OM_CPLvy

Sveriges största semesterboende

Sverige och Sveriges campingplatser lockar allt fler. Barnfamiljer, livsnjutare, naturälskare, äventyrare och andra svenska och internationella turister väljer allt oftare campingplatsen som bas för sin semester. Under juni - augusti bor nästan hälften av alla turister i Sverige på en campingplats. I juli är det ännu fler och camping är sedan många år det vanligaste semesterboendet i Sverige. De senaste åren har antalet gästnätter på Sveriges campingplatser uppgått till mellan 15 och 17 miljoner per år.

de bästa semesterlägena

Sverige bjuder på ett pärlband av upplevelser och utbudet av boende är idag större och mer varierat än någonsin. Oavsett om campingplatsen är målet med resan eller endast ett stopp på vägen finns här något för alla. Från mindre och charmiga campingplatser, enklare ställplatser till kompletta campingresorts, glampinganläggningar och allt däremellan. Gemensamt för de alla är att de erbjuder några av Sveriges absolut bästa semesterlägen och alltid med naturen och utomhusupplevelsen som bas.

Varje år belönas Sveriges bästa campingplatser med Camping.se Camper's Choice där gästerna röstat fram sina favoriter.

Statistik och fakta

De flesta gäster bor i husvagn, men husbilsboendet har ökat kraftigt de senaste åren och idag rullar mer än 100 000 husbilar på vägarna. Total finns nästan 400 000 campingfordon i Sverige. På campingplatserna finns idag också det största stugutbudet i Sverige. På Camping.se finns mer än 50 000 campingtomter och 7 000 stugor att välja mellan.

De  internationella gästerna kommer främst från Norge, Tyskland och Nederländerna.

Statistik och fakta om branschen och om hur branschorganisationen SCR Svensk Camping arbetar för att utveckla svensk camping med visionen att Sverige ska vara Europas bästa campingdestination finns på SCR.se. Där kan du också läsa mer om hur campingplatser certifieras och klassificeras för att kvaliteten på ditt besök ska motsvara dina förväntningar och våra löften.

OM SCR

SCR grundades 1967 och är branschorganisation för mer än 300 certifierade campingplatser.

Läs mer på SCR.se