uppsala med barn

I Uppsala finns det gott om roliga aktiviteter och spännande äventyr för dig som reser med barn. Mitt i stan ligger Pelle Svanslös lekplats, en lekplats byggd helt kring den populära sagokattens värld. Efter, eller före, besöket på lekplatsen kan det vara kul att följa med på GO Adventure´s Pellevandring, en stadsvandring i kvarteren där Pelle Svanslös höll till.

Sommar som vinter är Fyrishovs äventyrsbad en destination för hela familjen. Vattenrutchbanor, vattenfall, pooler med jetström har gett upphov till många skratt och minnen. 

Familjen som vill förena nöjen med möjligheten att lära sig något nytt kan besöka Gamla Uppsala Museum och titta på fascinerande vikingafynd från järnåldern. Här finns även möjlighet till roliga lekar och bågskytte. Ett annat alternativ är Biotopia, ett interaktivt museum där ni tillsammans kan upptäcka Uppländskt och svenskt naturliv.

Fyrishovs äventyrsbad i Uppsala

Fyrishovs äventyrsbad i Uppsala. 
Pelle Svanslös park i Uppsala.

Pelle Svanslös park i Uppsala.

Med stugan som bas - dagsutflykter runt Uppsala

Uppsala är så mycket mer än bara staden. Faktum är att förutom en stad är Uppsala även ett län som innefattar bland annat Enköping, Bålsta, Tierp och Östhammar. 

I och runt Uppsala finns det flera alternativ för dig som vill ta en paus från stuglivet och åka iväg på en rolig dagsutflykt. Till Stockholm är det till exempel bara en timmes resa med bil, perfekt om du skulle vilja besöka huvudstaden över dagen. 

Föredrar du däremot lugnare miljöer närmare naturen är Fjällnora Friluftsområde ett omtyckt resmål för både barn och vuxna. Här kan du vandra och paddla kanot eller varför inte ta ett dopp vid något av de många badplatserna. På vintrarna har du möjlighet att åka både skridskor och längdskidor. För matpauser finns både ett café och grillplatser, för dig som har medhavd matsäck. 

Vallonbruken utanför Uppsala är en samling av flera bruksamhällen från 1600-talet. Många av bruken är väl bevarade och berättar en gripande historia om industri- och kulturlivet från den tiden. 

Besöker du Uppsala kan du inte undvika Carl von Linné. Här hittar du både hans sommarbostad, Linnés Hammarby och Linnés Sävja, gården som Linné köpte 1758. Linnés Hammarby är en av landets bäst bevarade 1700-talsgårdar och bjuder på vackra naturstigar och kulturreservat att promenera runt i.

Fjällnora, Uppsala

Fjällnora Friluftsområde, Uppsala.

Sevärdheter i Uppsala

Med anor så långt tillbaka som till 1200-talet är det inte förvånande att staden har ett stort utbud av historiska sevärdheter. 

Domkyrkan har varit kröningskyrka för svenska kungar och drottningar. Monarker som Gustav Vasa och Johan III ligger begravda här, precis som Carl von Linné. Uppsala Slott är idag ett byggnadsminne men har tidigare fungerat som boende för tidigare svenska regenter. 

I Gamla Uppsala, ett område norr om nuvarande stadskärna, ligger kungshögarna. Fornlämningar i form av tre gravhögar som sägs vara resta över konungar på 500-talet. Lämningar från yngre järnåldern går också att se vid Husby Gravfält där det finns ett 40-tal gravar man tror härstammar från omkring 500 - 1000 e kr.

För dig som uppskattar museum finns det gott om alternativ. Linnémuseet, i anslutning till Linnéträdgården, ger dig en inblick i den världsberömde botanikens liv. Gustavianum renoveras under 2022/2023 men har vanligtvis en rad imponerande utställningar med historiska föremål från Norden och andra delar av världen. Uppsala har även ett konstmuseum med samlingar av modern och samtida konst.

Hyra stuga i Uppsala med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det. 

Här hittar du utvalda stugor där de flesta välkomnar hundar och andra husdjur. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Uppsala på Camping.se

Boka din stuga i Uppsala tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons