Advertisement
Vagsfjärden Nordingra, Höga Kusten

Rent a cottage on the High Coast

Welcome to the High Coast, a World Heritage Site in northern Sweden. Here you can see traces of the last ice age, over 10,000 years ago, hike through mighty troll forests to breathtaking viewpoints and kayak through coves and fjords. 

Do as thousands of others already have and book your cottage on the High Coast. Secure and easy at Camping.se.

Cottage rental on the High Coast 

Selected filters:

Här hittar du stugor i höga kusten

Selected filters:

Att göra på stugsemester i Höga kusten

I området runt höga kusten finns det flera aktiviteter och sevärdheter att välja bland. Den storslagna naturen dominerar det mesta men det finns saker att göra som inte kräver att du snörar på dig vandringskängorna.

Ta del av historien bakom den fascinerande smakupplevelsen som är surströmming. I Surströmmingsmuseet finns en unik utställning om denna märkliga maträtt som fascinerar de flesta. Eller ta en tur till Mjälloms tunnbrödsbageri och handla med dig färskbakat tunnbröd hem till stugan. Föredrar du jästa drycker kan du besöka High Coast Distillery, Europas nordligaste whiskydestilleri. 

Längs med kusten ligger det flera charmiga fiskelägen väl värda ett besök. En promenad bland fiskebodar och hantverksbutiker är verkligen avkopplande. Ta en båttur ut till någon av öarna i skärgården, gå på en konsert vid Skule naturscen eller ta linbanan uppför Skuleberget. 

 

Höga kusten med barn

Reser du till Höga Kusten med barn har du gott om roliga äventyr att se fram emot. Om barnen känner sig rastlösa och du tror att det vore en bra idé att lämna stugan för en dagsutflykt har vi flera bra tips för dig.

En dag på stranden brukar alltid uppskattas av både äldre och yngre barn. Längs med Höga Kusten ligger flera vackra havsbad med barnvänliga sandstränder. 

Om du reser under kyligare tider på året eller om vädret inte tillåter utomhusbad kommer en utflykt till äventyrsbadet Paradiset vara ett säkert kort. Här finns Sveriges längsta vattenrutschbana, flera bassänger, bubbelpool och mycket mer, kul för hela familjen.

På Murberget i Härnösand hittar ni ett fantastiskt friluftsmuseum. Här får man lära sig mer av norrländsk historia och hälsa på flera av de djur som bor på den intilliggande gården.

Vill du ge barnen möjlighet att lära sig mer om Höga Kusten och hur dess landskap har formats av inlandsisen? Beläget precis vid Skulebergets Nationalpark ligger Naturum som har flera intressanta utställningar om hur landhöjningen i området har gått till och hur det har format landskapet.

Mjälloms Tunnbröd i Höga Kusten

Mjälloms tunnbrödsbageri, Höga Kusten

Vandring längs Höga Kusten

I området runt Höga Kusten går det flera vandringsleder med en häpnadsväckande utsikt över kustlinjen. Bor du i stuga har du en uppsjö alternativ för trevliga dagsvandringar.

Höga Kustenleden är en led på sammanlagt 128 km som går längs med kusten. Flera etapper, framförallt runt Skuleberget, lämpar sig utmärkt för en dagsutflykt. Längs med de flesta etapper finns det rastplatser och möjligheter för grillning.

En mindre men underskattad vandringsslinga vid Höga Kusten är Själandsklinten. Leden ligger i Nordingrå och är en kortare vandring uppför ett berg. Leden är lättvandrad och utsikten från toppen oslagbar.

 

Paddling i Höga kusten

Glid fram ljudlöst över den stilla vattenytan. I horisonten sänker sig kvällssolen. Från de närliggande klipporna dyker en bäver ner under vattnet. Det är inte för inte som det har blivit mer och mer populärt med att paddla havskajak i Höga Kusten.

Med sina många vikar, flera charmiga öar att ta rast på och öppna vidder gör varje paddlingsdag unik. Det spelar ingen roll om det är första gången du sitter i en kajak eller om du gör din hundrade färd, du kommer uppskatta att padda i Höga Kusten.

Längs med kustremsan finns det flera aktörer som erbjuder uthyrning och guidade turer. Behöver du extra utrustning som solglasögon, flytväst och liknande kan de flesta hjälpa dig med det. Så ta en paus från stuglivet och ägna en dag på sjön, du kommer inte ångra dig.

Vandring vid Nämforsen

Vandring vid Nämforsen
Kulturarv för både stora och små

Kulturarv för både små och stora. 

Hyra stuga i Höga Kusten med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det. 

Hos oss hittar du utvalda stugor där  husdjur är tillåtna, ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Höga Kusten på Camping.se

Boka din stuga i Höga Kusten tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

more inspiration! 

Advertisement