Strand på Öland

Solsäkra och oförglömliga Öland

Öland är en av Sveriges populäraste campingdestinationer. Och det är inte så svårt att förstå. Oavsett om det är naturen och äventyren eller strandlivet som lockar så är Öland det perfekta resmålet för svemestern.

19 campingplatser väntar på dig

Utbudet av campingplatser är stort, här finns 19 olika anläggningar att välja på för dig som väljer att resa med husvagn, husbil, tält eller bo i stuga. De flesta campingplatserna ligger vid hav och strand och här finns något för alla. Har du inte besökt Öland tidigare så är det hög tid nu.

Jordhamn,Öland

Ett resmål för alla

Öland bjuder på en vacker natur med storslagna vyer. Här finns unika naturreservat samt ett flertal världsarv. På Öland är kulturen och historien också alltid närvarande. Fornborgar, kvarnar och museer finns det gott om. Och historiska platser som besöksmål hittar du nära nog varhelst du vänder blicken; längs öns landsvägar, i byar och samhällen.

Öland är också perfekt för en aktiv cykelsemester då det platta landskapet och de lätthanterliga avstånden gör etapperna precis lagom långa. Ön är också ett sommarparadis för den svenska kungafamiljen som tillbringar somrarna på Sollidens slott där du är välkommen att promenera runt.

Om du är en av dem som vill njuta av livet, upptäcka natur och kultur, ge dig ut på äventyr eller bara återhämta dig på stranden, då är Öland din perfekta destination.

Barn på strand.

Mörbylångaleden, en vandringsled på Öland.

Ölands historia

Fornborgar, gravsättningar, kungliga slott och kvarnar. På Öland är historiens vingslag alltid närvarande och det finns mycket att se och upptäcka.

Öländska smaker

Öland präglas av jordbruket och här hittar man många gårdsbutiker med lokalprudcerad mat, ett stort utbud av caféer och restauranger och även av Sveriges får vingårdar.

Soliga Öland

På Öland är både soltimmar och badplatser många. Sandstränderna är långa och långgrunda och perfekta för stor som liten. Lockar inte sanden finns här också sju campingplatser med pooler.

campingplatser på öland

Selected filters:

Selected filters: