Advertisement
Östergötland

Rent a cottage in Östergötland

Experience the beaches of Lake Vättern, the historic buildings of Vadstena, the industrial town of Norrköping, the Swedish Air Force Museum or the animals at Kolmården Wildlife Park. Whatever your interests and tastes, Östergötland is the perfect destination for a cottage holiday.

Do as thousands of others and book your cottage with us at Camping.se. Secure and easy!

Cottage rental in Östergötland

Selected filters:

här hittar du stugor i ÖSTERGÖTLAND

Selected filters:

Stugsemester MED BARNEN 

Reser du med barnen till Östergötland behöver du inte vara orolig för att sakna aktiviteter. I Östergötland kan du välja mellan ett stort urval destinationer som passar både för en längre semester så väl som en dagsutflykt.
Njut av sol och bad längs med vätterns stränder eller varför inte upptäcka någon av öarna i Östergötlands skärgård. Alternativen är flera, välj mellan familjevänliga, långgrunda stränder eller bada från klippor på små obebodda öar.
En av Östergötlands mest kända, och kanske mest uppskattade, utflyktsmål är Kolmården. I Europas största djurpark samlas     fler än 60 olika djurarter, Bamses Värld och Europas bästa berg- och dalbana.
Vill du förena nytta med nöje kan du ta med dig barnen till Flygvapenmuséet i Linköping eller till Motala Motormuseum. Fascinerande och lärorika utställningar om flygplan, bilar, motorcyklar och mycket mer utlovas.  

Sluttning mot Bråvikens skärgård, Norrköping.

Sluttning mot Bråvikens skärgård, Norrköping.
Bamses värld på Kolmården

Bamses värld på Kolmården.

Upptäck Östergötlands naturliv - med stugan som bas

Östergötland bjuder på ett varierande utbud av naturupplevelser. Skog och mark, sjö och hav och ett rikt djurliv. Trivs du ute i naturen har du mycket att utforska i Östergötland.

Det är en minnesvärd upplevelse att paddla kajak i Östergötlands skärgård. Rör dig runt bebodda och obebodda öar och håll utkik efter såväl havsörnar som säl. Det går också alldeles utmärkt att utforska skärgården till fots eller från cykelsadeln.

I Omberg vandrar du i trolska bokskogar med utsikt över såväl slätter som Vätterns stilla vatten. I området kan du välja bland flera vandringsleder av varierande svårighetsgrad. Varför inte pröva Ellen Keys-leden där du, utöver en vacker miljö, får ta del av några av hennes klassiska citat. 

Du som är fågelskådare vill förmodligen göra en utflykt till fågelsjön Tåkern. Här samlas hundratals fågelskådare varje år för att titta på bland annat annat skrattmås, trastsångar och, om turen infinner sig, den sällsynta svarttärnan.  

Omberg i Östergötland

Omberg, här kan du vandra i trolska bokskogar med utsikt över såväl slätter som Vätterns stilla vatten.

Sevärdheter i Östergötland

Besöker du Östergötland är det nästan omöjligt att missa Göta Kanal. Sveriges största byggprojekt genom tiderna är värt ett besök, gärna flera. Längs med kanalen hittar du flera guldkorn där du kan hänföras av detta häftiga bygge.  

Bergs slussar är en av de mest populära platserna att besöka men vi skulle rekommendera att du kombinerar ditt Göta Kanal-besök med en utflykt till Söderköping.

Förutom att besöka kanalen, gärna vid Mems sluss, kan du passa på att se runstenar vid S:t Laurentii Kyrka och klättra upp på Ramunderberget för en av Östergötlands häftigaste utsikter.

Är du intresserad av arkitektur, religion eller historia blir du inte besviken i Östergötland. I Vadstena hittar du både Vadstena Klosterkyrka och Sankta Birgittas Klostermuseum samt Vadstena Slott, där du verkligen kan känna historiens vingslag. 

Några mil österut, i Linköping, ståtar den imponerande domkyrkan på en plats med anor tillbaka ända till 1100-talet. Väl här kan du även passa på att besöka den vackra Trädgårdsföreningen och Friluftsmuseet. 

I Norrköping genomsyras luften av svensk industri- och arbetarhistoria. Industrilandskapet är ett område i de centrala delarna av staden där flera gamla byggnader finns bevarade. Börja vid Holmentornet och promenera längs med gatorna ner mot Strykbrädan, där Arbetets Museum ligger. Passa även på att besöka Stadsmuseet och, det något mer moderna, Norrköping Science Park.  

Bo i stuga med hund

Våra fyrfota vänner är en lika stor del av familjen som vi andra och självklart ska även de få följa med på stugsemester.

De flesta av de stugor du hittar här tillåter hundar och andra husdjur. Det kan dock finnas stugor som är helt pälsfria. Detta för att även våra gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv. Reser du med djur ber vi därför att göra en extra kontroll när du bokar din stuga, för att vara på den säkra sidan.

Hyr stuga i Östergötland - tryggt & säkert hos Camping.se

Hyr din stuga i Östergötland tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så tveka inte, boka din stuga redan idag.

more inspiration! 

Advertisement