Bezahlte Anzeige
Höga kusten

Ferienhaus mieten in Nordschweden

Entdecke die interessante Geschichte der Samen, die schneebedeckten Skipisten von Åre, das Weltkulturerbe Höga Kusten und die Mittsommerfeiern in Dalarna. Die Möglichkeiten sind endlos, wenn du ein Ferienhaus in Nordschweden mietest. Es spielt keine Rolle, ob du im Sommer oder im Winter unterwegs bist, hier gibt es immer etwas zu erleben.

Buche dein Ferienhaus bei uns auf Camping.se. Sicher und einfach.

Ferienhäuser zu mieten in Nordschweden

Selected filters:

Hier findest du Ferienhäuser in Nordschweden

Selected filters:

Upptäck norra Sveriges naturliv 

Om du uppskattar att uppleva lugnet och stillheten i orörda naturområden kommer du älska norra Sverige. Kajakpaddlingen i bottniska viken är en magisk upplevelse där du kan glida fram över stilla, kristallklart vatten med Norrlands klippväggar som tornar upp sig runt dig. 

Här kan du vandra över fjäll där snön ligger kvar en bra bit in på våren, genom djupa skogar av orörd vildmark eller bland klippor längs kusten. Passa på att bestiga Kebnekaise eller varför inte ta en helikoptertur och avnjuta Norrlands inland från ovan.

Norra Sverige har ett rikt naturliv och det finns en uppsjö med lokala guider du kan följa med på spännande utflykter. Bäver, älg, ren och björn är bara några exempel på djurarter du kan stifta bekantskap med här uppe. 

Pippi på hästen lilla gubben utanför villa villekulla på Astrid Lindgrens Värld

Pippi Långstrump på hästen Lilla Gubben utanför Villa Villerkulla på Astrid Lindgrens Värld
High Chaparral

High Chaparral i Småland

Hyr stuga tillsammans med barn

Funderar du på en semester till norra Sverige tillsammans med barnen? Hyr du en stuga har du alltid friheten att åka iväg på spontana utflykter och spännande äventyr. 

I norra Sverige finns det gott om alternativ för barnfamiljen. Åre och Sälen är två populära skiddestinationer som har flera barnvänliga backar att välja bland. Här finns även skidskolor, barnklubb och familjevänlig after ski. 

En dagsutflykt brukar vara ett uppskattat avbrott från stugvardagen. Furuviksparken i Gävle och Sommarland i Leksand har ett brett utbud av karuseller, äventyrsbanor och mycket mer. I Orsa Rovdjurspark och på

Järvzoo får ni träffa Norrlands vilda djur och på Nordpoolens Äventyrsbad i Boden kan ni ha en heldag med lek och skratt.

Ta med barnen på en spännande älgsafari, paddla kanot och speja efter bäver eller pröva på forsränning. Reser ni på vintern kan vi rekommendera att åka hundsläde eller skoter. 

Brygga vid sjö i Småland

Sevärdheter i norra Sverige

Reser du genom norra Sverige kommer du passera intressanta kulturarv, imponerande naturfenomen och historiska platser.

Här ligger världsarvet Höga Kusten, världens enda thailändska paviljong belägen utanför Thailand, treriksröset där Sverige, Norge och Finland möts och så klart världens största dalahäst.

Nationalparkerna och vildmarken i norra Sverige är en sevärdhet. Abisko och Sareks nationalparker är två av de mest kända och bjuder på en storslagen naturupplevelse. Har du tur kanske du även får vara med om det häpnadsväckande norrskenet.

Res tillbaka i tiden och upplev Sverige förr i någon av de gamla kyrkstäderna eller hälsingegårdarna. Upplev den samiska kulturen på Samemuseet i Jokkmokk eller varför inte gå ner i en äkta gruva. Falu koppargruva var i drift fram till slutet av 1970-talet men numera arrangeras det guidade turer för allmänheten.

Hyra stuga i norra Sverige med hund

Om du planerar att resa med hund ska du självklart ha möjligheten att göra det. 

Här hittar du utvalda stugor där de flesta välkomnar hundar och andra husdjur. Ett husdjurstillägg för städning kan förekomma.

För att även gäster med allergi ska få möjligheten att leva stugliv finns det dock stugor som är helt husdjursfria så gör därför gärna en extra kontroll för att vara säker på att du bokar rätt stuga.

Hyr din stuga i norra Sverige på Camping.se

Boka din stuga i norra Sverige tryggt och säkert här på Camping.se. 

Alla campingplatser på Camping.se är certifierade och medlemmar i SCR Svensk Camping. När du bokar via oss kan du enkelt jämföra priser och välja det alternativ som passar ditt sällskap bäst. 

Under högsäsong är vår gästservice bemannad alla dagar i veckan och tillgänglig för alla dina frågor och funderingar.

Så passa på, boka din stuga redan idag.

Weitere Tipps für den Urlaub!