Bezahlte Anzeige
Norrbränningen, Hälsingland, Sverige

Ferienhaus mieten in Hälsingland

Tiefe Fichtenwälder und Wildnis. Kreideweiße Sandstrände entlang der Küste und ein faszinierendes kulturelles Erbe. Das alles und noch viel mehr kannst du erleben, wenn du ein Ferienhaus in Hälsingland mietest. Unabhängig von der Jahreszeit, in der du reist, gibt es immer etwas zu entdecken.

Mach es wie Tausende andere auch. Buche dein Ferienhaus mit uns auf Camping.se Sicher und einfach. 

Ferienhäuser zu mieten in Hälsingland

Selected filters:

Hier findest du Ferienhäuser in Hälsingland

Selected filters:

Att göra i Hälsingland 

Hyr du en stuga i Hälsingland behöver du inte oroa dig för att sitta uttråkad och sysslolös. Här finns det flera roliga aktiviteter att ägna sig åt och många intressanta sevärdheter. 

Upptäck något av alla charmiga fiskelägen längs kusten, utforska nationalparkerna och granskogarna eller kasta dig utför bergen på skidor eller mountainbike. I Hälsingland finns något för de flesta. 

Bo i stuga Hälsingland med barn

För familjen som är på stugsemester med barnen finns här flera möjligheter till aktiviteter och utflykter för både små och stora barn. 

I Hälsingland är möjligheterna till friluftsaktiviteter goda, oavsett årstid. Vintertid är det skridskor och skidor som gäller, både på längden och utför. Den bästa skidåkningen hittar du förmodligen i Järvsöbacken.

Sommartid rekommenderar vi ett besök till Järvsö Bergscykel Park för fartfylld downhillcykling.

Föredrar du och familjen sol och bad? Här ligger bland annat norrlands längsta strand, Sörfjärden. Den långgrunda sandstranden är perfekt för barnfamiljer. Här finns även toaletter, kiosk och flera grillplatser. 

Ett annat magiskt havsbad hittar du på Hölicksviken, strax utanför Hudiksvall. Här ligger flera långsträckta sandstränder med Ystan och Storsand som de allra största och mest populära.

För en mer naturnära utflykt kan vi tipsa om en dagstur till Järvzoo där barnen får träffa nordens djur i en naturligt vildmarksmiljö. För de lite yngre barnen rekommenderar vi även Trolska skogen, en levande sagovärld där ni träffar på häxor, tomtar, troll och andra sagoväsen.

Pippi på hästen lilla gubben utanför villa villekulla på Astrid Lindgrens Värld
Pippi Långstrump på hästen Lilla Gubben utanför Villa Villerkulla på Astrid Lindgrens Värld

Friluftsliv i Hälsingland

För friluftsälskaren är Hälsingland något av ett paradis. Här kan du utforska en varierande natur, från djupa granskogar till storslagna utsiktsplatser över Bottenhavet.

Gröntjärn naturreservat ligger vackert i en dalgång, omgiven av höga berg. Sjöns turkosgröna och dess avskilda läge bidrar till känslan av att du har anlänt till en stilla och fridfull oas. I området finns flera vindskydd och grillplatser för dig som vill ta en kortare eller längre rast. 

En lika fascinerande naturupplevelse är Bodagrottorna i Iggesund. Här ligger en av världens längsta urbergsgrottor vars största ingång, Fläckgrottan, går att besöka även om du skulle sakna grottvana.

Flera vandringsleder går genom landskapet varav Kustleden bjuder på flera utsiktsplatser som kan få dig att tappa andan. Flera etapper längs med leden går att gå som i en cirkel där du startar och avslutar på samma plats, perfekt för en dagstur.

Bäst utsikt i hela Hälsingland sägs dock vara utsikten från Avholmsberget. Toppen kan du nå både till fots och med bil. Här har du en magisk utsikt över Dellensjöarna och bygden runt om. Uppe på berget ligger Café och restaurang Avholmsberget som serverar lunch och fika.

Sevärdheter i Hälsingland

Runt om i Hälsingland finns det gott om historiska platser och fascinerande sevärdheter att upptäcka. 

Världsarvet Hälsingegårdar består av sju väl bevarade hälsingegårdar från 1800-talet. Gårdarna ligger i Bollnäs, Ljusdal, Ovanåker och Söderhamn och ger en unik inblick det historiska Sverige. Ol-Anders hälsingegård är dessutom platsen för migrantmuseet där du kan ta del av en av alla svenska migranters resa från svenska landsbygden till Amerika.

Mer hälsingehistoria hittar du i den lilla byn Växbo. Här ligger Trolldalen och Växbo kvarn. En genuin kvarnmiljö med fler gamla byggnader bevarade. Här finns utställningar, butiker med hantverk, bageri, caféer och en mysig lekplats för barnen.

Stenegård i Järvsö är en kulturminnesskyddad storgård med flera välbevarade byggnader. Här ligger Lill-babs museum, barnens stenegård med djur och lekplatser samt flera mysiga butiker och caféer.

Hyra stuga i Hälsingland med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det. 

Här hittar du utvalda stugor där de flesta välkomnar hundar och andra husdjur. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr stuga i Hälsingland på Camping.se

Boka din stuga i Hälsingland tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

Weitere Tipps für den Urlaub!

Bezahlte Anzeige