Advertisement
Dalarna

Rent a cottage in Dalarna

When we think of Dalarna, we think of beautiful mountains and dense forests, folk costumes, Dala horses and, of course, traditional cottages.

With its classic red cottages, Dalarna is a fitting destination for a cottage holiday. The region also offers plenty of activities, unforgettable scenery and many local museums, quaint farm shops and memorable events.

Do as thousands of others and book your cottage at camping.se. Secure and easy!

Cottage rental in Dalarna

Selected filters:

Här hittar du stugor i Dalarna

Selected filters:

En aktiv stugsemester i Dalarna

Dalarna är en destination för dig som tycker om att röra på dig. Regionen är hemvist för folkfester som Vasaloppet och Vansbrosimmet och varje vinter arrangeras det hundratals skidresor till Sälen och Idre.

För vandringsfantasten bjuder Dalarna på flera olika typer av vandring. Att fjällvandra under vår och sommar i Sälen och Idre kan bjuda på vyer som får dig att tappa andan. Runt Grövelsjön nära den norska gränsen finns flera kortare leder som passar perfekt för dagsturer för hela familjen.

Vill du uppleva klassisk dalaidyll bjuder siljansleden på flera vackra leder längs gamla granskogar i varierad terräng. Fisket i Dalarna är något alldeles extra. Dels på grund av de fantastiska vidderna du har omkring dig men även för variationen som erbjuds. Här kan du stå vid en glasklar fjällsjö med snötäckta bergstoppar i horisonten. Eller mitt i en virvlande fors med öringen hoppandes runt dig.

Vill du ta din fiskeresa till en ny nivå kan du ta hjälp av en lokal fiskeguide som känner till alla undangömda smultronställen. Eller varför inte gå en kurs i kastteknik eller flugbindning.

I Dalarna hittar du också Sveriges sydligaste fjällkedja där Sälen och Idre är populära destinationer för skidresor. Numera lockas många resenärer dit även sommartid för att cykla mountainbike nerför bergen eller paddla kanot och kajak längs älv och sjö.

Något som är mindre känt är att Dalarna är ett populärt resmål för golfare. Här finns hela 19 banor varav flera har fått utmärkelser som Sveriges bästa eller vackraste golfbana. Just omgivningarna bidrar verkligen till upplevelsen. Här spelar du bredvid vackra landskap och imponerande skogar eller, om du åker längre norrut, med fjällen alldeles intill dig.

Cykla Vasaloppsleden i Dalarna

Flicka med två husky-hundar.

Fira midsommar i stuga i Dalarna

Är det något som Dalarna är känt för så är det midsommar. På flera orter anordnas det fortfarande traditionellt midsommarfirande med folkdräkter, spelmän, blomsterkrans och givetvis dans runt stången. Har du inte firat midsommar i Dalarna tidigare är det kanske hög tid nu. På flera orter runt om i regionen arrangeras det firanden, välj fritt vilket du är mest intresserad av. Några av de största och mest besökta är:

Midsommarfirande i Dalarna, Sverige.

  • Gropen i Leksand
  • Rättviks Gammelgård i Rättvik
  • Våmhus Gammelgård i Mora
  • Hembygsgården i Sollerön

Sevärdheter i Dalarna du inte får missa

Dalarna har ett rikt utbud av kultur, konst, naturfenomen och andra intressanta sevärdheter. Flera ligger relativt nära varandra och passar perfekt att besöka under en dagsutflykt.

Världens största dalahäst - Utanför Avesta kan du hälsa på denna ikoniska symbol för Dalarna. Om du sedan fortsätter norrut till Falun kan du passa på att besöka Dalarnas Museum och titta på världens största samling av dalahästar.

Falu Koppargruva - I Falun kan du gå en guidad tur under jord, ner i gruvan där du får ta del av hur livet och arbetet i gruvan kunde se ut.

Dalhalla - Dalhalla är ett tidigare kalkbrott som numera fungerar som en utomhusarena för konserter och teater. Även om du väljer att inte se en föreställning är det en plats värd att besöka.

Zorngården - Den kände konstnären Anders Zorns hem är öppet för besökare men värt att känna till är att förbokning rekommenderas och besök sker enbart i samband med guidade visningar.

Kulturslingan Silverringen i Dalarna

Världens största Dalahäst i Avesta, Dalarna.

Ta med hunden på stugsemester

Med så mycket skog, natur och vildmark är Dalarna ett favoritresmål för våra fyrfota vänner. Hunden älskar att komma ut i nya miljöer där de nyfiket kan utforska nya stigar och nosa efter skogens alla. Därför är det självklart även de ska följa med på stugsemester. Här på Camping.se hittar du flera stugor där hunden eller dina andra pälsburna familjemedlemmar är välkomna. Djur är tillåtna i de flesta stugor men ta dig gärna en extra titt innan du bokar, för att vara på den säkra sidan.

Skräddarsy stugan i Dalarna

Här på Camping.se har vi ett stort utbud av stugor och destinationer. I Dalarna har vi stugor i Älvdalen, Leksand, Falun, Mora och i närheten av Orsa Grönklitt. För att hitta en stuga som passar just dina behov rekommenderar vi att du använder vår filtreringsfunktion som hjälp. På det viset kan du förfina din sökning och ta del av förslag som passar dina behov bättre. Börja med att ange hur många som ska bo ihop. Reser du med ett större sällskap är du förmodligen främst intresserade av stugor med många bäddar. Reser du med hund vill du såklart bara ta del av stugor som tillåter husdjur.

Du kan också filtrera efter bekvämligheter. Är det till exempel viktigt med tvättmaskin, diskmaskin och wifi kan du välja att ta del av enbart sådana alternativ. Det samma gäller om du vill lyxa till stugsemestern med närhet till pool/jacuzzi eller restauranger.

Boka stuga i Dalarna på Camping.se

Här på Camping.se bokar du stuga tryggt och enkelt. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. Planerar du att resa runt kan du boka stugor för hela din resa på ett och samma ställe. Smidigt eller hur?


Våra samarbetspartners är alla medlemmar i SCR Svensk Camping vilket garanterar att regler och riktlinjer efterföljs. Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar. Boka din stuga redan idag.

more inspiration!

Advertisement