Annons
Kolmårdens Djurpark

Kolmårdens Djurpark

Kolmården är Nordens största djurpark och räknas också som en av världens största djurparker. Här kan du träffa djur från alla världens hörn, åka berg- och dalbanor och besöka Bamses värld. 

Campingplatser nära Kolmårdens Djurpark

Selected filters:

Selected filters:

Djuren på Kolmården

I djurparken finns fler än 60 arter. För att djuren ska må så bra som möjligt har parken försökt efterlikna deras miljö efter deras verkliga levnadsmiljö. På så sätt får vi också en chans att se hur det skulle vara om man möter djuren ute i det fria.


Safaribanan

På Kolmården kan man åka linbana över djurparken och uppleva de vilda djuren på deras vilkor. Man kan boka en egen gondol att åka i och här finns plats för upp till åtta personer.

Åkatraktioner på Kolmården

På Kolmården finns många roliga åkatraktioner och karuseller för alla åldrar. Här hittar du flera berg- och dalbanor bland annat Wild Fire som 2018 utnämndes till Europas bästa berg- och dalbana i trä. Här hittar du också snurriga honungsburkar, flygande mattor, sjörövarskepp och luftballonger.

 

Bamses Värld på Kolmården.

Besök Bamses värld

På Kolmården kan du träffa Bamse, Skalman och Lille Skutt i Bamses Värld. Äta köttbullar i Farmors Kök och köra Skalmans bilar och åka Dunderhonungsburkarna bland annat.

FLER TIPS INFÖR SEMESTERN!