Advertisement
Ånnaboda naturreservat

Rent a cottage in Örebro County

If you rent a cottage near Örebro, you won’t have to worry about getting bored. There’s a wide range of activities on offer, with things to do all year round, including some 40 nature reserves, skiing in winter and mountain biking in summer, numerous attractions and activities for children. The region also has a rich history to be experienced. 

Book your cottage here at Camping.se. Secure and easy. Join the many others and book your cottage with us at Camping.se. Secure and easy.

Cottage rental in Örebro County

Selected filters:

här hittar du stugor i örebro län

Selected filters:

Stugsemester för hela familjen 

Här finner du gott om aktiviteter och utflyktsmål för hela familjen. Fartfyllda äventyr, spöken, lek och bad är bara några exempel på vad du kan hitta på tillsammans med familjen. Hyr du en stuga i Örebrotrakten och vill åka iväg på en dagsutflykt har vi flera förslag på saker att göra.

Trampolinparkerna Jumpyard och Yoump har gett upphov till skratt från både barn och vuxna, precis höghöjdsbanan i Sörbybacken. Men det finns även lugnare, men väl så spännande, aktiviteter. Lustiga Landet i

Vintrosa bjuder på kluriga hinderbanor för de yngre barnen och på Örebro Slott har man möjlighet att få träffa självaste Spöket Laban.

Staden är även hemvist åt Norra Europas största äventyrsbad, Lost City. Den här vattenparken hittar du på Gustavsvik Resort där du också kan roa dig med minigolf, ett sommarbad, konserter och mycket mer. 

Pippi på hästen lilla gubben utanför villa villekulla på Astrid Lindgrens Värld

Pippi Långstrump på hästen Lilla Gubben utanför Villa Villerkulla på Astrid Lindgrens Värld
High Chaparral

High Chaparral i Småland

Åk på en kulinarisk resa - med stugan som bas

Regionen runt Örebro har blivit något av ett kulinariskt centrum i Sverige. Här ligger Grythyttan och Måltidens hus, där Örebro Universitet bedriver utbildning och forskning kring måltidskunskap. men det är även öppet för besökare. Besök kokboksmuseet, gå matlagningskurser och ät lunch på Restaurang Hyttblecket. 

Och är du ändå ute på en utflykt så vill tipsa om att bara åka runt och ta del av några av alla de små, trevliga gårdsbutiker och kaféer som finns lite överallt.

Karintorps Gårdsbutik säljer härodlade, ekologiska produkter som marmelad och dressingar. På  Granelunds Odlingar kan du själv plocka dina ekologiska grönsaker och på Berga gård kan du handla ekologiska ägg och njuta av deras hemlagade glass. 

Stjernsunds Gård ligger i Askersund, strax söder om Örebro och är med sin vackra omgivning värd ett eget omnämnande. Här köper du bland annat närproducerade ägg och grönsaker. I samma område ligger även

Stjernsunds Slott som är öppet sommartid för besökare samt Stockshammars köksdesign och inredning.

Friluftsliv i Örebro

Vistas du helst bland skog, mark och sjö finns det flera alternativ i och runt Örebro. I Hjälmaren finns det flera vackra kanotleder att upptäcka för både nybörjare som mer erfarna.

Garphyttans nationalpark är en av Sveriges äldsta nationalparker och har idag utvecklats fritt till en naturskog och hem åt flera sällsynta växter och djur. Du är välkommen att övernatta i parken men var försiktig så du inte skadar marken eller dess omgivning.

Brygga vid sjö i Småland

Sevärdheter i och runt Örebro

Hyr du stuga i Örebro kan du finna mycket glädje i att ta en dag och bara strosa runt i stan och ta del av alla intressanta sevärdheter.

Res tillbaka i tiden genom att besöka Wadköping Friluftsmuseum. Kulturreservatet där Örebros äldre bebyggelse är bevarad. Här kan du promenera runt bland 500 år gamla byggnader och se utställningar, handelsbodar, träsvarvare, bagerier och flera andra butiker. 

Stadsparken i Örebro är en lugnande oas, mitt i centrum. I parken ryms flera trädgårdar, alla med sitt eget tema, en scen för konserter, barnens egen ö, Stora Holmen och flera kaféer och glasskiosker. 

Från Vattentornet Svampen kan du njuta av Örebros bästa utsikt. Högst upp ligger Skybar Svampen där du äter och dricker gott. Med jämna mellanrum arrangeras det även konserter här.  

Hyra stuga med hund i Örebro

Självklart ska även familjens fyrfota medlemmar följa med på stugsemester.

Hundar och andra husdjur är välkomna i de flesta av de stugor du hittar här på camping.se. För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria. Gör därför gärna en extra kontroll när du bokar, för att vara på den säkra sidan.

Hyr stuga i Örebro tryggt & säkert hos Camping.se

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 
Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så tveka inte, boka din stuga redan idag.

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

more inspiration! 

Advertisement