Annons
På Jamtli i Östersund hålls lärorika rollspel.

Lärorika äventyr - roliga temaparker för barnen

Det är roligt att lära sig nya saker, särskilt när man besöker platser som specialiserar sig på just det. Här listar vi några spännande favoriter som kommer att göra lärandet till en lek. 

jamtli, östersund

Res tillbaka i tiden
Jamtli i Östersund är det ultimata utflyktsmålet för familjer med barn. Upplev en spännande friluftsmiljö med lantrasdjur och historiska byggnader, inklusive Jamtlis ladugård. Här kan både stora och små delta i lek- och lärmiljöer som tar dig tillbaka i tiden. Sommaren är extra speciell med Jamtli Historieland, som pågår från juni till augusti och locka besökare med levande rollspel, shower, och underhållande aktiviteter för alla åldrar. En lekfull tidsresa väntar på dig i denna historiska pärla. 

Med Camping Key Europe får du rabatt på entrépriset, mer om rabatten på Campingkeyeurope.se

Bo på campingplats nära Östersund

INNOVATUM, Trollhättan

Se världen som du aldrig sett den 
Innovatum vill skapa intresse för teknik och vetenskap hos besökarna., samtidigt som de kryddar förståelsen för hur vår moderna värld vuxit fram. Det gör de med en uppsjö av fängslande, interaktiva äventyr, kreativa lekplatser och tankeväckande experiment - plus en hel del annat magiskt. Deras utställningar är kategoriserade som Människan, Jorden och Rymden, och de målar upp världen på ett sätt som garanterat får er att gå därifrån med känslor som "Hahaha!", "Aha!" och "WOW!"

Bo på campingplats nära Trollhättan

Innovatum i Trollhättan

WISDOME - Universeum, Göteborg

Dyk rakt in i universum
På Sveriges största biograf av sitt slag blir världen, naturvetenskapen och tekniken mer tillgänglig och begriplig. Utforska rymden och havets mysterier, eller res tillbaka till den era då dinosaurierna härskade över jorden, genom en bioupplevelse i 3D och extrem upplösning. Här täcker skärmen hela rummet omkring er för en totalt uppslukande upplevelse. 

Bo på campingplats nära Göteborg

Nordens Ark, Hunnebostrand

NORDENS ARK, HUNNEBOSTRAND

En annorlunda djurpark
Här på Nordens Ark jobbar man för att rädda hotade arter, både i Sverige och runt om i världen. Här finns cirka 60 djurarter och raser från planetens alla hörn, från amfibier till däggdjur och fåglar. Du kan delta i guidade turer, promenera fritt i Ekoparken på området eller uppleva nära och personliga möten med dina favoritdjur. 

Bo på campingplats nära Hunnebostrand 

Havets Hus, Lysekil

Havets Hus, Lysekil

Ett djupdyk på land
Upptäck Västerhavets underverk och kom närmare hundratals fascinerande arter på Havets Hus. Med över 30 akvarier i olika storlekar, kliver ni in i en värld fylld med spännande varelser. Utforska sjöstjärnor, krabbor, eremitkräftor, och se majestätiska rockor och havsabborrar simma ovanför dig i tunnelakvariet. 

Erbjudande från Camping Key Europe på entrén, läs mer på Campingkeyeurope.se

Bo på campingplats nära Lysekil

Kreativum, Karlshamn

Kreativum, Karlshamn

Låt kreativiteten flöda
På Kreativum uppmuntras ni att utforska, experimentera och utmanas genom roliga prova-på-stationer och aktiviteter som ger er insikter inom naturvetenskap och teknik. Utforska vårt solsystem, testa er reaktionsförmåga, kör radiostyrda båtar och lös kluringar - här finns något för alla barn, oavsett intresse och energinivå. 

Med Camping Key Europe får du rabatt på entrén, läs om rabatten på Campingkeyeurope.se

Bo på campingplats nära Karlshamn

Teknikens Hus, Luleå

För framtida snillen
Välkommen till ett Science Center där vetenskapen blir levande! Här erbjuds nästa generations tekniker, forskare och entreprenörer en inspirerande upplevelse fylld med spännande vetenskap och kniviga problemlösningar. Genom lekfullt lärande tänds gnistor för en smartare framtid. Med engagemang och interaktivitet får barnen utforska och fördjupa sina kunskaper inom naturvetenskap, matematik och teknik. 

Teknikens Hus, Luleå