Advertisement
Renar, Härjedalen

Rent a cottage in Härjedalen

Rent a cottage in Härjedalen for your next holiday and experience magnificent and varied nature. Explore the forest in the deep valleys or enjoy the impressive views from the mountains.

Lace up your hiking boots and enjoy the fresh air, settle down with a fishing rod by a lake or descend down the mountain on a mountain bike. 

Whatever brings you to Härjedalen, we can promise you a holiday to remember. Secure your accommodation as thousands of others already have and book a cottage with us at Camping.se. Secure and easy.

Cottage rental in Härjedalen

Selected filters:

här hittar du stugor i härjedalen

Selected filters:

Se och göra i Härjedalen 

Friluftslivet och den vackra naturen är det som främst lockar turister till Härjedalen. Och det är inte så konstigt med att tanke på att det inte finns några städer här. Det är helt sant, Härjedalen är det enda landskapet i

Sverige som inte har någon stad. 

Härjedalen med familjen

Hyr du en stuga i Härjedalen tillsammans med familjen kan du se fram emot många aktiviteter som passar både små och stora. 

Regionen är fylld av porlande älvar och stilla sjöar som är som gjorda för lata baddagar. För en mer lärorik utflykt rekommenderar vi Härjedalens fjällmuseum som bjuder på tankeväckande utställningar om hur

Härjedalens samer, fjällbönder och bruksarbetare levde förr i tiden. 

På Funusfjällens Myskoxcentrum i Tännäs kan du komma riktigt nära de här imponerande urtidsdjuren. Passa på att boka en guidad tur för att få ut så mycket som möjligt av ditt besök.

Pippi på hästen lilla gubben utanför villa villekulla på Astrid Lindgrens Värld

Pippi Långstrump på hästen Lilla Gubben utanför Villa Villerkulla på Astrid Lindgrens Värld
High Chaparral

High Chaparral i Småland

Naturupplevelser i Härjedalen

Vintertid är det skidor som gäller i Härjedalen. Funäsfjällen är landskapets största skidort med flera nedfarter, skoteruthyrning och andra aktiviteter. Här ligger också Bruksvallarna, ett paradis för längdskidåkare.

Vår- och sommartid snörar många besökare på sig vandringskängorna och ger sig ut för att utforska landskapet till fots. Vandra över storslagna fjäll och djupa skogar. Både blåbär och hjortron växer fritt så glöm inte att ta med dig en korg. Var bara försiktig när du rör dig i skogarna. Härjedalen är nämligen ett av sveriges björntätaste områden.

Vill du njuta av naturen samtidigt som du övar på golfsvingen? I Härjedalen hittar du fem golfbanor, alla belägna i en vacker miljö. Spela en runda vid foten av de imponerande fjällen i bland annat Hede, Funäsdalen eller Ramundberget.

Brygga vid sjö i Småland

Hyra stuga med hund i Härjedalen

Självklart ska även familjens fyrfota medlemmar följa med på stugsemester.

Hundar och andra husdjur är välkomna i de flesta av de stugor du hittar här på camping.se. För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria. Gör därför gärna en extra kontroll när du bokar, för att vara på den säkra sidan.

Hyr stuga i Härjedalen på Camping.se 

Hyr din stuga i Härjedalen tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så tveka inte, boka din stuga redan idag.

more inspiration! 

Advertisement