Annons
Västkusten, Sverige

Hyra stuga på Västkusten

Hyr en stuga längs med vackra Västkusten och njut av saltstänkt semester. På Västkusten kan du uppleva soldränkta klippor, åka båtturer och fiska kräftor och makrill eller varför inte besöka historiska sevärdheter som Carlstens fästning eller hällristningarna i Bohuslän.

Här hittar du ett brett utbud av stugor längs med hela Västkusten, från Mellbystrand i söder till Strömstad i norr.  Gör som tusentals andra redan har gjort och boka din stuga med oss på Camping.se. Tryggt och enkelt.

STUGOR på Västkusten

Selected filters:

här hittar du stugor på västkusten

Selected filters:

Utforska Västkusten med barn 

Reser du till Västkusten med barn har gott om valmöjligheter till spännande och roliga aktiviteter som ger minnen för livet. Sol och bad är starkt förknippat med Västkusten och visst kan du ägna många dagar vid vattnet utan att det blir tråkigt. 

Krabbfiske från bryggorna, snorkling längs kusten eller sandslottsbygge på stranden är bara några exempel på allt du kan göra med barnen. 

Vill du ta med barnen på en utflykt som är både rolig och lärorik är Havets Hus i Lysekil att rekommendera. Här lär ni er allt om livet i havet och får träffa hundratals arter, från rockor till sjöstjärnor. 

Vill du ge barnen en inblick i forntida Sverige ligger ett av landets största hällristningsområden här på Västkusten. I Tanum hittar du över 10 000 hällristningar varav Vitlyckeristningen är den mest kända. Här ligger även Vitlycke Museum där det alltid finns en intressant utställning att besöka. 

För mer fartfyllda äventyr är nöjesparken Liseberg en självklar destination, precis som surfparadiset Apelviken.     

Helix, Liseberg

Helix, Liseberg
Stranden på Apelviken i Varberg.

Apelviken, Varberg.

Utforska västkustens skärgård med stugan som bas

Skärgården på Västkusten är hem åt hundratals kobbar, skär och pittoreska öar. En av de större och mest populära öarna är Marstrand där du kan strosa runt bland mysiga fiskebodar i hamnen, luncha på någon av alla sommarkrogar eller besöka Carlstens fästning och lyssna på historierna om den ökände Lasse-Maja.

Käringön bjuder på en pittoresk miljö i klassisk bohusländsk anda. Ön är helt fri från bil- och mopedtrafik vilket bidrar till den harmonisk känslan. Öns historia sträcker sig så långt tillbaka som till 1600-talet, något du nästan kan känna i luften när du strosar runt i de mysiga gränderna. 

Hönö, Smögen och Fjällbacka är andra underbara besöksmål som passar utmärkt för både en längre vistelse eller en dagsutflykt.

Vill du verkligen utforska kusten och havet finns det flera olika båtturer att följa med på. Längs med kusten hittar du flera arrangörer av både sälsafari och fisketurer. Här har du stora möjligheter till fina fångster av makrill, torsk, gråsej, långa och andra arter. Du kan till och med pröva på hummerfiske. 

Vill du hellre själv tillbringa tid i vattnet är Västkusten perfekt för de flesta typer av vattensporter. Snorkla längs med kusten eller varför inte dyk längre ner i djupet. Dykning kan du göra både från bryggor och båt. I södra delen av Västkusten hittar du flera bra platser för surfing som till exempel Surfers Paradise och Apelviken.

Fjällbacka, Bohuslän

Fjällbacka i Bohuslän.

Sevärdheter på Västkusten

Oavsett var på Västkusten du reser har du möjlighet att besöka flera spännande och uppseendeväckande sevärdheter, oavsett om du tänker dig en dagsutflykt eller ett kortare besök.

Ett fascinerande byggnadsverk är akvedukten i Håverud. Detta var tidigare en problematisk och svårnavigerad passage för vattentransporter. Den starka strömmen och de branta klippväggarna gjorde passagen till en flaskhals för alla båtar. Lösningen blev en imponerande akvedukt som idag gör att trafiken flyter på mycket smidigare. 

I Kungälv hittar du Bohus fästning som under sin 700 år långa levnadstid har varit kontrollerad av Norge, Danmark och Sverige, belägrad minst 14 gånger men aldrig erövrad i strid. Idag är det ett besöksmål öppet för allmänheten under sommarperioden. Även Carlstens fästning, Varbergs fästning och Älvsborgs nya fästning är värda ett besök.

Kallbadhuset i Varberg är en imponerande byggnad belägen på pålar ovanför vattnet. Passa på att även ta en mysig promenad längs med den närliggande strandpromenaden. 

För den historie- eller konstintresserade ligger här flera intressanta museer. Volvomuseet i Göteborg ger en intressant inblick i utvecklingen av det klassiska bilmärket. Även världsarvet Grimeton, Göteborgs

Konstmuseum och Världskulturmuseet erbjuder alla olika typer av spektakulära utställningar.

Hyra stuga i Västkusten med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det. 

Här hittar du utvalda stugor där de flesta välkomnar hundar och andra husdjur. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Västkusten på Camping.se

Boka din stuga på Västkusten tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!