Annons
Ånnaboda naturreservat

Hyr stuga i Örebro

Hyr du en stuga i närheten av Örebro behöver du inte oroa dig för att bli uttråkad. Utbudet av aktiviteter är både stort och brett, här finns det saker att roa sig med året runt. Ett 40-tal naturreservat, skidåkning på vintern och mountainbike på sommaren, flera attraktioner och aktiviteter för barnen. Dessutom har regionen en rik historia att ta del av. 

Boka din stuga här på Camping.se. Enkelt och tryggt. 

Stuguthyrning i örebro län

Selected filters:

här hittar du stugor i örebro län

Selected filters:

Stugsemester för hela familjen 

Här finner du gott om aktiviteter och utflyktsmål för hela familjen. Fartfyllda äventyr, spöken, lek och bad är bara några exempel på vad du kan hitta på tillsammans med familjen. Hyr du en stuga i Örebrotrakten och vill åka iväg på en dagsutflykt har vi flera förslag på saker att göra.

Trampolinparkerna Jumpyard och Yoump har gett upphov till skratt från både barn och vuxna, precis höghöjdsbanan i Sörbybacken. Men det finns även lugnare, men väl så spännande, aktiviteter. Lustiga Landet i

Vintrosa bjuder på kluriga hinderbanor för de yngre barnen och på Örebro Slott har man möjlighet att få träffa självaste Spöket Laban.

Staden är även hemvist åt Norra Europas största äventyrsbad, Lost City. Den här vattenparken hittar du på Gustavsvik Resort där du också kan roa dig med minigolf, ett sommarbad, konserter och mycket mer. 

Örebro slott

Örebro slott, en medeltida byggnad som är öppet dagligen på sommaren med guidade visningar och utställningar.
Lost City, Gustavsvik

Lost City, Gustavsvik  en av Europas största badanläggningar.

Åk på en kulinarisk resa - med stugan som bas

Regionen runt Örebro har blivit något av ett kulinariskt centrum i Sverige. Här ligger Grythyttan och Måltidens hus, där Örebro Universitet bedriver utbildning och forskning kring måltidskunskap. men det är även öppet för besökare. Besök kokboksmuseet, gå matlagningskurser och ät lunch på Restaurang Hyttblecket. 

Och är du ändå ute på en utflykt så vill tipsa om att bara åka runt och ta del av några av alla de små, trevliga gårdsbutiker och kaféer som finns lite överallt.

Karintorps Gårdsbutik säljer härodlade, ekologiska produkter som marmelad och dressingar. På  Granelunds Odlingar kan du själv plocka dina ekologiska grönsaker och på Berga gård kan du handla ekologiska ägg och njuta av deras hemlagade glass. 

Stjernsunds Gård ligger i Askersund, strax söder om Örebro och är med sin vackra omgivning värd ett eget omnämnande. Här köper du bland annat närproducerade ägg och grönsaker. I samma område ligger även

Stjernsunds Slott som är öppet sommartid för besökare samt Stockshammars köksdesign och inredning.

Friluftsliv i Örebro

Vistas du helst bland skog, mark och sjö finns det flera alternativ i och runt Örebro. I Hjälmaren finns det flera vackra kanotleder att upptäcka för både nybörjare som mer erfarna.

Garphyttans nationalpark är en av Sveriges äldsta nationalparker och har idag utvecklats fritt till en naturskog och hem åt flera sällsynta växter och djur. Du är välkommen att övernatta i parken men var försiktig så du inte skadar marken eller dess omgivning.

Wadköping är ett besöksmål och friluftsmuseum i centrala Örebro.

Wadköping är ett besöksmål och friluftsmuseum i centrala Örebro.

Sevärdheter i och runt Örebro

Hyr du stuga i Örebro kan du finna mycket glädje i att ta en dag och bara strosa runt i stan och ta del av alla intressanta sevärdheter.

Res tillbaka i tiden genom att besöka Wadköping Friluftsmuseum. Kulturreservatet där Örebros äldre bebyggelse är bevarad. Här kan du promenera runt bland 500 år gamla byggnader och se utställningar, handelsbodar, träsvarvare, bagerier och flera andra butiker. 

Stadsparken i Örebro är en lugnande oas, mitt i centrum. I parken ryms flera trädgårdar, alla med sitt eget tema, en scen för konserter, barnens egen ö, Stora Holmen och flera kaféer och glasskiosker. 

Från Vattentornet Svampen kan du njuta av Örebros bästa utsikt. Högst upp ligger Skybar Svampen där du äter och dricker gott. Med jämna mellanrum arrangeras det även konserter här.  

Hyra stuga med hund i Örebro

Självklart ska även familjens fyrfota medlemmar följa med på stugsemester.

Hundar och andra husdjur är välkomna i ett antal stugor i Örebro län.  För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria. Gör därför gärna en extra kontroll när du bokar, för att vara på den säkra sidan.

Hyr stuga i Örebro tryggt & säkert hos Camping.se

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 
Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så tveka inte, boka din stuga redan idag.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN! 

Annons