Annons
Barn på strand.

Boende på Öland

Boka boende på någon av våra campingplatser på Öland och upplev solen och vindarnas ö. Här kan du njuta av sol och bad på någon av de många stränderna, historiska sevärdheter och en storslagen natur.

Boka boende med oss på Camping.se - för en trygg och minnesvärd semester.

Våra boenden på Öland

Selected filters:

Selected filters:

Därför är Öland rätt för din semester

På Öland har du möjlighet att få ut det mesta av din semester. Oavsett om du föredrar att spendera din tid på stranden, utforska landskapet till fots eller cykel eller smaka dig igenom alla lokala delikatesser har Öland något att erbjuda.

Nöjen på Öland

Öland bjuder på massor av möjligheter till sol, bad och sport i sommarvärmen.

Här finns fina stränder, vandringsleder, mysiga restauranger och caféer. Det skiftande landskapet från norra till södra Öland bjuder på härliga friluftsupplevelser.

Södra Öland är till och med inkluderat på Unescos världsarvslista tack vare den unika miljö som återfinns här. Upptäck området till fots eller cykel. Tack vare att Öland är relativt fritt från backar är det enkelt att ta sig fram på både större vägar och små stigar. Längst ner på öns sydligaste udde hittar du dessutom Långe Jan, Ölands välkända fyr.

På norra Öland ligger naturreservatet Trollskogen, ett omtyckt besöksmål med träd formade av vinden och gott om stigar att upptäcka. Här i trakten ligger även flera fornlämningar.

Kommer du till Öland lite senare på året, missa inte skördefesten som infaller när det börjar lida mot höst. Mängder av konstnärer, lantbrukare, restauranger med mera bjuder in till aktiviteter under den här perioden.

Två cyklister på Öland.

Det är populärt att cykla på Öland.

Maten på Öland

Över hela Öland finns flera trevliga gårdsbutiker med lokala smaker och delikatesser. Ölands små och stora orter bjuder dessutom in till smakrika rätter på caféer och restauranger.

Är du på semester på Öland ska du självklart inte missa den lokala specialiteten kroppkakor. Den här rätten består av runda "bullar" av råriven och kokt potatis, med fyllning av rimmat fläsk och lök. Det serveras med smör, grädde och generösa mängder lingonsylt. Nuförtiden finns givetvis ofta vegetariska alternativ, till exempel med svamp som fyllning.

Kroppkakor på en tallrik

Ölandsspecialiteten Kroppkakor serverade med lingon.
Två kvinnor äter glass.

Öland erbjuder ett brett utbud av mysiga fik.

Öland för barnfamiljen

Reser du med barn till Öland har du många möjligheter till äventyr fyllda med skratt.

Lådbilslandet i Löttorp är en uppskattad destination för de yngre barnen medan Ölands Djur- och Nöjespark passar de flesta åldrar. Här träffar du djur från hela världen, åker karuseller eller leker i vattenlandet.

På Öland ligger Nordens mäktigaste ruin, Borgholms slottsruin. Det här är ett utmärkt utflyktsmål för barnfamiljen. Passa på att ta en picknick och låt barnen leka i en miljö som verkligen ger liv åt fantasin.

Två barn i en polislådbil.

Lådbilslandet i Löttorp.

Hitta boende hos oss för din resa till Öland

När du bokar boende med oss har du öppet köp i 24 timmar. Du kan dessutom räkna med reko behandling. Trygg E-handel har nämligen gjort oss till en Certifierad E-handel, vilket är Svensk Handels kvalitetsstämpel på seriösa aktörer online.

Med gästomdömen på våra campingplatser är det också enkelt att se hur andra gäster har upplevt sin tid hos oss.

Kanske har du frågor kring bokningen eller boendet i största allmänhet. Som tur är erbjuder vi gästservice varje dag under högsäsong.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!