Bezahlte Anzeige
Lappland

Ferienhaus mieten in Lappland

Miete im nächsten Urlaub ein Ferienhaus in Lappland und erlebe das Nordlicht, die Mitternachtssonne, samische Kultur und die höchsten Berge Schwedens. Die Natur Lapplands ist gelinde gesagt atemberaubend. Häufig auch 'Europas letzte Wildnis' genannt, bietet Lappland herrliche Aussichten auf schneebedeckte Berge, wirbelnde Stromschnellen und vieles mehr. 

Mach es wie tausende andere und buche dein Ferienhaus auf Camping.se!

Ferienhäuser zu mieten in LAPPLAND

Selected filters:

Hier findest du Ferienhäuser in LAPPLAND

Selected filters:

Se och göra i Lappland

Till Lappland åker besökare främst för att uppleva den storslagna naturen och allt som följer med den. Men regionen är även känt för sina intressanta sevärdheter, den samiska kulturen och det lokala köket.  

Lapplands natur

Hör du till en av de som är ute efter friluftsliv på semestern kommer du älska Lappland. Det spelar ingen roll om du reser under sommaren eller vintern, Norrlands inland har alltid något att erbjuda.

Vintertid lockar någon av alla skidorter tusentals utförsåkare, både nybörjare och veteraner. Under vintern finns även möjligheter till aktiviteter som isfiske, åka hundspann eller skoter. Har du tur kanske du även får möjligheten att se norrsken, ett magiskt skådespel där himlen framträder i många olika nyanser, en minst sagt minnesvärd upplevelse. 

Sommartid snörar du på dig vandringskängorna och utforskar de djupa skogarna eller vandrar över de storslagna fjällen. Varför inte passa på att bestiga Sveriges högsta berg, Kebnekaise. Under våren och sommaren är fisket som bäst. Röding, öring och harr är bara några arter du kan få på kroken. 

Pippi på hästen lilla gubben utanför villa villekulla på Astrid Lindgrens Värld

Pippi Långstrump på hästen Lilla Gubben utanför Villa Villerkulla på Astrid Lindgrens Värld
High Chaparral

High Chaparral i Småland

Lappland med familjen

Reser du till Lappland med familjen finns det gott om roliga aktiviteter för både vuxna och barn. En heldag i naturen med korvgrillning, lekar och bad (på sommaren) uppskattas av de flesta. Men det finns andra saker att utforska.

Förena nytta med nöje och besök Ajtte fjäll- och samemuseum i Jokkmokk. Här kan hela familjen ta del av en intressant utställning om livet i norra Skandinavien. Lär er mer om regionens natur och kultur, det samiska folket och deras historia. 

Lika intressant och lärorikt är Silvermuseet i Arjeplog. Utställningarna skildrar framförallt samernas och nybyggarnas liv genom historien. Här finns dessutom en av världens största utställningar av samiska silverföremål.

För mer äventyrsfyllda aktiviteter är äventyrsbadet Nordpoolen i Boden ett populärt utflyktsmål. Här kan du se fram emot en heldag med vattenrutschkanor, forsränning inomhus, avkoppling i bubbelpoolen och mycket skratt och lek. 

Brygga vid sjö i Småland

Sevärdheter i Lappland

Reser du till Lappland finns här flera unika sevärdheter för dig att upptäcka. Många av de har med den unika naturen att göra. 

Laponia, Lapplands världsarv, är Europas största sammanhängande naturlandskap med mer eller mindre orörd natur. Fyra fantastiska nationalparker, glaciärer, urskogar, ett rikt naturliv och mycket mer kan du upptäcka här.

Och på tal om naturupplevelser. I Lappland ligger även Abisko, en av Sveriges största nationalparker och Treriksröset, platsen där gränsen mellan Sverige, Norge och Finland möts. 

Passa även på att besöka det fascinerande ishotellet i Jukkasjärvi eller utforska den spännande, underjordiska kyrkan i Lycksele.

Hyra stuga med hund i Lappland

Självklart ska även familjens fyrfota medlemmar följa med på stugsemester.

Hundar och andra husdjur är välkomna i de flesta av de stugor du hittar här på camping.se. För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria. Gör därför gärna en extra kontroll när du bokar, för att vara på den säkra sidan.

Hyr stuga i Lappland på Camping.se 

Hyr din stuga i Lappland tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så tveka inte, boka din stuga redan idag.

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

Weitere Tipps für den Urlaub!

Bezahlte Anzeige