Advertisement
Västmanland

Rent a cottage in Västmanland

Rent a cottage in Västmanland for your next holiday. Here you can stay close to both the city and forest. No matter your preferences or what you want to experience on your holiday, there’s something here for you. 

Experience Sala Silver Mine, canoe on Lake Hjälmaren or join a moose safari. If you’re after shopping and culture, cities like Västerås, Köping and Sala are not far away. 

Do as thousands of others already have and book your cottage at Camping.se – Secure and easy.
 

Cottage rental in Västmanland

Selected filters:

här hittar du stugor i VÄSTMANLAND

Selected filters:

Att se och göra i Västmanland

I Västmanland finns det gott om alternativ för dig som uppskattar ett avbrott i stuglivet och gärna ger dig ut på lite sightseeing. 

Anundshögen är Sveriges största gravhög och ligger vid Badelundaåsen, Sveriges kanske främsta fornlämningsområden. Här känner du verkligen historiens vingslag när du promenerar runt bland dessa 1000-åriga runstenar och monument. 

Ännu fler fornlämningar hittar du på Vallby friluftsmuseum. Gravkullar, skålgropar och andra spår från stenåldern blandas med hus och byggnader från 1600-, 1700- och 1800-talet. Här finns även flera aktiviteter för barn, kurser, föreläsningar och hantverk.

Historien är även närvarande i Sala silvergruva, gruvan som var i drift så tidigt som under 1400-talet. Idag har du möjlighet att gå ner i gruvan med en guidad tur. Det arrangeras även konserter och andra evenemang.

En dagsutflykt till Västerås är en uppskattad aktivitet för de flesta. Strosa runt på strandpromenden vid Mälarens strand, besök domkyrkan där bland annat Erik XIV ligger begravd eller titta på häftiga veteranflyg på Västerås flygmuseum.

Pippi på hästen lilla gubben utanför villa villekulla på Astrid Lindgrens Värld

Pippi Långstrump på hästen Lilla Gubben utanför Villa Villerkulla på Astrid Lindgrens Värld
High Chaparral

High Chaparral i Småland

Stugsemester med familj

Med tusentals större och mindre mysiga insjöar är det inte konstigt att många barnfamiljer väljer att åka på semester till Västmanland. Här hittar du flera idylliska stugor med närhet till närhet till badsjöar med vackra stränder, caféer och andra faciliteter. Vid många badplatser går det även att fiska, hyra kanot eller en roddbåt. 

Reser du vintertid eller om vädret inte tillåter en dag vid stranden kanske ett besök till Kokpunktenten actionbad är något för dig och familjen. Ett barnland för de yngre barnen och flera fartfyllda rutchbanor för de äldre, bland annat den nya VR-ride, gör Västerås äventyrsbad till en favorit för både barn och vuxna.

Träffa och klappa kameler, alpackor, mufflonfår och många andra djur på Kungsbyn. Den här gården är hem åt över 30 olika djurarter från världens alla hörn och de flesta går att komma nära. 

Brygga vid sjö i Småland

Upplev Västmanlands friluftsliv med stugan som bas

Med så många sjöar och vattendrag, djupa skogar och häpnadsväckande vidder är Västmanland ett paradis för dig som tycker om att ge dig ut i naturen. 

Ett populärt sätt att uppleva västmanlands vildmark är via vattenvägen. Hyr en kanot och paddla dig genom sjöar och kanaler. Strömsholms kanal är ett omtyckt val men även någon av de mindre skogsjöarna bjuder på en minnesvärd upplevelse. Håll ögonen öppna för möjligheten att stöta på bland annat älg och bäver.

Runt om i regionen finns flera vandringsleder med olika svårighetsgrad och längd. Många passar utmärkt för kortare promenader eller dagsturer. Miljöerna varierar så du har goda möjligheter att hitta leder som faller just dig i smaken. Vandra i historisk gruvmiljö i Sala, upptäck industrihistoriska minnesmärken i Arboga eller utforska djupa trollskogar i Skinnskatteberg.

Fisket i Västmanland är av varierande slag. Här kan du välja bland stora sjöar som Mälaren och Hjälmaren, mindre skogsjöar så väl som flera åar och kanaler. De vanligaste fiskarna är, bland andra, abborre, gädda, gös och öring. 

Hyra stuga i Västmanland med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det. 

Här hittar du utvalda stugor där de flesta välkomnar hundar och andra husdjur. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Västmanland på Camping.se

Boka din stuga i Västmanland tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

more inspiration! 

Advertisement