Bezahlte Anzeige
Prins Bertils stig, Tylösand, Halmstad

Ferienhaus mieten in Halland

Du planst diesen Sommer einen Urlaub an der Westküste? Warum mietest du dieses Jahr nicht ein gemütliches Ferienhaus in Halland! Es gibt viele Vorteile, wenn du im Urlaub ein Ferienhaus mietest. Im Vergleich zu anderen Unterkünften hast du oft mehr Freiheit, aber auch eine ganz andere Nähe zur Natur und Umgebung. Die meisten Hütten haben mehrere Betten, sodass es ausreichend Platz für die ganze Familie gibt.

Ferienhäuser sind ein bisschen wie dein eigenes Sommerhaus auf Zeit, mit den gleichen Annehmlichkeiten wie zu Hause, aber in einer neuen Umgebung. In Halland bist du sowohl in der Nähe des Strandes als auch der Stadt. Egal, ob du auf einem Roadtrip bist, es dir am Meer gemütlich machen willst oder auf der Suche nach guten Einkaufsmöglichkeiten und Partys bist: Halland ist eine tolle Option! Hier bei Camping.se findest du eine große Auswahl an Ferienhäusern für Familien mit Kindern oder Gruppen von Freunden.

Ferienhäuser zu vermieten in Halland

Selected filters:

Selected filters:

Stugor i Halland vid havet

Är det något som Halland är känt för så är det förmodligen närheten till havet och dess långa kustremsa. Är sol och bad ett måste på sommaren är det bara att välja och vraka bland alla vackra stränder. Mellbystrand, Tylösand och Skrea strand är bara några populära resmål för soldyrkare från hela Sverige. De långgrunda stränderna är extra populära bland barnfamiljer.

En badsemester är sinnebilden av avkoppling för många men det kan lätt bli dyrt med hotell, restaurangbesök och allt annat som brukar höra semestern till. När du hyr en stuga istället har du möjlighet att komma undan lite billigare. En stuga har
plats för fler personer och ni kan välja att laga en del måltider hemma. Med närheten till havet blir det också lättare att planera din dag. Du behöver inte oroa dig för att packa en stor väska med allting som måste tas med till stranden. Skulle du glömma något är det bara att promenera hem till stugan och hämta det.

Här hittar du flera alternativ med stugor bara ett stenkast från havet. Boka din favoritstuga redan idag.

Kallbadhuset i Borgholms hamn, uppfördes 1865.

Kallbadhuset i Borgholms hamn, uppfördes 1865.

Stuguthyrning med pool

Vill du hyra en stuga lite längre från kusten men ändå vill ha möjlighet att svalka av dig under de varmaste dagarna kan vi rekommendera att hyra en stuga med pool. Att bo i stuga med tillgång till pool brukar vara populärt både bland barn och vuxna. Vid poolen har du möjlighet att koppla av samtidigt som barnen leker och stojar. När de yngre har lekt färdigt och tröttat ut sig kan du sedan använda poolen till att simma några längder och få lite motion även på semestern. Flera campingplatser har pool på området och erbjuder också stuguthyrning. Perfekt för dig som vill kombinera komforten med stuglivet men samtidigt ta del av allt en camping har att erbjuda.

Stugor som passar för familjen

Reser du med hela familjen kan vi rekommendera att hyra en stuga på en populär familjecamping i sommar. Fördelen med att bo på en familjecamping är att det ofta finns gott om aktiviteter och lekar för barnen. Eller vad sägs om hoppborgar, tipspromenader, krabbfiske och minigolf? Dessutom massvis med kompisar för barnen att leka med. Om du bokar en stuga på camping bor du också bekvämt. Du slipper packa med dig tält eller ta husvagnen på släp. Du får samma komfort som hemma men hela utbudet från campingen.

Vandra i Trollskogen på Öland

Naturreservatet Trollskogen, längst ut på Ölands nordöstra udde.
Mörbylångaleden, en vandringsled på Öland.

Mörbylångaleden, en drygt 83 km lång vandringsled på Öland.

Aktiviteter & sevärdheter i Halland

Halland har ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter för de flesta intressen. Här hittar du bland annat shoppingmeckat Gekås, Surfers Paradise i Apelviken, flera historiska minnesmärken och en äkta Picasso. För att bara nämna några. Här listar vi ett axplock populära aktiviteter och sevärdheter vi anser är värda ett besök nästa gång du besöker Halland.

Aktiviteter

I Halland hittar du ett av Sveriges bästa platser för vindsurfing. I Apelviken, strax utanför centrum i Varberg, ligger Surfers Paradise. Här kan du hyra vindsurfingbräda och få lektioner om du vill lära dig något nytt under semestern. Föredrar du lite lugnare aktiviteter och samtidigt har ett intresse för goda viner kan vi istället rekommenderar ett besök till Ästad Gård, en ekologisk vingård som dessutom driver en fantastisk spa-anläggning. För dig som uppskattar naturen och att röra på dig är Halland ett utmärkt resmål. Regionen har årligen besök av hundratal cykel- och vandringsentusiaster som utforskar alla de leder som går genom landskapet.

Sevärdheter

Den som är intresserad av svensk historia kan spendera många dagar i och runt Halland. Varför inte börja med Lis gravfält utanför Fjärås där över 150 fornlämningar från vikingatiden finns bevarade. Lite längre söderut, utanför Falkenberg, ligger Hagbards Galge. Här hittar du fyra imponerande bautastenar härstammandes från bronsåldern. Resan genom historien kan sedan avslutas i Halmstad med ett besök på Galgberget som bland annat är känt för att ha använts som officiell
avrättningsplats under 1600-talet.

Halland har också en storslagen natur, något vi redan har varit inne på. Förutomalla vackra stränder kan vi också rekommendera besök till Getterön med sitt rika fågelliv, Särö Naturreservat med en oförglömlig trollskog eller varför inte den
vackra Rhododendronparken i Halmstad.

Väderkvarn på Öland

Väderkvarn i Mörbylånga på Öland.

Hyr stuga i Halland tryggt & säkert hos Camping.se

Du bokar din stuga i Halland tryggt och säkert här på Camping.se. Våra samarbetspartners är alla medlemmar i SCR Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. Planerar du att resa runt kan du boka stugor för hela din resa på ett och samma ställe. Smidigt eller hur? Under högsäsongen är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar. Boka din stuga redan idag.

WEITERE TIPPS FÜR DEN URLAUB!

Bezahlte Anzeige