Advertisement
Cykling längs landsväg i Skåne

Rent a cottage in Skåne

In Skåne, Sweden’s southernmost region, you can hike through enchanted forests from a fairy-tale world, sunbathe on one of the chalk-white beaches, fish in fresh or salt waters, play golf or feel the Continental pulse in the city of Malmö. 

A cottage in Skåne is a great base for a holiday to remember. Book your cottage here at Camping.se – Secure and easy.

Cottage rental in Skåne 

Selected filters:

Selected filters:

Stugor i Skåne vid havet

Skåne är hemvist till en 400 kilometer lång kustremsa och flertalet vackra sandstränder. För dig som är ute efter en stugsemester präglad av sol, bad och vattensport är alltså Skåne en perfekt destination. Några exempel på stränder är:

Höllvikens strand i Höllviken - En av Skånes vackraste stränder. Känd för sitt utbud av vattensporter så som vindsurfing, vattenskidor & wakeboard och kajakpaddling. 

Rörum Strand i Österlen - En av de mest tropiska stränderna i Skåne. Omgiven av fruktodlingar och vackra bokskogar innebär det en naturupplevelse utöver det vanliga. Var dock försiktig. Det kan bildas starka undervattensströmmar i vattnet som kan medföra risker för dig som badar.

Lomma Beach i Lomma - Vacker långgrund strand. Med betoning på långgrund. Du kan behöva gå ut ett par hundra meter för att ha möjlighet att simma. Perfekt för barnfamiljer. Stranden erbjuder även faciliteter som omklädningsrum, toaletter och minigolf.

Ribersborgs Strand i Malmö - För dig som vill kombinera storstad med strandliv är Ribersborgs Strand ett bra alternativ. Beläget centralt i Malmö ligger Ribersborg, med utsikt över Öresund, Turning Torso och vackra grönområden. 

Långgrunt vatten gör stranden idealisk för barnfamiljer. På stranden finns det tillgång till toaletter, kiosker och caféer. 

Knäbäckshusen vid Stenshuvud i Skåne

Knäbäckshusen vid Stenshuvud

Utforska Skåne med stugan som base camp

Skåne är relativt litet till ytan och har samtidigt ett stort utbud av flera intressanta utflyktsmål. För dig som vill ha möjlighet att kombinera lugna, lata dagar med spontana dagsutflykter är Skåne en passande destination.

I stugan har du din bas, ditt base camp, som du hela tiden kan återkomma till och koppla av. Men vill du aktivera dig en dag är det aldrig långt bort till spännande aktiviteter. 

 

Resa i Skåne med barn

Reser du med barn finns det gott om aktiviteter att välja mellan. Till exempel flera äventyrsparker med olika teman. Hälsa på Alfons Åberg med vänner på Funnys Äventyr i Malmö brukar uppskattas av de yngre familjemedlemmarna, precis ett besök på Skåne Djurpark. Är du ute efter lite mer fart och äventyr kanske trädklättring i Fulltofta, Kungsbygget Äventyrspark på Hallandsåsen eller Fladdermussafari i Tykarpsgrottan är något för dig.

 

Friluftsliv i Skåne

Uppskattar du att vandra i skog och mark är Skåne något alldeles extra. Flera naturreservat med en rik flora, klippor längs kustremsan och drömlika trollskogar gör att ingen upplevelse är den andra lik.

Hyr du en stuga i närheten av ett naturreservat kan vi näst intill garantera att du kan göra en dagsutflykt varje dag och alltid upptäcka något nytt. 

Skåne erbjuder är en stor variation i fiskemöjligheter. Pilka lax och makrill från klipporna eller ta båten ut på öppet hav och ägna dig åt djuphavsfiske. 

Föredrar du att fiska i insjö är utbudet stort även här. Faktum är att Skåne faktiskt har störst population av olika fiskarter i hela landet. I över 50 sjöar och flera åar kan du fiska abborre, gös, gädda, sik, öring och mycket mer.

 För dig vill utforska någon av de större sjöarna, som Ringsjön eller Finjasjön, kan varmt rekommendera att hyra en guide för att få ut det mesta av ditt fiske.

 

Vingårdar och golfbanor

Visste du att Skåne är den region som har flest vingårdar i hela landet. Landskapets milda klimat ger goda förutsättningar för vinodling och numera ses det som en etablerad vinregion. Det finns vingårdar över i princip hela Skåne och de flesta erbjuder guidade visningar, provningar och i vissa fall egna kurser i vintillverkning.

Oavsett var i Skåne du befinner dig har du en golfbana inom en timmes bilfärd. Här hittar du ett 70-tal golfbanor varav flera håller hög internationell klass. Banornas landskap varierar, precis som Skåne, med havet som närmsta granne till banor i lummiga bokskogar, på hedar och i grönskande parker. 
 

Turning Torso i Malmö, Skåne

Turning Torso i Västra Hamnen, Malmö.
Ales Stenar, Skåne

Ale Stenar en fornlämning av typen skeppssättning, belägen vid byn Kåseberga i Skåne.

Sevärdheter i Skåne

Föredrar du mindre aktiva dagar men ändå vill sysselsätta dig om dagarna finns det mycket att se i Skåne, framförallt sevärdheter av historisk karaktär.

Ale Stenar vid Kåseberga restes för 1400 år sedan och är en uppsättning av 59 stenblock som tillsammans bildar ett 67 meter brett och 19 meter brett skepp. När du ändå är här kan du passa på att besöka Kåsebergas berömda fiskrökerier. 

Skåne är också känt för sina slott, borgar och kyrkor. I Lund hittar du den vackra romanska domkyrkan från 1100-talet, i Helsingborg ligger Sofiero, ett av Europas vackraste slott och mellan Ystad och Simrishamn kan du besöka Glimmingehus, Nordens bäst bevarade enkelborg från medeltiden. 

I Malmö hittar du en modernare men arkitektonisk lika imponerande byggnad. Här ligger Turning Torso, den 190 meter höga skyskrapan som vrider sig 90 grader från bas till topp. 

Utanför Landskrona ligger sjön Ven, en mysig och pittoresk ö känd framförallt för att vara ett paradis för cyklister. Perfekt för en dagsutflykt. Ta färjan från landskrona och väl på plats följer du strömmen till cykeluthyrningen och du är redo att upptäcka ön.   

Resa i Skåne med hund

Självklart ska även hunden följa med på stugsemester.

Hyr stuga i Skåne tryggt & säkert hos Camping.se

Du bokar din stuga i Skåne tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser här på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. Planerar du att resa runt kan du boka stugor för hela din resa på ett och samma ställe. Smidigt eller hur?

more inspiration!

Advertisement