Advertisement
Sandstrand på Öland

Rent a cottage on Öland

Do as thousands of other Swedes and visit Öland for your next holiday. Chalky white beaches, hours of sunshine, historical monuments and beautiful scenery. It’s no coincidence that Öland has developed into something of a holiday paradise. 
A cottage on Öland is a great base for a memorable holiday. Book your cottage here at Camping.se – Secure and easy.

Cottage rental on Öland

Selected filters:

Selected filters:

Stugor på Öland med havet runt knuten

På Öland har du aldrig långt till havet. Från den västra kustsidan till den östra är det som längst 15 km. Om du funderar på en stugsemester vid havet är alltså Öland en perfekt destination.

Längs med hela Öland, från söder till norr, ligger den ena stranden efter den andra. En bit norrut, på östra sidan av ön ligger Böda Sand.

Denna kustremsa, känd från TV:s Böda Camping, anses vara en av Sveriges bästa stränder. Mjuk sand och långgrunt vatten gör Böda Sand till en populär destination för barnfamiljer.

Vid Köpingbaden, utanför Borgholm, badar du från både sandstrand och badbrygga. Ett alternativ till för dig som uppskattar lite fart. Sommartid arrangeras det nämligen After Beach och intill badplatsen ligger Köpingbaden Camping, som bland annat arrangerar musikkvällar och erbjuder vattenskoteruthyrning.

I Ölands största stad, Borgholm, hittar du kallbadhuset. Ett av öns mest populära badplatser där du kan sola och bada under sommaren och basta och kallbada under vintern.

Vinden är ofta närvarande på Öland vilket gör det till något av ett paradis för surfentusiaster. Är du intresserad av kitesurfing eller vindsurfing finns det en surfskola på de flesta stränder. Några av de mest välkända är Haga Park och Köpingsvik som både ligger på västra Öland.

Kallbadhuset i Borgholms hamn, uppfördes 1865.

Kallbadhuset i Borgholms hamn, uppfördes 1865.

Aktiv semester - med stugan som bas

Med stugan som bas har du friheten att varje dag ge dig ut på dagsutflykter och aktiviteter. Öland är mer än sol och bad och erbjuder adrenalinfyllda äventyr så väl som avkopplande upplevelser.

Du som reser med yngre barn kommer förmodligen uppskatta en dag på Lådbilslandet i Löttorp. Här kan barnen köra lastbil, polisbil, buss och vanliga bilar i en unik miniatyrstad.

På Ölands Djur & Nöjespark kan du möta exotiska djur från hela världen, besöka dinosaurievärlden, åka karuseller eller leka i vattenlandet. Ett populärt resmål för hela barnfamiljen.

Är du natur- och friluftsintresserad finns det gott om alternativ på Öland. På öns norra udde hittar du Trollskogen. Ett naturreservat utöver det vanliga. Här har naturen format träden på ett ovanligt sätt, något som fascinerat både barn och vuxna.

Oavsett om du är en hängiven fågelskådare eller inte kommer du hänföras av öns rika fågelliv. Öland är hem för fågelarter som knappt går att se någon annanstans i Sverige. Därutöver passerar tusentals flyttfåglar Öland varje år.

Öland är inte bara sommarsemester utan är absolut värt ett besök även övrig tid på året. Varje höst arrangeras Ölands Skördefest. Då bjuder hela ön in till fest under några dagar med massvis av utställningar, aktiviteter, god mat och dryck.

Sist men inte minst är Öland som skapt för cykelturer, både längre och kortare. Den platta demografin och det vackra landskapet gör Öland till ett populärt val för cykelsemestern. Det finns gott om behagliga cykelleder som passar för en dagstur, nästan oberoende av var du väljer att bo.

Vandra i Trollskogen på Öland

Naturreservatet Trollskogen, längst ut på Ölands nordöstra udde.
Mörbylångaleden, en vandringsled på Öland.

Mörbylångaleden, en drygt 83 km lång vandringsled på Öland.

Sevärdheter på Öland

Historiska byggnader, biologisk mångfald, fornstenar och så klart Långe Jan. Öland är känt för sina många sevärdheter och de flesta besökare hittar något som fascinerar. Vill du ägna en dag åt historia, kultur eller bara se på vackra byggnader finns det gott om alternativ på Öland.

Långe Jan - Ölands kanske största kändis är inte en person utan en fyr. På Ölands sydligaste udde hittar du denna populära sevärdhet. Det går bra att gå upp i toppen av fyren för att njuta av utsikten för att sedan avnjuta en god lunch på den intilliggande restaurangen.

Väderkvarnarna - Runt om över hela ön kan du se Ölands vackra väderkvarnar. Det handlar om så kallade stubbkvarnar från 1700- och 1800-talet som står kvar än idag. Namnet har de fått av att kvarnhuset vilar på en stor stubbe.

Stora Alvaret - Alvaret är ett område trädlös hedmark som täcker större delen av södra Öland. Dess speciella flora med flera arter är unika för området som, tillsammans med södra Ölands odlingslandskap, har utsetts till ett officiellt världsarv av UNESCO.

Runstenar - Runt om på ön kan du hitta flera runstenar varav den mest kända, Karlevistenen, går att finna strax söder om Färjestaden.

Solliden - Utanför Borgholm ligger kungahusets sommarresidens, Solliden, vars trädgård är öppen för besökare.

Borgholms Slott - som totalförstördes i en brand 1806. Kvar ligger ruinen som dock fortfarande är en imponerande syn och som årligen lockar hundratals besökare. Raukar - Raukar är något som främst förknippas med Gotland men de går att hitta även på Öland. Vid Byrum Sandvik, på Ölands nordvästra kust kan du se Byrums Raukar.

Väderkvarn på Öland

Väderkvarn i Mörbylånga på Öland.

Hyra stuga på Öland med hund

Med sin rika natur, vackra promenadstråk och rika fågelliv är Öland en uppskattad destination för hundfamiljen.

Här på camping.se hittar du flera stugor där hunden eller dina andra pälsburna familjemedlemmar är välkomna. Djur är tillåtna i de flesta stugor men ta dig gärna en extra titt innan du bokar, för att vara på den säkra sidan.

Hitta stuga med rätt bekvämligheter och komfort

För många valmöjligheter kan ibland göra det svårare att välja. För att hitta en stuga som passar just dig rekommenderar vi att du använder vår filtreringsfunktion som hjälp.

På det viset kan du förfina din sökning och ta del av förslag som passar dina behov bättre. Du kan också filtrera efter bekvämligheter. Är det till exempel viktigt med tvättmaskin, diskmaskin och wifi kan du välja att ta del av enbart sådana alternativ. Det samma gäller om du vill lyxa till stugsemestern med närhet till pool/jacuzzi eller restauranger.

more inspiration!

Advertisement